ako ste sa vyrovnali s tým že nemôžete mat deti?

Príspevok v téme: ako ste sa vyrovnali s tým že nemôžete mat deti?
olinka1985

ahojte... mam v sebe strasny problem osobny boj ktory ma tazi.. mam totiz diagnozu zensky problem pri ktorom viem ze nikdy nebudem moct mat deti.. ked som sa to dozvedela bola som v soku a stroskotal mi aj vztah...mam 25 rokov a takuto viziu do buducna.. zeny ktore ste prezili nieco podobne ako ste sa s tym vyrovnali? vyskusali ste to s adopciou? a da sa s tym vobec zit? pretoze mne je denne hrozne a mam obrovske depresie z mojej buducnosti... nechapem preco je ten zivot naozaj taky kruty :( dakujem za kazdu radu ci povzbudenie

bezdetna

Nijako. Keď sme si uvedomili, že nemôžeme mať deti, boli sme už pristarí na asistovanú reprodukciu aj na to, aby sme sa prihlásili do poradovníka na adopciu. A máme sa príliš radi na to, aby sme sa rozchádzali a našli si partnerov s deťmi. Takže venujeme svoje sily a lásku tým, ktorých vyhodili a ktorých nikto nechce - opusteným a chorým zvieratám. A tiež rôznym spôsobom podporujeme talentované cudzie deti.
Ty si ešte mladučká, plná síl a elánu, tak sa s ničím zmierovať nemusíš. Keď nemáš v poriadku orgány na rodenie, neznamená, že nebudeš môcť byť matkou. Odporúčam ti ísť na liečenie do Lúčok, predpokladám, že s tvojou diagnózou máš na to nárok. Schopnosť rodiť ti tam síce nevrátia, ale pookreješ tam na duši a hlavne sa spoznáš s množstvom žien, ktoré sú na tom podobne ako ty, ba omnoho horšie. Určite ťa inšpirujú k niečomu, čo ti pomôže.

Filip TT

Nasi dobri znami nemohli mat dieta. Tak si postupne dve adoptovali. Rok potom, ako adoptovali druhe, pani po 15 rokoch manzelstva otehotnela. Takze maju teraz tri deti... :)

0vecka

olinka ak mas v poriadku vajicka tak deti mat mozes .. invitro preplaca na SK poistovna na 100%. Ak ich ale nemas tak je to blbe aj ked uz su aj moznosti bez vajicok akurat ti ich nikto nezaplati

Zena

Velmi mi je luto,ze nemozes mat deti. Daj sa v prvom rade do poriadku. Keby si aj chcela adopciu,musis byt psychicka aj fyzicky v poriadku. A byt silna. Nasmeruj svoj zivot mozno aj inymi smermi ako sa moct realizovat (pomoc inym ludom chorym alebo bezvladnym, praca s opustenymi tyranymi detmi alebo zvieratkami).
Ja som zdravotne myslim ze v poriadku. Prave prednedavnom som sem pisala,ze nikdy som necitila tikot biologickych hodin alebo tie materske tuzby. Mam 40r. Detmi som obklopena a mam ich velmi rada. Ale mat vlastne som nikdy pri ziadnom muzovi nepocitovala. Mozno si skus najst partnera, ktory sam vychovava dieta.