Život a drogy

Príspevok v téme: Život a drogy
malicka_som

Cítim sa neschopná, žiť tento život úspešne a spokojne je pre mňa tvrdý oriešok, už dlhšie necítim šťastie ani vyrovnanosť. Priateľ ma pred necelým rokom "namotal" na pervitín. Nemávam depresie (tie prichádzajú iba keď fetujem). Som v stave, keď nechcem žiť, ale ani zomrieť. Bojím sa smrti. Bojím sa toho čo príde potom. Život v tomto svete nedáva zmysel. Nič som nedosiahla, ledva som zmaturovala (gympel), nevedela som čo ďalej, nešla som na VŠ, až po pol roku som si našla "prácu". Som tam doteraz, je to neperspektívna práca, kde nič nerobím a zarobím almužnu. Medzitým som 2x skúšala VŠ, ale nevyšlo mi to. Nemám motiváciu snažiť sa o niečo, nie som cieľavedomá ani vytrvalá. A posledný mesiac sme to s priateľom prehnali s pikom. Predtým to bolo len tak raz za čas, rekreačne. Teraz fúkame aj niekoľko dní vkuse až pokiaľ mi nezačne byť zle. Priateľ chce bábätko. Ja ho nechcem s feťákom. Nechcem ho ani kvôli sebe. Príde mi nezodpovedné mať dieťa a pritom fetovať. Poznám ľudí, čo to berú a majú dieťa. Nechcem byť ako oni. Ľutujem, že som s tým začala. Myslela som si, že sa len tak rozptýlim, že mi to "pomôže". Ale stiahlo ma to hlbšie, už v mojom aj tak pokakanom živote. Už mi to ani nerobí dobré stavy. Jediné, čo sa mi na tom páči je to, že mi to akokeby zmenilo osobnosť. V reále som zaspatý ustráchaný introvert. S pikom som nebojácna, aktívna, spoločenská. Chcem s tým prestať, lebo viem, že drogy sú zlé a obávam sa budúcnosti so závislosťou. Ale nechcem prestať. Načo aj? Nemám čo stratiť, keďže som ani nič nedosiahla. Ľudia ma za to odsudzujú. Ja ich odsudzujem za ten materialistický spôsob života, ktorý sa nám snažia vtĺcť do hlavy. To, že sú závislí na peniazoch, na materiálnych veciach, celý život sa naháňať za peniazmi, aby mali pekné autá, domy, aby sa cítili, že sú niečo viac ako ostatní, to je v poriadku? Proste celý tento svet, tento systém mi nedáva zmysel a neviem žiť život aký sa odo mňa očakáva. Bojím sa, že keď s tým prídem ku Dr. psycho, prerozprávam mu môj život (toto je z neho len sladký odvar), že ma hneď zabalí do kazajky a zavrie na sto zámkov ...

malicka_som

pre pikera a variča

Všetkého, čo si napísal som si vedomá. A koniec-koncov asi som zmierená s tým, že tak nejak by sa to mohlo skončiť. Keď už nejako musím zomrieť, prečo nie na predávkovanie? Teda neviem, ktorá smrť je najlepšia .. znie to divne ja viem.
Takže skončiť so závislosťou znamená nájsť si inú :D
Myslím, že viem v čom spočíva moja neschopnosť prestať, aj keď nejaká časť zo mňa to chce, iná zas nie, ide o to, že som sa ocitla v istej spoločnosti ľudí a sú to práve mne tí najbližší. Sú to ľudia, s ktorými trávim skoro všetok čas. Je to môj priateľ, jeho najlepší kamaráti a ich priateľky, moje dve najlepšie kamarátky (ešte z detstva, poznáme sa asi 15 rokov) síce nie sú závislé na piku, ale jedna experimentuje so všetkým a druhá dosť fúkala, ale začala s kolesom. A dnes som skoro odpadla, keď som zistila, že už aj sesternica, s ktorou sme spoločne vyrastali. Je toho okolo mňa veľa a viem, že najlepšie čo môžem pre seba urobiť je odtrhnúť sa od tých ľudí a začať odznova. Lenže stratím tých, ktorým najviac dôverujem, ktorí ma majú radi. Samozrejme mám aj nikdy-nefetujúcich kamarátov, ale oni to o mne nevedia, opovrhujú feťákmi a pravdepodobne by som od nich nemala žiadnu podporu, práve naopak, takže aj tak by som bola sama a som ten typ človeka čo potrebuje nakopnúť, stále mi treba opakovať čo mám robiť a dodávať mi nádej, že to dokážem. Čiže teoreticky viem ako z toho von, ale prakticky je to nemožné.

Varič(už bývali)

Este dodam liecenie moc neodporucam co poznam tak to pomohlo iba jednemu ..a poznam cca 10 ludi co tam bolo

Varič(už bývali)

No mne tiez dlhe roky nedalo toto peklo spavat ..ja som prestal tak ze som to zacal varit mal som toho plno a prestalo mi to nejak chutit tuto moznost moc neodporucam ale keby velmi chces tak ti poviem co a ako..aspon nebudes na to minat peniaze a sa ti to znechuti ako mne ..druha moznost co poznam ludi ze tak prestaly je spravit si naschval nejake zle stavy najlepsie na vyslapoch ist niekde medzi ludi alebo pracovat proste neh ta vidi co najviac ludi a neh sa ty citis z toho uplne zle..nasledky ti ostanu ale urcite ostanu ..mne ostala nespavost a extremna zavislost na thc

piker (už bývalý)

pre malicka_som

dám ti radu, ktorú si už počula 100000x, prestan to brat lebo to vedie do pekla a potom na cintorín, ja som bral pervitín trištvrte roka, všetko bolo super, nemal som z toho vôbec žiadne problémy len krásne a pekné veci a potom ?? dve hospitalizácie v nemocnici, psychiatrická basa, zápis v registri trestov, 3000 eur ma dokopy stali lekari, pravnik, sudy atd, nemoznost robit moju vysnívanu prácu kvôli zápisu, ABSOLUTNA hanba pred rodinou, priatelmi atd,... ani ja som s tým nikdy nechcel skoncit ako ty a preco aj ?? ved ked ma clovek piko tak uz nepotrebuje nic, ani nevies co by som dal za jeden šňup ale uz proste nemôzem

neviem ako casto to beries ale uvedom si ze POKAZDE ked si to das tak môzes umriet, pokazde !!! v lepšom prípade chytiť srdcovú arytmiu alebo mozgovú porážku a byť ochrnutá, a to sa nemusís vôbec predávkovat, kľudne stací jedna mensia lajna

ty to prestanes brat lebo skôr ci neskôr sa ti stanú veci co sa stali mne, pri piku to je len otázka casu a 100% istota, a potom sa uz budes bát to brat, len tie škody v tvojom živote budú na furt a to bude zlé,.....btw teraz som závislý na káve, sladkostiach a na mojom oblúbenom športe a take nieco si skus najst

mam56

A k duchovným hodnotám asi len toľko. Je chvályhodné chodiť každý piatok na spoveď len neviem, kedy sa potom na onom svete hodlajú dostať z očisca, keď za každý hriech je vždy trest. Posedieť si tak tisíc rokov v očistci nie je práve tá najlepšia perspektíva:-)
Alebo také, že spravím vedome niečo zlé a potom sa z toho vyspovedám? Ha ha ha. Ešte aj Boha chcú odrbať/o.ebať:-)))
Fu.ked funny:-)
V pekle už asi nebude veľa voľných miest na "sedenie":-)

mam56huskyPasiem

Je to tak, že keď náš mozog dospeje, tak potrebuje nejakú drogu, ale podstatné je to, že akú? Ja som si to nevymyslel, mozog stále pracuje a potrebuje mať stále nejakú zábavku (asi aby sa nenudil).
Musíš si vytvoriť závislosť na niečom inom, napr. začni niečo študovať alebo sa venuj športu alebo niečomu zmysluplnému. Alebo sa uč piecť koláče, napríklad.
Vy to tam máte asi dosť benevolentné, resp. neviem aké to tam máte a ani ma to nezaujíma, ak mám pravdu povedať.
To, že oni sa ženú za materiálnymi vecami a ty máš svoju drogu, teba z ničoho neospravedlňuje.
Kto pije alebo droguje, tak tým každý pohŕda. Psychiatri majú stavy plné... plné ruky práce...
Je to všetko preto tak, lebo nikto ľuďom neukázal ako sa má žiť, čiže to ani nemôžu vedieť.
Dnešná realita je o naháňaní sa za peniazmi. Všade človek platí jak hluchý.
The road to success is hard and tough... Never ever stop.