Ahojte. Ako uz vypliva z nazvu mam problem so sikanou. Zacalo sa to ako sranda.. neskor sa to zacalo stupnovat. Najprv mi jeden chalan zobral tasku a celu mi ju vysypal po triede. Potom ma iny chalan (ktory sa mi minochodom kedysi pacil) zacal naschval potkopavat, urazat ma atd. Mohla by som to tu vypisovat donekonecna... Ja uz vazne neviem co mam robit.
Sikana
Tak je to aj u nás v triede, ale keď ti to vadí, tak to napíš do tých listov čo sa davaju od uciek o sikane atd... ale ked to prezenu tak to ries s dospelymi! urcite to nedrz v sebe, ale napis to niekde na net(tu) aby ti pomohli ti ktori s tym maju skusenosti alebo to povedz kamoskam, rodine... drzim prsty! A KOLKO MAS ROKOV? taketo spravanie sa deje tak u 11,12,13,... do 16 rokov, ale v 16-stich to je uz extrem!
No myslim si ze skor zo srandy.
Koľko máš rokov? viem taký chalani sú, u nás v treide sa to stále opakuje, ale posmievajú sa ti len zo srandy, alebo koli vyzoru...? ked ti zoberu tasku, tak to povedz ucitelke, alebo sa ich(chalanov)rovno spytaj preco ti to stale robia, co si im urobila ze si z teba stale utahuju! u nas v triede ked niekto niekomu nieco zoberie napr. mne zobrali knihu, trak ja som zoberala peracnik. Alebo spoluziak strielal do nas take gulicky z papiera a aj do mna strelil, tak som mu zobrala nadobku kde ich mal a povedala som mu ze mu ju nedam pokial s tym neprestane a aj prestal! chalani su o take dve roky pozadu s vyvojom, nie doslovne, ale maju ine chapanie. ries to ked sa to uz nebude dat s ucitelkou, ale popros ju aby nevravela odkial to ma. DRZIM PRSTY!
nuž, asi je načase, aby si namiesto slušnosti začala byť drzá.
No mam aj kamaradky ale tie si to moc nevšímaju a myslia si niečo v zmysle "haha, veď to je sranda" ale kebyže sú v mojej koži tak vedia že to sranda vážne neni :/. A chodím na základku. Čím sú spolužiaci starší tým sú hnusnejší :(.
Ahoj, viem že to musíš mať veľmi ťažké. Tiež som to veľa rokov prežívala. Za ten čas som prišla na to, čo mi pomohlo sa z toho dostať: prešla som na inú školu, začala som si vážiť samu seba a zvýšila si sebavedomie. Je to veľmi ťažké a des viem že by mi vtedy pomohlo navštevovať psychologa.
Ach, vidím v tom niekoho pred pár rokmi. Máš tam nejakých kamarátov aj? Zase si nejaké špiny našli svoju obeť..Viem, že sa ich možno bojíš, ale skús sa im vzoprieť a rob im to isté. Pochop, že sú silou presne takí ako ty, rozdiel je len v tom, že ty máš strach a oni nie a práve tvoj strach je slabosťou, na kt. parazitujú. Ked to nepomôže, tak to budeš musieť riešiť s učiteľkou, aj ked viem, že je ti to blbé. Skús spraviť niečo, čo ich prekvapí, čo povedia, že nečakali. Možno by mohol pomôcť nejaký tvoj nervový výbuch, ja fakt neviem. Hlavne sa k nim ani ty nechovaj dobre, chod rovno, vzpriamene, rob sa, že sa sústredíš na knihy, učenie, skús ich chvíľu ignorovať a ked nedajú pokoj, tak zaútoč. Najlepšia obrana je asi útok. Aj nechutný. Mimochodom, koľko máš rokov?