ochrana proti klešťom

wizz

Napriek pouzivaniu B-komplexu sme par kliestov domov doniesli. Mam ale pocit, ze je to stale ovela ucinnejsie ako rozne repelenty. Uz sa nam stalo, ze po ich aplikacii akoby sme rozzurili osy a dalsi hmyz okolo, zacali utocit...

syma

funguje :)
ale treba ho užiť 1 hodinu pred odchodom do lesa, dávam ho dietkam už dva roky a nemali ani jedného :)
ale sú aj očkované proti kliešťovej encefalitíde aspoň pre istotu

karola

To s B-komplexom ma zaujalo.Vyskúšame,lebo ide leto a často budeme na chalupe v horách.Každý rok sa na nás zopár prisaje.Ale zatiaľ to bolo bez väčších následkov.

nela

Očkovanie je určite dobré, ale proti borelióze sa nedá očkovať. Takže by som uvítala aj nejakú prevenciu. Ak by to bola pravda s tým B-komplexom bolo by to super, lebo trávime v lese veľa času.

zuzka1

Ockovanie je len proti ochoreniam a tiež nie všetkým, ale B-komplex je vôbec proti prisatiu. Ja som ho dávala deťom celý týždeň čo sme trávili v lese na chate a žiaden kliešť, tiež len náhoda?

tina

este som o takom niecom nepocula, ale ja som zaockovana a to urcite pomoze, nie je to az tak strasne drahe lebo su to tri ockovania v hodnote 500sk (priblizne). Prve by malo byt v jarnych mesiacoch dalsie o mesiac az tri a tretia davka az o devat az dvanast mesiacov. Takze je to dost rozlozene. Pekny den