Nevyznam sa v sebe. V poslednom case sa vsetkeho obavam, vsetko opakovane kontrolujem a uistujem sa,ci som zamkla, zhasla, zavrela okna, v robote dopisala papiere,....
Bojim sa buducnosti, straty zamestnania, v hlave si vytvaram katastroficke scenare. Moje sebavedomie klesa, citim sa skaredo. Rada by som sa zbavila tych katastrofickych scenarov,ale neviem ako.
Katastroficke scenare
Nic mi nevyhovuje, vsetko je zle, nudne, vsedne. Stale musim mysliet. Nedokazem vypnut.
toto vyzerá na začínajúcu depresiu. Ak ti tieto stavy neprejdú určite by som vyhľadala odbornú pomoc, aby to neprerástlo do horších stavov.
Už teraz sa zdá, že trpíš úzkosťou /kontrolovanie vecí/ z čoho sa stáva začarovaný bludný kruh. Skús vyhľadať dobrého psychológa a možno aj psychiatra. Niekedy sa stačí "vykecať" a niekedy je nutná aj farmakologická liečba. Zažila som si to a kým som nevyhľadala odbornú pomoc bolo to len horšie a horšie.Držím Ti palce, aby si to zvládla. Hlavne sa netreba hanbiť osloviť odborníka. Je to choroba ako každá iná. Veľa krát týmto stavom predchádza dlhodobý stres, ktorý síce zvládneme, ale potom sa to odrazí na psychike.