Záver z MR

Príspevok v téme: Záver z MR
el_bandito22

Dobrý deň,
prišiel mi výsledok z MR členka ale potreboval by som troška pomoc s prekladom :) najde sa niekto kto sa tomu rozumie lepšie ? tu je záver:
Parciálna lézia proxim. fibulárneho úponu LFTA. Posterior impingement syndróm (s ľahkým edémom os trigonum), so sekundárnou tenosynovitídou šľachy m. flexor hallucis longus. St.p. parciálnej lézii pars tibiotalaris posterior lig. deltoideum. Nevýrazné intraartikulárne tekutinové kolekcie v ATCI. dx. Mierna artróza ATC 1.dx.
Ďakujem za každé info.

el_bandito22

Dik moc. Ano mal som uraz pri futbale. Od neurológa mam diagnozu poškodeny nerv ( peroneus ) ale ortoped mi dal pre istotu aj MR. Tak ked ten členok na tom nie je až tak zle asi to bude ten nerv čo je horšie :(. Ale dik za info.

N-ika

Mal si nejaky uraz? Nemas tam nic strasne napisane, iba opis vnutornych casti clenka. Lezia je poskodenie (trauma), edem je opuch, tenosynovitida je zapal prilahlej slachy z dovodu traumy...nemas tam ani vypotok, volnej tekutiny tam mas tusim minimum.
Artroza je ochorenie chrupavky. Chrupavka degeneruje a poskodzuje kost a ta nasledne boli a opucha, vo vyssich stadiach sposobuje aj deformity a obmedzenia pohybu.