Zdravím, sme spolu s priateľom (teda už snubencom) vyse 2 rokov, byvame spolu, rozumieme si... Ale posledny rok sa hrozne zmenil. Minule Vianoce, pocas navstevy mojich rodicov skolaboval. Na tom by nebolo nic hrozne, mal zvyseny tlak a bol asi na 10tich vysetreniach (kardio, neurologicke atd), no nikde mu nic nezistili, vsetko je v poriadku. Spominal, ze sa mu to uz pred par rokmi stalo. No teraz sa mi zda, ze je z neho uplny hypochonder. Kazde den (uz je tomu rok) mi hovori ako je mu zle, toci sa mu hlava, na odpadnutie atd, kazdu chvilu je chory ( niekedy tomu uz ani neverim) - proste stale ma nejak zdravotny problem a stazuje sa. Snazim sa mu byt oporou, chodim s nim na vysetrenia ale uz naozaj neviem ci su tie jeho diagnozy pravdive. Nechcem mu povedat ze si to len namysla, lebo neviem ci ho naozaj nieco neboli. Neviem co mam robit, k akemu lekarovi ist. Najviac ma na nom hneva, ze sa kazdu chvilu stazuje na bolesti, ale pre svoje zdravie (okrem navstevy lekarov) robi hrozne malo. Aky mate na to nazor vy? Je to mozne aby mu bolo stale takto zle? Neviem co robit, nerobi to dobre nasmu vztahu a uz ani mne.
Co mam robit?
Dakujem, budem sa o tom informovat.
To moze byt pravda.
Kamarat ma histaminovu intoleranciu a roky mu to nevedeli diagnostikovat. Prisiel na to viacmenej nahodou, ked mu na bolest hlavy zabralo antihistamikum.
pri potravinovej intolerancii mozes dostat priznak aj na druhy den po poziti zakazaneho jedla, pri histaminovej mozes dostat po poziti zakazaneho hned, alebo nemusis dostat vobec, pripadne po zjedeni toho isteho sa mozu objavit uplne rozlicne priznaky, pripadne dlzka trvania a takisto to zavisi od jedla, to nieje take jednoduche, posli ho na testy k imunologovi, nech mu urobi testy, pripadne sa pozri na stranku chlamydie.info, len kvoli tomu, kolko ludi je s podobnymi probmelami a niesu hned "blazni" aj ked aj stres moze zapricinit tazkosti, hlavne sa netreba spoliehat na slovenskeho doktora, lebo to je jedna velka katastrofa, to mi mozes verit...
Dakujem za odpoved. Rozmyslala som nad tym, avsak tieto priznaky nemava v nejaku pravidelnu dobu(napr po jedle), niekedy je 2-3 relativne ok, a potom pridu bolesti hlavy, zavraty. To su totiz take priznaky z ktorych sa neda lahko urcit diagnoza. Napadol ma psychicky problem, pretoze po tej "udalosti" je hrozne citlivy na svoje zdravie a dokonca niekolko mesiacov na to obmedzil aj chodenie medzi ludi, lebo ked sa mu zacala tocit hlava bal sa ze odpadol.
mile dievca, to, ze slovenski akoze lekari nic nezistia este neznamena, ze mu nic nieje, totiz je mnoho chorob o com tunajsi doktori nemaju ani sajnu, pripadne vacsina z nich, moze mat chlapec vselico od chlamydioz, cez histaminovu, potravinovu intoleranciu, moznosti je viacero a spoliehat sa na to, ze ta tu diagnostikuju a vobec neda, ja som to zazil tiez a somnou tisice inych ludi, takze najskor by som sa sustredil na priznaky a skusil pogooglit, lebo to je bezna realita na slovensku, ze si uz paciet musi pomoct sam...