Ahojte. Mam 90kg a som z tej vahy zufala a chcem to riesit. Doma sa akosi neviem dokopat cvicit a nikdy som nechodila do fitka a teda mam strach ako nato. Je dobre si objednat trenera? Ma byt pri mne iba pri prvych treningoch ci stale? Urcite sa tu najde nejaka kocka co bola pred casom na mojom miesteNahodou skusenosti s fitko v Nr Polygym alebo Mlyny Fitko?
Dakujem :)
Fitko ano ci nie ? A ako?
tak snáď to budeš mať čím skôr v poriadku
Kedze mam velku nadvahu strava mi iba nepomoze. V minulosti som tancovala a mala som tak aj 5x do tydna trening a niekedy cez prazdniny aj dvojfazove ako priprava na sutaz. Cize postavu ktoru chcem spat len upravou stravy nedosiahnem.
Mno nesla som do fitka ale cvicila sim podla Jilien a akosi mi ruplo pod pravou lopatkou :(. Zacala mi trpnut ruka a tiahne mi.bolest az do prsnika. Dufam ze som neskoncila skor ako zacala :( :(
zo zaciatku je urcite lepsie s niekym kto uz cvici, kto vie ako sa spravne cvici
Ak cvičiš správne, trenera ti netreba. Lenže to chce venovať niekoľko hodín štúdiu cvikov, diskusie s inými a skúmaním samej seba. V neposlednom rade chodenie do fitka je najmä o strave, až tak o cvičení.
Ja som pôvodne chcel chodiť tak, že proste budem cvičiť, ale budem nezdravo žrať ako dovtedy. Po pár týždňoch driny bez výsledku ma to prešlo a odvtedy si sledujem stravu
Ahoj, keď sa k cvičeniu nevieš sama prinútiť, tak je lepšie keď máš ,,povinnosť´´ ísť do fitka. tréner je dobrý, lebo ti vie pomôcť ale ako sa tu už písalo uvidíš či ho potrebuješ. tiež je dobré, keby si náhodou nešla do toho fitka,tak by si sa mala dohodnúť napr. s nejakou kamoskou a budete cvicit spolu, aj sa zabavite a jedna druhu podporite a nebudete sa moct vyhovarat. :DD drzim prsty napíš ako sa ti vodí. :)
Ked tam pojdes parkrat sama uvidis, ci trenera potrebujes. Mna by asi vyrusoval :) a je to drahe. Urcite sa tam najdu stroje ako bicykel alebo steper ktore zvladnes aj bez neho. Jednoduchcsie cviky su aj na nete. Hlavne to neprehanaj, aby si si neublizila.
Nerozmyslas o tom zeby si chodila s niekym aby ste sa podporovali?
Cvičiť treba a voliť tiež. Fitko áno, Ficko nie:)
ak chces schudnut tak vobec nemusis cvicit... chudnutie je iba o strave... cvicenie akurat pali kalorie takze mozes aj viac kalorii zjest ale v podstate je jedno ci cvicis a jes viac kalorii alebo necvicis a jes menej.
Ak nemas k cviceniu ziadny vztah tak radsej kasli na to. Po case ta to aj tak prestane bavit
No, ked je veľká nadváha, obezita z hľadiska zdravotného je lepšia chôdza a plávanie. Okrem toho domáce práce ako varenie, žehlenie, pranie a iná fyzicka aktivita sa považuje tiež za cvičenie.
Podľa jednej štúdie sa skrýva v žalúdku 70% našej imunity, takže stačí zmeniť stravu a jesť jogurty s bifidokultúrou, ananás, grep, citrón, avokádo a dodržiavať pitný režim. Stačí zhodiť úpravou stravy a potom vyskúšať cvičenie vo fitku.
Je pekne, ze chces s tym daco robit,,, no zaciatky podla tvojej vahy budu pravdepodobne krute, takze hlavne vydrzat.
Jo trenera treba ked cisto zacinas, ale aj ked si vyberies nemal by ta zhadzovat,, mal by motivovat, urobit plan, sledovat ako cvicis aby vychytal chyby atd.. ak nieco z toho nerobi tak by som ho poslal doprec..
drzim palec. have a nice day