Opakovaná celková anestéza

Jaqueline

Ja som bola už viackrát v CA a o chvíľku ma čaká znova. Zvyčajne mi bolo zle, vracanie, nevoľnosti, ale pred operáciou sa človek rozpráva s anesteziológom a ten sa ho pýta ako mu bolo po narkóze. Ja ak som povedala, že som vracala, tak mi dali niečo iné a síce som nevracala, ale mala som závrate a pocit na vracanie a odpadnutie. Ale ja celkovo narkozy nie veľmi dobre zvládam. Je to len na človeku ako jeho telo sa s narkozou vysporiada. A nemyslím,že opakované narkózy majú nejaký extra negatívny vyplyv, daná choroba, pre ktorú je podávaná má určite horší. Ak to teda nie je esteticka chirurgia.

0vecka

poznas niekoho kto na to zomrel alebo sa mu nieco stalo? imho sanca ze ti to ublizi je minimalna...

neviem preco ludia stracaju cas s takymito malymi rizikami a tie velke rizika uplne prehliadaju....pri jendej mas sancu na umrtie 1:185,056

en.wikipedia.org

Moireal

Ktovie kolko mne zobrala moja anesteza zo zivota. Ako malu ma uspavali a teraz ked som bola s nadorom, tak operacia trvala 7 hodin. Nejak mi to zily netrha, mojim snom nikdy nebolo zit dlho. Ak nejde o narocnu operaciu ako bola moja, tak sa netreba bat. Iba ak by mal clovek alergie na histaminy, tam je problem vybrat tu spravnu latku na uspanie.

Kýčera

Rozhodne je to veľká záťaž pre organizmus a žiadna z anestéz nie je bez rizika. Ak je však operácia nutná zo zdravotných dôvodov a iný druh anestézie nie je prípustný, tak Ti nič iné nezostáva, len ju podstúpiť. Neviem na aký druh operácie sa chystáš, ale pri niektorých je možnosť výberu, skús o tom hodiť reč s lekárom. Dúfam len, že neideš na plastiku. Tak sa drž, nech Ti operácia dopadne k Tvojej spokojnosti.

Wienetta

Ahoj! Ak si bez problémov zvládle predošlé anestézie, nemal by to yť problém ani tentokrát. Neviem akú operáciu budeš podstupovať, ak máš strach tak treba zvážiť možnosť kedy by si nebola uspatá celkovo. Samozrejme každá anestézia je riziko, ale u zdravého človeka je riziko minimálne. Uspávala som ako sestra 6 rokov pacientov pri operáciách a nezažila som u bežnej plánovanej operácie ani raz problém. Ale na 100% ti inikto nikdy nemúže zaručiť, že sa nič neskomplikuje. Hlavne sa neboj!

lili2525

Ďakujem vám pekne, ja som už podstúpila 3x celkovú anestézu a nikdy žiadne komplikácie, vždy som to dobre znášala a keď som sa prebrala, žiadne ťažkosti ani zvracanie...bola som len unavená a už bolo dobre...len sa bojím či to nemá nejakú záťaž na organizmus a niekde som čítala, že každá anestéza zoberie pár rokov zo života, tak neviem či sú to fámy alebo nie :) a bola by to operácia asi cca na hodinu...

meggienka

Ja som bola za posledne styri roky v CA 5krat a pohoda, necitila som ziadne zmeny. Akurat pri jednej lahsej operacii som sa prebrala skor a este som bola intubovana, no nic prijemne, skoro som sa udusila, vtedy som sa este nedokazala pohnut ani nic povedat len som lezala a snazila sa nezadusit aj s tou hadicou v krku...hnusny zazitok :-(
inak vsetko ok, zle mi nikdy nebolo...nemyslim ze by to malo nejake nasledky

Bubliii

AHoj, to je trochu ošemetná otázka, najlepšie by bolo skonzultovať to s lekárom a nie tuto.. Ja nie som lekárka, ale tak závisí to asi aj od toho, aký zákrok ideš podstúpiť a ako ťa uspia.. na koľko minút/hodín.. Ako si zvládala predošlé uspatia? Hovorí sa, že po celkovej anestéze býva zle, mne nikdy nebolo, ale to neznamená, že to tak je u každého. Prípadne existuje aj čiastočná anestéza, ale to závisí od toho, čo ti idú robiť