Žienky, stalo sa vám už niekedy že ste sa zamilovala do nejakého chlapa, ktorý vám bol tak nesympatický, no pritom sa vám hrozne páčil?
typ
Vapowave
Lepsie by som to nenapisala :).. Presne to ;D tak prečo popritom sa mi páči kurnik?! :D.. Serem na to už, priznám si že som divná :D
losdengos
a nie je to skôr tým že z tej tváre niečo nesympatické vyžaruje?
je to podmienene evolúciou. vyhýbať sa asymetrickému bo to môže byť choré. a často aj je a bolo. musíš sa na to pozerať z pohladu prírody v kontexte doby, podmienok v akých sme žili dlhšie než teraz. tie podmienky v prírode sú nekompromisnejšie, tvrdšie, také priamejšie. a to je to čo máme v sebe hlboko vštepené, nie tento kultúrny nános. ale tak zlé to zase nie je lebo my ludia máme tendenciu podliehať predstavivosti, lenže jedna vec je predstavivosť, ideály a druhá je vec realita. to že sa niektorí blbci ženú za nedosiahnuteľnými ideálmi je už ich problém. väčšina žije akosi v realite, sa mi aspoň zdá :-) hoci masírovaní sme médiami dosť. ale nepodceňuj túžbu po symetrii. má svoje zdravé opodstatnenie.
Viete čo osobne ja najviac ľutujem? Že nás odmalička učia čo je pekné a čo nie, čo je správne a čo nie a potom to tak vyzerá.
Ešte, chvalabohu, že natočili Shreka :)
Súmernosť, dokonalosť, ak sa niečo vymyká, tak je to škaredé a hustia do nás, že to nesúmerné je aj zlé. Preto od ľudí s trošku nesúmernou postavou, tvárou a trošičku odlišných bočíme. Nazývame ich škaredými, pretože z nich máme strach. Strach a odpor, ktorý nám vnukli okamžite po narodení.
Ono nie žeby bol škaredý.. bol a je neskutočne krásny, ale proste jeho tvár..je nesympatická ;P opakujem, deje sa mi to už cez 5 rokov.. ;D
áno stalo sa mi, ale povedzme, že nie nesympatický, ale narovinu škaredý bol
aaa čo, mne sa páčil :)
páčil sa mi ten komplex krásneho vnútra toho človeka plus tá jeho vonkajšia škaredosť, to všetko spolu dávalo krásnotu :)
Zazivam to iste :)
Vapowave áno
Pritahuje ta vzhladom, (tvar), a je ti takisto aj nesympaticky v tvari..ano, niesi sama, a chapem ta:) tiez ma zaujima aky som vlastne clovek ohladom tohto, deje sa mi to uz od 16 rokov, teraz mam 20 a to, ze som divna pocujem dost casto :D..
Mam priatela, ktoreho lubim, ale ak stretnem alebo uvidim nejakeho takeho cloveka ako opisujes ty, je to nieco neskutocne a nedokazem si tie pocity vysvetlit.. Ktore sa resp., nevyrovnaju mojmu priatelovi :P
ešte ma tak napadá, že autorka tým že tu položila túto otázku tu možno aj hľadá nejaké riešenie pre tuto situáciu, lebo mňa by osobne tiež zaujímalo ako vlastne iní/é postupovali pri tomto, lebo ja zatiaľ neviem čo s týmto :D