Zavislost na sladkom

Príspevok v téme: Zavislost na sladkom
Junika

Mam velky problem so stravou, do obeda nic nejem, obcas idem na obedy v skole vacsinou sa odhlasujem lebo mam strach ze priberiem...cize vacsinou sa najem az okolo tej tretej no a tu je ten najvacsi problem mama stale nakupuje sladkosti hoci som ju uz xkrat prosila aby to nerobila a ja nikdy neodolam a pojem vsetko co vidim (napr. Dnes aj vcera som zjedla dve cokolady cele) a tak namiesto 48 kg co vazim ked pridem zo skoly vazim 50 kg a rano to zas zacina na 49 kg a stale dookola to iste...ako sa to da ovladat? Hlavne mi nepiste ze mam vyhladat odbornu pomoc...

foxy3

ja mám podobný problém...nikdy neraňajkujem (teda ak sa za raňajky nepokladá káva s mliekom), na desiatu 1-2 ks ovocia, obed zasa tá káva, olovrant len občas jablko, no a keď prídem domov zo školy, tak zjem toto (podľa mňa veľa, podľa iných normálne jedlo): jedno nízkotučné acidko s vločkami a orechami plus 1 graham. rožok...ja si myslím že z toho stále priberám, váha síce ukazuje stále to isté číslo ale ja tomu neverím, cítim sa stále viac a viac tučná!...aspoň bielkoviny nejaké keby som večer jedla, ale samé sacharidy? bojím sa že o chvíľu budem strašne tučná...

Ankix

Ahoj,chcem ti len povedat, ze tento isty problem mam ja uz asi dva roky. Tiez som nejedla nic v skole, obedovala som az doma okolo druhej tretej, ale skus hadat ako to asi dopadlo po celodnovom nejedeni - zjedla som skolo skoro vsetko, obed, celu cokoladu, kolace a neviem ake somariny a nakoniec som pribrala asi 5kg lebo takto dookola to islo asi 2 roky, cim menej som zjedla pocas skoly tym viac som zjedla somarin ked som prisla zo skoly..vsetko sa to zmenilo az ked som zacala pravidelne jest a hlavne jest viac bielkovin.. a ak chces nieco sladke kludne si to daj ale hlavne doobeda a ber to ako normalnu stravu napr. ako desiatu. Musis sa naucit akceptovat jedlo..najst mieru..taku zlatu strednu cestu, pretoze bez jedla sa neda zit a nemozes to riesit len tak ze budes nahnevana na mamu ked kupuje sladkosti,viem je to narocne ,ale to jedlo tu bude proste stale , neda sa mu uplne vyhnut. Musis sa ty naucit akceptovat samu seba a svoje potreby a naucit sa byt sebadisciplinovana, daj si cokoladu ale nie dve cele naraz ..sama dobre vies, ako nestastne sa citis ked zjes take mnozstvo cokolad..
Nauc sa normalne jest,vsetko s mierou lebo cim menej budes jest tym horsie nasledky budes mat, lebo to jedlo ta aj tak raz dobehne ..

besna_siska

Vyzera to tak, akoby sme mali tu istu mamu :). Neviem, preco to mamy robia. Ale robia velmi zle.

Chyba je ta, ze cely den nic nejes. Malo by to byt presne naopak. Rano si dat ranajky, pocas dna si dat nieco male na desiatu a v skole normalny obed bez najmensich vycitiek. Velmi dobre poznam, co to je, prides zo skoly a doma ta den co den cakaju sladkosti napriek tomu, ze doslova prosis tu osobu, aby to nerobila. Je to ako napriek, ale teda neviem, co je skutocnou pricinou. A tiez chapem, ze nemozes inak, iba to vsekto pojest. Dokonca aj vaha mi je povedoma :)). A tym viac to poobede s chutou pojes, ked cely den predtym nic nejes. Pravdu mas, ze s tym treba nieco urobit. Zije v domacnosti s tebou este niekto, s kym sa rozumne da o tomto porozpravat? Popros toho cloveka, aby vsetky nakupene sladkosti proste schoval a aby ti tvrdil, ze doma nic sladke nie je, aj keby si ho na kolenach prosila. Je to iba o zvyku, par dni to bude tazke, ale odvyknes si. Ak doma nikto taky nie je, je to tazsie. Vies, ak to ta osoba, co ti to denne nakupuje, nechce zobrat na vedomie, ze ty to nechces a robi ti to zle, tak jednoducho vsetky tie nakupene sladkosti zober a vyhod do kontajnera pred barakom, aby si ich fakt nemohla pojest. Je to mozno na prvy pohlad chore, ale ver mi, usetris si tym ovela vacsie problemy, ktore mozu prist neskor. A nie je to tvoja chyba, ty musis chranit samu seba. Ak to inak nejde, tak aj takymto drastickym sposobom. Pamataj si - TY si najdolezitejsia! V tomto uprednostni seba pred vsetkym ostatnym a pred vsetkymi ostatnymi. A nenechaj sa citovo vydierat. Proste mas pravdu, je to nespravne a ublizuje ti to. Ries to tak, ako potrebujes.