moze zena otehotniet pocas menstruacie?dakujem
Menstruacia a plodnost
zizi, to tiez zalezi akych mas rodicov, moja mama este stale rozhovor na temu sex povazuje za tabu a to mam 25! keby vedela ze beriem antikoncepciu a sestra mi potajme posiela tehot testy tak neviem ako by reagovala
Ahojte! Vajíčko sa von z tela nedostáva,ak nie je oplodnené v hornej tretine vajcovodu, tak zaniká. A menštruácia je začiatok menštruačného cyklu po ktorom nasleduje ovulácia (riziko otehotnenia).
Ak žena ovuluje na 13. deň menštruačného cyklu a skôr je riziko, že otehotnieť môže aj počas menštruácie.Pretože je dokázané, že spermie v pohlavných ústrojoch ženy prežívajú aj 7 dní. (napr. máš nechánený styk na 4. deň menštruačného cyklu=menzes a ovulácia u teba (partnerky) prebieha zvyčajne na 11. deň tak sa môže stať že tie spermie si za tých 7 dní "narobia šarapatu".)Aj keď je to veľmi malé riziko, pretože podľa výskumov (vzorka 210 žien) prebieha ovulácia u žien:
skôr ako na 10. deň menš. cyklu asi 1,6%
10.-11. deň menš. cyklu má zastúpenie 7%
12.-13. deň menš. cyklu = 15%
14.-15. deň menš. cyklu = 26%
16.-17. deň menš. cyklu = 23%
18.-19. deň menš. cyklu = 14%
20.-21. deň menš. cyklu = 5%
21. deň menštruač. cyklu a viac = 8,4%.
Pa!
samozrejme ze moze byt dievcata.boze aok mozete byt take neinformovane co sa vasho tela a cyklu tyka.je rozdiel medzi ovulaciou-vyplavenim vajicka z vajickovodu, co je asi 12-14 den ale podotykam statisticky.a menstruaciou krvacanim, to je vtedy ked vajicko nie je oplodnene a neuhniezdi sa v maternici.vacsinou sa vajicko oplodni hned po ovulacii niekde na zaciatku vajickovodu a potom putuje do maternice na uhniezdenie takych 5 dni.ale je velmi pravdepodobne ze sa moze oplodnit aj v priebehu tychto 5 dni na ceste do maternice.niekedy ovulacia vobec nenastane ale menstruaciu-krvacanie mate normalne.niekedy sa uvolnia aj 2-3 vajicka ktore su oplodnene a mate dvojicky alebo trojicky.
mne sa napriklad uvolnilo vajicko neskoro a uhniezdilo sa mi vo vajickovode a vtedy mate mimomaternicove tehotenstvo a musite ist na zakrok aby vam ho vybrali.
takze vsucastnosti panuje nazor ze spoliehat sa na plodne a neplodne dni sa uz neda,lebo vplyvom zivotneho tempa a stresu a stravy a chorob ovulacia moze prebehnut hocikedy.to neviete.mozete sis ice merat teplotu v posve a tak to zistit ale aj tam su rizika.
takze lepsie sa je chranit ako byt tehotna.
drzim palce dievcata lebo v konecnom dvosledku to budete vy co to dieta budete nosit a nie chlap ktori si uzil pri vas.
zena moze otehotniet aj pocas menstruacie, je velmi malicka pravdepodobnost, ale moze
ale moze byt aj vtedy oplodnena. je to vynimka,ale stava sa.
nemôže otehotnieť vy trúbky...veď to sa nedá keď di neplodná !!! lebo sa ti vajíčko už dostalo z tela von a nemá byť čo oplodnené!!! :))
tak na toto hladam aj ja odpoved