Krvácanie z dasien z medzizubných priestorov

Príspevok v téme: Krvácanie z dasien z medzizubných priestorov
roy

Zdravím, uz cca 4-5 dní krvácam z medzizubných priestorov ktoré som vyznačil aj na priloženom obrázku, nikdy predtým sa mi to nestalo, pri dotyku jazykom cítim jemné štípanie, pri umývaní zubov pocit akoby ma na tie miesta bodla ihla. Môže to byť zo zlej zubnej kefky? Používam sensodyne, štetinky sú celkom tvrdé, ostré akoby z plastu, používam ju však od septembra 2015 a problém sa objavil až teraz. Okrem toho som momentálne chorý už asi 4. krát za 10 mesiacov, veľmi ma bolí hrdlo a som slabší, myslíte, že to má vplyv na chrup? Nechce sa to proste zahojiť, už som z toho zúfalý.. pri kazdom umývaní vypľúvam kopec krvi.. najhoršie je, že si veľmi nemôžem dovoliť navštíviť zubára. Žijem od výplaty do výplaty, na preventívke som nebol viac ako rok, nechcem si ani predstaviť koľko by pýtal prvý krát a potom kontinuálne, jedine žeby u zubárov fungovalo niečo ako "na splátky"..

Rut

Ahoj roy, všimla som si tvoj problém so zubami, môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, koenzým Q10 je vyslovene na paradentózu a tiež na posilnenie imunitného systému lebo tvoj problém to ukazuje. Mne to pomohlo asi tak za tri týždne. Je to cenovo i dostupne. Tento koenzým som si objednala lebo ostatné boli slabé a mi nepomohli z e-shopu -odkaz odstránený-. Dúfam, že ti to pomôže a dostaneš i darček lebo ja som ho dostala.maj sa

blueberryNN

A ozaj! Ak sa sem este prides pozriet, tak skus dostat do tela viac vitaminu C, dasna mozu byt krvacave aj vtedy, ak ho mas prilis malo.

blueberryNN

Poradim ti, cim mozes eliminovat bakterie v ustach a teoreticky tym znizit krvacavost dasien. Pouzi raz denne, napriklad pri vecernom cisteni zubov, dentalnu nit (opatrne, citlivo, neporan si nou dasna) na vycistenie medzizubnych priestorov. A po kazdom umyti zubov si vyplachni usta ustnou vodou. Plus kup si najjemnejsiu zubnu kefku curaprox, maju to v lekarni. Nie su lacne, ale skus aspon jednu kupit a vyskusat. Takisto zmen techniku cistenia zubov. Jemnu zubnu kefku si len priloz na zub k dasnu pod uhlom asi 45 stupnov a jemnymi malinkymi pohybmi postupne prejdi cely chrup tymto sposobom. Ak tam nie je vaznejsia pricina, toto by malo zabrat. Ak to nezaberie, moze tam byt zapal zvnutra, a to uz by si mal ist k zubarovi.