Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sinus pilonidalis

Príspevok v téme: Sinus pilonidalis
Jefitto

Mám to das dva roky, ale posledný týždeň mi to každý deň krváca... myslím, že teda prišiel najvyšší čas začať to riešiť.

Otázka č. 1: Zomiera sa na to?
Otázka č. 2: Okrem operácií existuje nejaký iný spôsob liečby? O operácií som sa dočítal, že má asi 10% úspešnosť, čo pri mojom šťastí určite nestojí za risk zažívať sračky z anestézy a bolesti a neznam čo všecko

Anitt

Ahoj. Mne vysiel sinus pilanodalis po cisarskom reze. Najprv som tomu nic nepripisovala, popravde ani som moc nemala casu sa tym zaoberat. Niekedy som to necitila vobec, niekedy zas som v tom citila tlak pri sedeni aj bolest. Vobec som nevedela o co sa jedna, skocila som aj k dr. ta mi predpisala imazol na zapareniny, skoro sa mi na to ani nepozrela! Tak som bola dalej asi pol roka, niekedy to bolo ok niekedy horsie, az kym mi to raz vecer praslo. Vytvorila sa mi tam mala dierka odkial mi vytieklo vela hnisu aj dost krvy. To som sa uz zlakla, zacala googlit a vsetko nasvedcovalo tomu ze mam toto. Tak som sla na druhy den k chirurgovi, ktory mi to potvrdil. Chcel mi to narezat trocha a vycistit, no nesuhlasila som. Tak mi predpisal antibiotika a gafrovu mast. No hovoril ze operaciu asi tak ci tak neobidem. Tyzden bol pokoj potom zase sa to zdurilo a vytekalo a bolo to čoraz horšie. No hrozne nieco fakt. Operovat som sa nechcela dat, vsak tu mam 2 rocne dieta, male šidlo moje, vobec si neviem predstavit ze by som s tym bola tak ako som pocula a ako mi hovoril lekar ze po operacii sa to dlho lieci a aj tak sa to mozno vrati. Vyskusala som kadeco, no nic, vytekalo, bolelo stale. Citala som si na forume niekde, ze jeden pan odporucal na to vyrobky od Aloe Foreveru. Mi ich pouzivame v rodine a stale nam pomohli tak som skusila ako odporucil pan na forume. Zacala som si to ostrekovat Firstom od Aloe vera Forever..potom natrela Propolisovym kremom a okolo toho aloe gelly. Rano a vecer na umyte miesto. A po natreti prikryla stale sterilnym stvorcom. Cize rano umyjem vacsinou betadinom, utriem, nastriekam na to First od Foreveru, necham trochu nech sa to samo ususi, natriem presne na to miesto Propolisovy crem od Foreveru a okolo toho natriem Aloe Gelly, potom prikryjem sterilnym stvorcom. Vecer takto isto. Robim to 2 mesiace a ta dierka odkial mi to vytekalo sa uplne scelila, vobec necitim bolest ani napnutie, nic. Uz som nedufala v zlepsenie vobec a bola som z toho velmi znechutena, no nastastie toto mi zabralo. Jednoducho v takomto dobrom stave ako to mam som to este nemala. Neverila som uz ze to dam bez operacie ale teraz s tym nemam naozaj ziaden problem. Naozaj odporucam kazdemu, lebo viem ake je to strasne neprijemne. Kludne mi napiste ked by ste potrebovali poradit.
mizigarovaanita@gmail.com

John Spartan

Ahoj, popozeraj sa tu na fore, je tu cela tema o tom, je to v pohode.
Ja som s tym bojoval 3 tyzdne, bez operacie.

Nezomiera sa na to.

zaklad je hygiena, dat si spravit vyter, ak je tam infekcia tak antibiotika a hygiena hygiena hygiena, dva tyzdne to bol horor, furt tieklo, hnis, vela hnisu potom krv, postupne sa to stracalo.. az to zmizlo.