Plávanie a nadmerné ochlpenie :/

Príspevok v téme: Plávanie a nadmerné ochlpenie :/
thajko

Ahojte,

Som pomerne mladí, mám 22 a mám takú divnú otázku ale dlhodobo na to myslím a rád by som počul nejaké názory..

Chcel by som začať chodiť plávať jednak preto, pretože tento šport vnútorne milujem aj keď nie som športovec a "dvak" aj preto, že chcem schudnúť. No som chalan pomerne s nadmerným ochlpením a bohužiaľ aj nadmernou hanblivosťou. A tak som uvažoval ako na tento problém. Holiť sa je pre mňa teraz viac-menej nemožné, je toho dosť a rýchlo to narastá, to chce skôr laserové vyšetrenie alebo niečo a teraz na to nie sú jednak peniaze a ani čas a kto vie či by to aj pomohlo. Tak ma napadlo to zobrať z druhého konca.

Myslíte že je moc divné chodiť na plaváreň v neopréne? Viem že je to ako-tak bežné u pokročilejších plavcov ale tak.. "klasický ľudia" to moc nerobia. Príde Vám to ako moc bláznivý nápad? Pre mňa by to bolo psychicky omnoho lepšie a omnoho menej by mi vadilo že by som bol za toto "divného". Je to jediný dôvod prečo som sa doteraz na to nedal, uź roky som nebol na kúpalisku alebo plavárni kvôli tomu. Nie som vôbec športovec, nie som chudý a preto práve chcem začať športovať a viem že práve tento šport by ma moc moc bavil narozdiel od ostatných.

A ešte otázka: Je normálne že ako 22 ročnému chalanovi mi začína rásť ochlpenie na chrbáte? Viem že to mám po otcovi ale nechcem to. Je možné to "nejak zastaviť" kým mi to celkovo nenarastie namiesto laserových oodstránení? (hormóny , alebo niečo...)

Ďakujem vopred za odpovede. :)

ANGEL-DEMON

ja som raz jednemu kamosovi vytrhala chlpi na chrbte voskovymi pasikmi :-D sam by to nezvladol, zle dostupne miesto,..atd...a vydrzalo mu to dlho... tak chod ku kozmeticke na epilaciu a dobre...

Peter.nr

Ja nám iný problém. Manželka občas zájde na plaváreň, ale vždy tam prechladne - studená voda. Ja som na teplotu vody ešte háklivejší. Všetko pod 30 stupňov je pre mňa studené.
Na jazere to riešim neoprénom. Dáva mi pocit komfortu a navyše pomáha pri plávaní stabilizovať polohu tela vo vode.
Chcel som aj ja začať chodiť v zime plávať. Ale keď tu čítam, že neoprény sú na plavárniach zakázané ...

thajko

0vecka: Som schopný byť radšej v neopréne a byť za exota, ako za nechutného a s chlpami, resp. aspoň ja to tak vnímam že to tak ľudia vnímajú. Ale máte pravdu, je to nepodstatné.

adr1a.: Aj ja sa čudujem. V nastaveniach profilu tu na Zdravie mám svoju prezívku "thajko" ale vo fóre mi ju nejak nechce ukazovať, netuším prečo. :)
Hej presne o podobných prípadoch som počul, preto by som ja keby na to pôjdem asi skúsil najprv iba časť tela kde je toho veľa a na malej ploche a potom keby to fungovalo by som pokračoval no..
Ale máš pravdu, ďakujem za slová, je to fakt blbosť toto riešiť. Mimochodom už mi odpísal človek zodpovedný za našu plaváreň, povedal že čiapky sú nutné ľuďom s vlasmi od 3 cm a viac a neoprén tolerujú väčšinou inštruktorom ktorý sú dlho vo vode "bez pohybu" hh.

adr1a.

Pocuj zeleny muzicek) ja akosi slepnem bo tvoj nick nikde nevidim))
Znamy podstupoval rok odstranovanie ochlpenia z tela laserom a nepomohlo mu to vobec. Proste genetika ai. No vyhodil za to kopec penazi a vlastne zbytocne, ziaden efekt. A len tak medzi nami. Nasiel si krasnu zenu uz maju aj dieta a uz ochlpenie viac neriesi. Ani on ani jeho zena ci dieta. Je to proste on a pre nich je ten najkrajsi najlepsi chlap na svete.
A dnes som bola pol dna vo wellness v kupeloch a ver, chodia tam obcas rozne typky. No vsimla som si takto co chodim do wellness ze napr.z tych najblizsich k nasim hraniciam ako su rakusania cesi maju sebavedomie nadpriemerne a o tom to aj vsetko je. Ver si a maj sa rad taky aky si. Henti rakusania ci aj cesi vyzeraju neraz ako keby si len odskocili z natacania hororu ale sebavedomie guraz maju akoby to boli modelky a modelovia)) Ty by si bol pri nich Miss a pritom sebavedomie nula bodov. Musis to len prekonat proste ist a uvidis sam, ze po tyzdni tam budes suveren ako ryba vo vode)

0vecka

ak si schopny sa na plavarni ukazat v neoprene tak mas celkom dobre sebavedomie... ale imho jedine co potrebujes je tam ist a hned uvidis ze tvoja chlpata rit nikoho nezaujma a po par navstevach to bude ok....

thajko

Asi máte pravdu, skôr je to asi o mojom sebavedomí ako o hanblivosti. A asi to chce fakt len 1-2x prekonať.

Bubliii: Ja viem že je krásny, preto ho aj vnútorne mám rád, milujem vodu ale bohužiaľ doteraz som sa tomu nejak vyhýbal práve kvôli tým chĺpkom no. Asi máš pravdu.

0vecka: Ale i tak som toho názoru že byť tam radšej za exota v neopréne ako takto. Aspoň vnútorne by mi to bolo lepšie. :D

adr1a.: No veď som sa snažil kedysi tam napísať ale nikto neodpísal ale pozrel som sa dnes a našiel som nové info s novým kontaktom tak snáď niekto odpíše. Ja viem on musel prekonať niečo viac to je fakt ale aj tak mi príde môj "prípad" horší. :D Je to skrátka len tým sebavedomím no.

Jefitto: No veď práve, laserovka je drahá, ja na ňu pomaly šetrím ale tak som počul o prípadoch kedy to vôbec nepomohlo takže sa pripravujem na najhoršie a predsa nám nemôžu aspoň v takýchto veciach brániť tieto veci. Horšie to už je možno so vzťahmi (teda ako u koho). Ten link ti odstránilo, keď tak ho pošli do mailu thajko@azet.sk

Bubliii

Plávanie je krásny šport a určite by ti pomohlo. Podľa mňa však potrebuje pomoc aj tvoje sebavedomie. Chodím na plaváreň dlhodobo, videla som tam všeličo, s chĺpkami aj bez. Nebol by si ani prvý, ani posledný. Odlož komplexy, žiaden neoprén (!) a šup do vody. Ohľadom chĺpkov na chrbte neporadím. Priateľ ich má asi od puberty. Nikdy mi to nevadilo.

0vecka

lol takze ty sa hanbis pre par chlpov a to este ako pises ti len zacin anieco rast na chrbte ale za neoprene by si sa nehanbil???

sak chlpaty a tlsty je tam minimalne kazdy piaty ale s neoprenom tam budes imho jediny exot... :-D

adr1a.

Zavolaj si prip.napis mail na konkretnu plavaren kam chces chodit a spytaj sa na to oblecenie ci by s tym mali problem, ci to ich predpisy a nariadenia vobec nieco take povoluju. Kazda plavaren to moze mat inak. Co chodim ja tam su povinne kupacie ciapky. Ked chodim do wellness ci kupelov tak tam nemusia byt kupacie ciapky vobec.
A este k tomu obleceniu. Takto budes skor tercom zaujmu. Chodia tam rozne typy ludi - od vychudnutych az po extremne tlstych, od mierne chlpatych az po extremne chlpatych ai ai. Ty si muz. U teba je to ine ako keby si bol zenou. Tam by sa na nu chodili pozerat ako na opicu zo zoo ale na teba kuknu raz a uz nebudes pre nich zaujimavy. Vsetko mas v hlave. Nemysli na to. Pod tam napr. v case ked tam zvykne chodit menej ludi (zvyknu byvat take hluche casy okolo obeda poobedia). Vecer a vikendy byva plno. Musis si stale opakovat nejaku formulku v hlave. Vymysli si daku co tebe bude sediet a vyhovovat, napr: je mi jedno co si kto o mne mysli. A toto si stale dokola pred-pocas-po pobyte tam opakuj. Ono to chce len prekonat sa 1-2raz a potom to uz bude pohoda. Uz to vsetko okolo budes brat normalne a prirodzene. Mas to len ty v hlave tento blok strach. Minule bol na plavarni jeden muz bez nôh s asistentom. Cize len hlava krk trup brucho ruky pohlavie. Ludia najskor pozerali ako na ufo ale po chvilke uz bolo po atrakcii. Chapes aky blok musel prekonat ten postihnuty? Verim, ze to aj ty zvladnes a prekonas