Menstruacia a plodnost

denisa

Mozem byt tehotna aj ked som pouzivala kondom a to iba 4 krat od cyklu a vsetko prebehlo normalne.a teras uz je to 30 den co som nedostala menzes. tak ja neviem co si mam o tom mysliet.prestahovala som sa z teplej krajiny do chladnej prsivej. moz eto byt aj tym

zizi

zizi, to tiez zalezi akych mas rodicov, moja mama este stale rozhovor na temu sex povazuje za tabu a to mam 25! keby vedela ze beriem antikoncepciu a sestra mi potajme posiela tehot testy tak neviem ako by reagovala

Janulka

Ahojte! Vajíčko sa von z tela nedostáva,ak nie je oplodnené v hornej tretine vajcovodu, tak zaniká. A menštruácia je začiatok menštruačného cyklu po ktorom nasleduje ovulácia (riziko otehotnenia).
Ak žena ovuluje na 13. deň menštruačného cyklu a skôr je riziko, že otehotnieť môže aj počas menštruácie.Pretože je dokázané, že spermie v pohlavných ústrojoch ženy prežívajú aj 7 dní. (napr. máš nechánený styk na 4. deň menštruačného cyklu=menzes a ovulácia u teba (partnerky) prebieha zvyčajne na 11. deň tak sa môže stať že tie spermie si za tých 7 dní "narobia šarapatu".)Aj keď je to veľmi malé riziko, pretože podľa výskumov (vzorka 210 žien) prebieha ovulácia u žien:
skôr ako na 10. deň menš. cyklu asi 1,6%
10.-11. deň menš. cyklu má zastúpenie 7%
12.-13. deň menš. cyklu = 15%
14.-15. deň menš. cyklu = 26%
16.-17. deň menš. cyklu = 23%
18.-19. deň menš. cyklu = 14%
20.-21. deň menš. cyklu = 5%
21. deň menštruač. cyklu a viac = 8,4%.
Pa!

zizi

samozrejme ze moze byt dievcata.boze aok mozete byt take neinformovane co sa vasho tela a cyklu tyka.je rozdiel medzi ovulaciou-vyplavenim vajicka z vajickovodu, co je asi 12-14 den ale podotykam statisticky.a menstruaciou krvacanim, to je vtedy ked vajicko nie je oplodnene a neuhniezdi sa v maternici.vacsinou sa vajicko oplodni hned po ovulacii niekde na zaciatku vajickovodu a potom putuje do maternice na uhniezdenie takych 5 dni.ale je velmi pravdepodobne ze sa moze oplodnit aj v priebehu tychto 5 dni na ceste do maternice.niekedy ovulacia vobec nenastane ale menstruaciu-krvacanie mate normalne.niekedy sa uvolnia aj 2-3 vajicka ktore su oplodnene a mate dvojicky alebo trojicky.
mne sa napriklad uvolnilo vajicko neskoro a uhniezdilo sa mi vo vajickovode a vtedy mate mimomaternicove tehotenstvo a musite ist na zakrok aby vam ho vybrali.
takze vsucastnosti panuje nazor ze spoliehat sa na plodne a neplodne dni sa uz neda,lebo vplyvom zivotneho tempa a stresu a stravy a chorob ovulacia moze prebehnut hocikedy.to neviete.mozete sis ice merat teplotu v posve a tak to zistit ale aj tam su rizika.
takze lepsie sa je chranit ako byt tehotna.
drzim palce dievcata lebo v konecnom dvosledku to budete vy co to dieta budete nosit a nie chlap ktori si uzil pri vas.

lole

nemôže otehotnieť vy trúbky...veď to sa nedá keď di neplodná !!! lebo sa ti vajíčko už dostalo z tela von a nemá byť čo oplodnené!!! :))