Odkedy pracujem v stoji, resp. som na nohách 8 - 12 hodín denne a z toho sedím max. 20 minút, tak po príchode domov cítim silnú bolesť v bedrových kĺboch. Cítim ich aj v sede a v ľahu, ale to už nie tak výrazne. Keď si oddýchnem v noci, prejde to, ale opäť sa to po práci prejaví. Nikdy som takýto problém nemala, veľmi ma to obmedzuje a neviem, či to mám aj nejak špeciálne riešiť. Stáva sa to aj vám?
Práca v stoji a následná bolesť bedrových kĺbov
Áno, hľadala som to už na internete, všetky také stránky mám už pobehané a prečítané. Práveže som nikdy necítila takúto bolesť a jednoznačne sa mi to viaže na prácu. Išla by som k doktorovi, ak by sa mi to opakovalo znova a znova alebo sa to zhoršovala, to rozhodne.
Ja som mal dlhšie problémy, a tiež ma dosť neskoro poslali vtedy na RTG.
Ja ti to nemôžem presne povedať, lebo mám viacej problémov a diagnóz ohľadom kĺbov, takže to je skoro nemožné povedať, či mi to spôsobujú bedrové kĺby, alebo svaly v ich blízkosti, alebo niečo iné. Na internete sú písané tieto príznaky.
- Bolesť, ktorá sa zhoršuje pri určitom pohybe. Môže byť tupá a sústavná, prípadne bodavá a nie vždy sa pociťuje v postihnutom kĺbe. Napríklad osteoartróza bedrového kĺbu môže spôsobovať bolesť v sedacej časti, slabinách, stehne alebo kolene, ťažké prípady sa prejavujú v pokoji a v noci.
Obmedzená pohyblivosť, stuhnutosť a nestabilita postihnutého kĺbu. Stuhnutosť po pohybe je príznačná, ale rovnako ju môže zapríčiniť nehybnosť.
A tiež sa ti to objavilo zrazu? Mal si dlhšie problémy alebo aj nejaké iné sprievodné príznaky?
Ahoj, nechcem maľovať čerta na stenu, ale môže to byť aj artróza, chcem upozorniť, že to nie je choroba starých ľudí, ale choroba, keď ti to môžu zistiť vo veľmi nízkom veku. Ja som mal 18 rokov, keď mi zistili artrózu bedrového kĺbu, dokonca tu raz tuším písala jedna baba, že jej to zistili už v 16. Určite ortopéd a spraviť RTG, a ak by tam aj nič extra nebolo, tak možno by si mohla skúsiť kĺbovú výživu, ale radšej kvalitnú a silnú, lebo tie lacné nepomôžu vôbec.
Ono je problém aj v tom, že jeden ti môže povedať, že bedrový kĺb je v poriadku, a druhý povie, že tam je artróza, alebo iné poškodenie, ako sa to stalo mne, takže sú aj dobrí aj zlí ortopédi, takže aj toto je niekedy problém. V tom, že niektorí sa vyznajú, a niektorí nie, mám skúsenosť, že čím je ten doktor staršia škola a má vek do dôchodku, ako by sa menej vyznal, aj keď je to divné, ale skorej mladí lekári mám pocit, že sa vyznajú lepšie, možno iné postupy na školách, alebo viac študujú nové trendy a postupy v liečbe.
Mám chuť to vyležať, ale žiadna poloha mi nie je príjemná.