ahojte, kedze je uz leto a taha nas to k vode, zaujimalo by ma, ako predist moznym ochoreniam typu mykoza a kvasinky atd..ci staci dat si do vody tampon (napr. do jazera), alebo to nepomoze a ak mam nieco dostat z vody, dostanem to aj tak..lebo napr. kamoska zavodne plavala a z bazena dostala kvasinky, tak by ma zaujimalo, ako moznym zenskym ochoreniam predist., dakujem a zelam prijemne kupanie :)
ochorenia z vody
No najlepsie ked budes plavat iba v mori,to sa odporuca ako bezpecne pre tehotne tiez z tohto hygienickeho hladiska.Tehotnym vadia len vlny.Na WC ,v sprche pouzivat slapky,nesadat si nikde na misu,to hadam nikto nerobi, ja velmi tie kupaliska nemusim.Sem tam niekde do bazena,aquapark,a par krat s detmi kupalisko,takze ta prva rada bude najlepsia.Ale zatial som sa s podobnym problemom netrapila.A ktovie kde to plavala ta kamaratka.Niektore plavarne kvoli tomu aj zatvaraju,hygienici to kontroluju.Resp.mali by.A tiez niektore prirodne nadrze ,jazera tiez tam byvaju premnozene sinice.Myslim ,ze to byva aj zverejnovane kde.
Nad tym maju kontrolu udrzbari bazenov. Uroven chloru musi byt pravidelne kontrolovana.
Zialbohu, uz sa vytvorili mnohe patogeny, ktore vzdoruju doterajsim hladinam chloru vo vode. Takze sa budu musiet co najskor menit sposoby dezinfekcie vody. Napr dokonca aj v pitnej vode, nieto spinavej bazenovej vode nasli chloruvzdornu Giardiu a to sa viacmenej drzi pod pokryvkou, lebo ine prostriedky na sterilizaciu vody(ultrafialove ziarenie, ozonizacia, iodizacia, koloidne striebro) sa prakticky nikde nepouzivaju komercne.