Ahojte, pred par rokmi mi diagnostikovali poruchu stitnej zlazy, mam problem s priberanim preto som bola cely cas v tom ze mam zvysenu funkciu no pred pol rokom som zmenila doktora a ten mi povedal ze mam znizenu funkciu cize hypotyreozu no pri tejto je hlavnym priznakom priberanie preto som z toho zmätena..viem ze v prvomnrade by som sa o tom mala porozpravat s lekarom ale chcela by som vediet ci ma este niekto podobny problem.dakujem
Porucha štítnej žlazy
Aj zo zníženou činnosťou š.ž. sa dá otehotnieť a donosiť zdravé dieťa, ale chce to byť správne nastavená liečba s endokrinologom a spolupráci s gynekologom.Po pôrode sa viacerým dievčatám š.ž. upraví.
Myslela som, že si liečená na endokr. no podľa toho čo píšeš zrejme nie.
Tabletky samozrejme uzivam..je mi jasne ze v prvom rade sa musim poradit s lekarom no objednana som az o dva mesiace nakolko maju vela pacientov, s priatelom by sme sa chceli pokusit o dieta a citala som ze pri poruchach stitnej zlazy byvaju problemy s tehotenstvom moze prist aj k potratu a preto mam este väcsie obavy
No nie všetci priberajú v zníženej činnosti š.ž. - možno ty si tiež ten prípad. A berieš aj tyroxín ?
Anka89 ja praveze nemam nadvahu..asi som sa zle vyjadrila..mam malo kg a nemozem pribrat preto mi nejde do hlavy ze mam znizenu funkciu
Ja som mala zvýšenú a potom zníženú funkciu štítnej nakoniec mi ju vyoperovali .Nadvaha môže byť aj z toho aké skús si dať otázku či to nemáš z jedla .Aj ja som hovorila ze tu nadváhu mám zo štítnej a keď som obmedzila stravu tak váha išla dole ale to treba s tou stravou obmedziť aspoň na pol roka a to je ťažké ale stojí to zato.