Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Križovatka života

Príspevok v téme: Križovatka života
Ludinka

Ahojte.
Volám sa Ľudmila mám 21 rokov a môj problém je asi taký, že sa neviem stále nájsť. Neviem aké povolanie, sa ku mne hodí a už som s toho fakt zúfalá.
Respektíve sa neviem rozhodnúť.
Stále nad tým rozmýšľam, že čo ďalej by som mohla podniknúť. No ale neviem sa pohnúť z miesta.
Rozmýšľala som, že pôjdem na vysokú školu, ale ešte nemám stále v tom úplne jasno. Chcela som ísť najskôr študovať sociálnu prácu, a tu je ten háčik ktorý ma štve. Pred rokom som to mala ísť študovať ale nešla som lebo som si nebola istá tým odborom a po roku sa opäť k tomu vraciam. Prácu ktorú robím ma nebaví a chcem robiť v živote čo ma naozaj význam a čo ma bude aj samozrejme baviť. Chcem robiť takú prácu kde môžem pomáhať druhým ľudom. Lenže od tohto odboru ma veľa ľudí odhováralo, že sa to neoplatí študovať, že to nemá význam a podobne. Ja sa chcem ďalej vzdelávať a študovať ale chcem si aj vybrať správne. A potom ma napadlo, že si urobím kurz zdravej výživy, lebo aj zdravá výživa ma zaujíma. ale teraz neviem, že čo mám spraviť. Bud pôjdem na vysokú školu, alebo si mám spraviť kurz, ? neviem. prosím poradte mi ďakujem :)

m8

tak skus medicinu, nejaky obor. napr. zubarov je malo. alebo pedagogiku, mozes si potom zalozit sukr. matersku skolku - tych je tiez malo, alebo pracovat niekde v centre pre postihnutych..samozrejme zarobkovo je to nic ako taka medicina tam je to lepsie o nieco. a mozes sa ucit od rana do vecera :)

Jax

Skol a kurzov mozes mat kolko len chces. No ty musis vediet co ta bavi a co chces.
Ja robim otrasnu pracu za smiesne prachy, ale bavi ma a nemenil by som. Skusaj a zistis to.

mam56

Tak ti to vysvetlím. Neznamená, že keď ukončíš nejaké štúdium na škole, že je to už koniec tvojho štúdia. Študovať treba celý život, lebo počas toho nachádzame v sebe vesmír, ktorý je v nás, nachádzame v sebe ten povestný hviezdny prach, možno kreativitu.
Ani na dovolenke neuvidíš to, čo sa ukrýva v tebe, v tvojom vnútri. Treba rozvíjať ducha, lebo sme aj duchovné bytosti.
Treba to brať aj z hľadiska finančných možnosti, ak ti školu platia rodičia, tak si študuj koľko chceš, ale ak nie, tak si sprav kurz, aby si začala čím skôr zarábať. Dnešný svet sa točí veľmi okolo peňazí a zarábania. Bez toho sa žiaľ nedá žiť, či sa nám to páči alebo nepáči.
Keď si budeš stále trénovať mozog, tak sa prepracuješ ku kreativite a potom zistíš, že zarobíš (možno aj milióny) práve takouto kreatívnou prácou, ktorá ťa isto bude baviť.
Tiež aj hudobný nástroj je super vec, je to nekonečný zdroj inšpirácie - možnosť vytvoriť milióny kombinácii tónov a ich dĺžky.

Ninka 26

Ahoj, podľa to je normálne v tomto veku, že sa ešte hľadáš. Ja mám 26 a tento problém som vyriešila predpár mesiacmi, keď som sa dozvedela o škole sebazvdelávania v Bratislave. Bola som na jednom kurze a dosť ma podporil iba v tom v čom som si nebola istá. Forma, akou mi pomohli bola v podstate forma sebarealizacie, onimi ukazali iba cestu. Skús to, je to bezplatné. Pozri stranku hotelgallery.eu