CHcem nastupit na dobrovolnu vojensku sluzbu, co mam preto urobit a ako su podmienky?

Príspevok v téme: CHcem nastupit na dobrovolnu vojensku sluzbu, co mam preto urobit a ako su podmienky?
buduci vojak

Zdravim, mam 26 rokov a chcem by som sa zucastnit ponuky zucastnit sa vojenskeho vycviku. Nemam momentalne zamestnanie, pracoval som minuleho roku v Dansku a teraz ked som na urade by som chcel tento cas vyuzit nelenenim ale niecim aktivnym kde sa zdokonalim v niecom. Co preto treba urobit aby som sa mohol prihlasit a ake treba fyzicke predpoklady splnat?
Sportujem aktivne, mam ukoncenu strednu skolu s maturitou, nemam nejake vazne zdravotne problemy a myslite ze to bude stacit aby ma prijali? Aby som sa mohol vycviku zucastnit?
Bude sa robit aj nejake vyberove konanie, vstupne testy a tak?
Aky vy mate vobec na tuto ponuku nazor? Dnes som pocul v radiu ze je dost velky zaujem zo strany mladych muzov ale vraj aj zien. Mozno by som si tam aj frajerocku nasiel :D
Nie ale vazne sa pytam, odpovie mi niekto?
Vdaka

Gumak

Ahoj.
Bol som prof vojakom.praca ma bavila bola fajn ale tak ako tu pisu ostatni.ak si jednoduchy clovek je to ok ale pokial mas nieco v hlave tak ti tam dobre nebude.bol som v jedom z naj jednotiek orsr.a casom to dost nasere ked su platy takmer tabulkove ty makas a niekto sa vyziera.naslubuju ti hory doly splnis xy certifikacii a skoleni a odmeny si rozdelia tam hore a potom sa pozries a pouzivas techniku s ktorou sluzil tvoj otec mozno dedo ale tech. Udrzba stareho uazu stoji 7tis teda cena novej nivy.miesto poriadneho vycviku bojujes pomaly ako pred 100 rokmy.velitelia su zelene mozgy stare struktury ktore vedia velke h a schovavaju to pod autoritu(aby si nepochyboval).cim vyssia sarza tim menej adekvatnych schpnosti.je to zial bieda,spravaju sa k tebe ako by si tam bol na silu skratka ubohe.zalezi od teba aky si clovek.skus uvidis ale sk armada je obycanja zumpa.ak by k niecomu prislo rozpadne sa ale nie koli vycviku ale veleniu a technike.si pisal ze si robil v dk.ak vies anglicky kukni na nete us armadu.ak by som mal ist znova idem tam.ked vies vychodo eu jazyk zoberu ta a davaju bonus k platu 1t usd plus 10t usd rocny bonus.kontrakt na 3r..lepsie ako legia za menej a 5r kontrakt.ak si mechanik lekar atd..navyse.pozri uvidis :) aj ked buzerovany budes tam viac pojdes automaticky do iraku afganu atd ..je to na tebe

buduci vojak

Kotuc ten odkaz nejde mi otvorit, co si to dal za link?
Ako som pripraveny ze to nebude med lizat ale ako som pisal aktivne sportujem a trenujem, som zvyknuty na tvrdy rezim a tak trochu aj buzeraciu pri nich. To co tu pisete ze kasarne su v dezolatnom stave by som velmi nesuhlasil. Kasarne sa na SVK rusili ako aj povinna vojenska sluzba a myslim ze urcite sa viac tym investovalo do obnovy tych zostalych. A drhnu hajzle sa urcite nebudu lebo bolo v mediach prezentovane ze to bude vycvik. Akych by potom mali zalohovych vojakov keby nas ucili hajzle cistit? Inac k tym kanadam, hravam hokej a tie korcule niesu balerinky pre zeny takze som zvyknuty :)
Ide o to ze som chcel ist za profesionalneho vojaka uz pred dvoma rokmi ale neprijali ma. Pocul som ze prijima sa po znamostiach dost a je tazke sa tam dostat. Tak skusam tuto cestu a mozno sa mi otvoria dvere po tomto vycviku a skor ma nabuduce prijmu ked uvidia ze som sa toho zucastnil. Uz od 15 rokov ma zacal fascinovat svet vojenciny a tym ze sa zrusila povinna vojenska sluzba mi to nebolo umoznene co je skoda. Ma rad disciplinu, urcity rezim a poriadok.
Este otazocka, ked sa zrusili tie kasarne po mestach tak kde bude prebiehat nabor, pobyt a vycvik?

vpp3

A este nieco, taka mala ochutnavka- obuj si kanady a chod s nimi behat a maj ich obute cely den niekolko tyzdnov. Na ten smrad a otlaky na nohach si budes musiet zvyknut, pretoze presne to ta bude ako vojacika kazdy den cakat. To neratam otrasne jedlo, rozbite smradlave kasarne ktore vyzeraju ako komunisticka jaskyna a vsadepritomni doslova a do pismena vygumovani vulgarni primitivni zakomplexovani hlupaci ktori budu tvoji nadriadeni a ktori budu mat pravo ta komandovat, zjapat na teba, nadavat ti, ponizovat ta, sikanovat ta a spravat sa k tebe ako k hovnu. Normalny clovek ktory je zvyknuty na civilizovany pristup a civilizovane podmienky to ma v armade obzvlast tazke, pretoze armada stelesnuje doslova presny opak.

Mimochodom bolo vtipne ako nase slobodne nezavisle pravdovravne media robili poslusne tomu dobrovolnickemu nezmyslu reklamu.. proste vzdy treba odvysielat nejake propagandisticke zabery ktore pomahaju tomuto nasmu otrokarskemu rezimu v preziti, lebo politika, sudy, banky, policia, velke korporacie a velke media su ako jedna rodina ktora sa vzajomne potrebuje. Najhorsie vsak je ze ludia tomu divadlu este stale veria a este stale sa radi nechaju klamat, sikanovat a hrdlacit poslusne na panskom

kotuc

Ved nech si skusi,ked tak tuzi,je tu vela takych kovbojov.Plna rit,tak nech si idu,presne ako si pisal a takych potrebuju...

kotuc

Ved nech si skusi,ked tak tuzi,je tu vela takych kovbojov.Plna rit,tak nech si idu,presne ako si pisal a takych potrebuju...

vpp2

Nechcem ti kazit iluzie ale nechat sa kupit za chleba a vodu tymto zlocineckym statom aby mali ti zlocinci ktori ho riadia komu zavolat ked bude treba ist chranit ich rite alebo lopotit za nich pri odstranovani nasledkov prirodnych katastrof to je podla mna vazne zly napad.. sa len tie spiny snazia vyuzit biedu niektorych slovakov do ktorej ich priviedli na spinavu pracu za par grosov za ktore si kupis prd. A nemysli si ze ten vycvik bude nieco zaujimave alebo poucne, bude vas tam den noc buzerovat nejaky kretensky zeleny polodement, drhnut tam hajzle a podlahy a pobehovat rano o 6tej po buzeraku a robit kliky. Si nemysli ze vam daju zbrane a budu vas tam ucit bojove umenia a taktiku ci strelbu:D vas tam budu pouzivat cisto ako najspinavsie najpodradnejsie handry na manualne roboty. A nez ta tam zoberu tak podpises zmluvu ze kedykolvek ta mozu zavolat ako bezplatnu posilu napr k civilnej ochrane pri povodniach. Byt tebou si to dobre rozmyslim lebo stratit aj posledne zvysky slobody a sebaucty kvoli hentym mafianskym hyenam ktore si z SR spravili dojnu kravu a pre ktore neplati ziadny zakon ani moralka a este podporovat tento ich otrokarsky system ktory tu nastolili tym ze mu budes sluzit je dost na zamyslenie

antivojín

V prvom rade by si si to mal vedieť zistiť sám prostredníctvom google.

Viem, že tam je strašne veľa papierovačiek, všelijaké somariny spísať a odovzdať musíš, na prehliadku k ich doktorovi treba, neskôr ťa pozvú na výberové konanie, kde máš psychotesty a testy fyzickej zdatnosti. Mne sa zdá, že naberali nových členov teraz od januára, ale ak sa pôjdeš informovať do kasární, ktoré máš najbližšie k bydlisku, tak sa všetko podstatné dozvieš, dajú ti rovno aj papiere na vyplnenie a odpovedia na všetko.

Si si istý, že chceš byť vojakom? Nie je to sranda teraz počas vojny. Hoci máš platený už výcvik, ale čo z peňazí...