Dobrý deň, myslím že takýchto tém už ste čítali dosť... ale chcem sa s vami podeliť. Môj otec bol vždy trošku nervozny z práce ale bol celkom dobrý človek športoval s kamarátmi, bavil sa s nimi atd... Ale neviem od kedy sa začalo jedno pivko menit na viac a viac a potom k tomu aj tvrdé. Už asi 10 rokov má problém s alkoholom pri čom sa to stále stupňuje a už dávnejšie sa vyhováral že on si dá pivo ale nechodí domov po štyroch ako ostatní. Stále sa mu nepáčilo že "všetko je podla mami" a že on robí všetko nahovno, tak vzdnikali hádky až mama jedného dňa povedala že už takého muža nechce a on jej hneď začal nadávať že sa potrebuje kurviť (to bolo asi 3 roky do zadu). Bol neznesitelný, mal chvilky keď týždeň nepil a hovoril že chápe mamu a že on je smutný že sa to už nedá vrátiť a chcel by s ňou byť aspoň kamarát (to už dávno kamarátov nemal, možno tak jedného). Lenže akonáhle si zase vypil a nabehol do svojho režimu tak hneď ako išla mama s kamaratkou na kávu tak jej začal nadávať do kuriev a že nech ide za tym svojim...Brával si PN-ky a pil aj doobeda. Teraz sa to tak tiahne už dlho žijeme v jednom dome a on povedal že odtial nepôjde lebo celý život niečo budoval a teraz sa toho nevzdá... My tu máme všetky naše zaujmy takže tiež nejdeme preč. Teraz napríklad už je týždeň na PN-ke lebo ho "bolí chrbát". Lenže stále len pije či už si schovava flaše alebo v šenku.. Keď hovorí pletú sa mu slová, nehovorí plynulo. Proste stále potrebuje mať v sebe nejaké % alkoholu a ja už nevládzem.. chcem svojho otca najradšej by som bol keby som ho nenávidel ale ja ho mám stále rád a nechcem aby nejako osprostel, chodí ako mátoha, velmi schudol a nestará sa velmi o seba akoby bol izolovaný od spoločnosti, on vlastne ani nežije....keď pil tak aby sme to na nom nevideli tak dvihne mobil aj keď mu nikto nevolá, proste sa chová ako psychopat... myslíte že sa dokáže dať do poriadku alebo mu to už takto zostane ? ... teraz povedal že za 5 dní je objednaný že mu vybavia liečenie a zase v tom zmysle že sa ho konečne zbavíme a konečne ho neuvidíme..
Otec alkoholik
Nikto nevidí do hlavy alkoholika, ale dá sa predpokladať, čo mu tú závislosť spôsobuje.
Tvoj otec prijimal do seba určité látky, ktoré v konečnom dôsledku viedli k návyku na alkohol. Ak máš veľmi rád svojho otca, vieš mu pomôcť, ale len veľmi ťažko, lebo by si to musel robiť bez jeho vedomia. Dá sa to, a nie je potrebné ho presviedčať na nejaké protialkoholické liečenie.
Aby som bol priamejší, v mozgu sa nachádza centrum zodpovedné za všetke druhy návykov, a pri ich podráždení dochádza k slasti, uvolnenosti či radosti. To ale trvá iba chvíľu.
Tvoj otec vedie stereotipný život, s hádkami s mamou, a jediné čo ho na chvíľu otupý a odbremení od problémov je ten alkohol, síce iba na chvíľu, ale predsa, potom sa mení jeho osobnosť na nepríjemneho, žiarlivého ožrana, ktorému celý svet ubližuje, je nespravodlivý.
A ako píšem, dá sa to, možno by sa potom aj s mamou dali zas do kopy, len treba vedieť, čo za látky treba z jeho okolia eliminovať. Len či ti vôbec na otcovi tak záleží, je otázkou...
Zdravím, na sídlisku sme mali istým časom jedného slávneho notorika s istou prezývkou... Známi bol hlavne tým že pil od rána do večera... Triezveho ho nikto nikdy nevidel.... Jedného dňa ale zrazu( šiel na liečenie) prestal piť.. Nepil týždeň, dva, po mesiaci na ňom bolo ešte furt vidno známky toho že pil jak duha... Teraz myslím nepije už asi dva roky.. Výsledok ?? Stal sa z neho jeden normálny človek, pracujúci, dá sa s ním dokonca aj porozprávať... A pokiaľ sa jedná o toho tvojho... vôbec nemusí brať antidepresíva, tie sú pre debilov a trosky... každé antidepresívum má na účte aspoň 1 samovraždu(lebo sa jedná o liek ovplyvňujúci psychiku)... Jediné čo stačí je aby našiel oporu u rodiny, a ty sa mu snaz dohovoriť (pamätaj čím si otravnejší, tým má väčšiu motiváciu)
Už keď má výpadky pamäti, tak už začína trpieť nejakou alkoholickou formou demencie. Pomaličky nebude vedieť, aký je deň, mesiac, rok a podobne.
Prajem ti, aby nezabudol sa aspoň vys.ať, už keď nič iné:-)
No, to si môže akurát tak hovoriť sám k sebe, že prestane slopať, ale neprestane. Keď prestane chľastať, tak musí brať nejaké antidepresíva, ale to asi nespraví, hoci alkoholizmus je vraj psychiatrická diagnóza.
Musíš nájsť na nete nejaké fotky ako vyzerá napr. korózia pečene:-) Vylep si takými fotkami svoju izbu, aby keď prišiel k tebe (čo nepredpokladám), tak aby sa roztriasol a najmä, aby mal také nočné mory, aby sa ráno budil celý spotený a vyklepaný ako stará MB-čka:-)
Áno, chudáčika treba poslať na liečenie, aby sa tam sanovali navzájom, aké ťažké je prestať piť...
Keď z neho chceš spraviť debila, tak sa s ním bav tak, že ospravedlňuješ chľastanie, oni to majú radi, hoci v podstate sa vždy nájde nejaký dôvod...
Už keď sa o seba ani nestará, tak má depresie. O nedlho s ním bude asi off.
Takým ľuďom sa na základe mojich skúsenosti nedá pomôcť (ktorí sú v tebou opísanom štádiu polčasu rozpadu "atómu"):-)
Hlavne sa nezaťažuj jeho pizzovinami, čo tára, ani to nijako nerieš. Radšej si daj vatu do uší ako by si ho mal počúvať.
Inak, kto chce kam, pomôžme mu tam:-)