Dobry den,chcel by som vas poprosit o radu.Mam 18 rokov,63.6 kg a vysku 175 cm.Chcel by som schudnut aspon na tych 61-60 kg...hlavne na bruchu.Uz som cital rôzne fora a diskusne prispevky atd..ale stale som nenasiel to,co som hladal..Dalsi problem je,ze som si chcel aj zadovazit nejake normalne jedla,ale stroskotalo to na financiach,lebo este nemam pracu a byvam s rodicmi..tak ta strava aj tak vyzera :( (spagety,rezne,bryndzove halusky,spekacky..)
Ako viem,ze treba prijmat dost energie za den,ale nemyslim si,ze to pojde tak lahko,ked sa budem stravovat s takymito typmi jedal..
Dalsi problem je,ze byvam strasne hladny a to hlavne vecer..proste vecer sa neovladem a zjem naozaj vsetko,co mi pride pod ruku..a to je ta najväcsia chyba..:( Proste a potom si to vycitam a sledujem si brucho,ze som pribral.Behavam skoro kazdy treti den (pás),a chodievam aj hravat futbal + teraz zacnem chodit aj na treningy (dorast)..len proste chcel by som vas poprosit o radu..ze ako by som sa mal stravovat,aby som nebol stale hladny...Ja viem,ze ked vydam vela energie,tak musim aj tolko energie prijat....a to je ten najväcsi problem,ze si to vycitam,ze som sa zasa do sytosti najedol a ze moja snaha prisla nazmar..takze asi tak..tazke ak by sa nasla nejaka dobra dusa a odpovedala by mi,bol by som rad :) Dakujem este raz za kazdu odpoved
Ako schudnut-18 rocny chalan
Kým čerstvé hrozno je v týchto dňoch pomerne drahé, sušené hrozienka sú veľmi obľúbenou maškrtou. V zásade platí – s ničím to netreba preháňať, na druhej strane ohromujúce výsledky tohto triku vás donútia prehodnotiť situáciu.
Hrozienka pre zdravie
V sto gramoch hrozienok nájdete 79 gramov karbohydrátov, 50 mg kalcia, 4 gramy vlákniny, približne 230 kcal, pol gramu tuku, 59 g cukru, 11 mg sodíka či 1,88 mg železa.
Z vitamínov obsahuje najmä vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Okrem iného v nich nájdete aj draslík, kyselinu listovú.
Čo všetko dokážu?
Čistia telo a udržujú zdravie nášho srdca a ciev
Zabránia usadzovaniu tuku v tele
Zlepšujú metabolizmus
Sú dobrým pomocníkom pri artritíde a reumatizme
Zlepšuje prácu obličiek a pľúc
Zabraňujú tvorbe obličkových kameňov
Vhodné je tento zvyk zaradiť aj kvôli vplyvu na zmiernenie zápalu priedušiek
Zlepšujú pamäť a sústredenie
Spomaľuje starnutie – kvôli vitamínu C a E
Zlepšujú kvalitu spánku
Bráni vzniku jaziev a ich hojeniu
Obsah železa má svoje opodstatnenie – bojuje proti málokrvnosti, vplýva na proces tvorby novej krvi
Stačí obmedziť tu konzumáciu mesa, 1 x týždenne, vylúčiť špekáčiky, vraj sú karcinogenne, vyvolávaju rakovinu, zvyšuju cholesterol. Ked už sa stravujete mäsito, podľa zdravej výživy sa dá meso nahradiť sójovým mesom, thempel, tofu a strukovinami. Miesto bieleho pečiva, môžete konzumovať celozrnný chlieb, ražny, ktorý telo dlhšie udrží v stave sýtosti. Dôležitá je konzumácia ovocia a zeleniny, súšené ovocie tiež dodá rýchlu energiu. Tiež pomáha pri chudnutí Protein, kt. je v Tesku pri mliekarenskych výrobkoch. Protein vanila shake majú aj čokoládovy a má 250 ml. V športovych predajniach ho zoženiete tiež, no za drahšiu cenu. Inač z ovocia je dobry ananas, kiwi, jablka, grepfruit, citron....atd. Stačí zohnať mixer a robiť si domáce smoothie, čiže ovocne a zeleninové nápoje. Na prečistenie čreva pomáha aj Psylium - indická vláknina, jednoducho je to indicke proso, vysušené, ktoré, keď dáte do pohára vody, čaju, džusu, nabobtná a po vypití pôjdete na záchod. Tiež sa odporúčaju pri chudnutí chia semienka, ktoré obsahujú veľa minerálov. Dalej kuskus, tmava ryža Natural, pšeno, ovsené vločky, otruby... Najjednoduchšia cesta k chudnutiu je použitie detoxikačných náplastí, ktore telo odlahčia a zbavia škodlivých látok. Ja som skúsila tieto www.detoxipan.sk
Prajem vam veľa zdaru v chudnutí.