ahojte, vie mi niekto poradit ako je to s danovym priznanim ked som na PN-ke ? v januari som bol na operacii a este stale som o barlach, danove priznanie som vzdy riesil cez firmu, ale teraz neviem ako nato...musim ist sam do firmy a podpisat to alebo sa to da aj nejako inak postou ... ?
danove priznanie pocas PN-ky
Emili-nie, nemas povinnost podavat DP ak si nemala v predoslom roku trvaly prijem nad (cca) 2000 eur. Nemocenska ani davky sa do toho prijmu nezapocitavaju.
Chcela by som radu.V septembri roku2014 som dala v práci výpoveď a zároveň som zostala PN .Bola som na dvoch operáciách a PN mi skončila 5 októbra 2015 a od toho dátumu som na ÚP.Za rok 2014 za mňa podal daňové priznanie zamestnávateľ a chcela by som vedieť či mám podávať daňové priznanie keď som poberala iba nemocenské dávky a dávky z Úp.Vopred ďakujem za odpoveď
Mozes ho podat aj sam. To ze DP za teba robi firma je ich dobra vola :-) Takze pre tvoje dobro by som tam radsej zasla a podpisala suhlas. Popripade ak mas kolegu v blizkosti, popros ho aby ti tlacivo priniesol domov na podpis a odovzdal za teba. Nasledne by som si to overila vo firme ci je to v poriadku.