Zdravim ake mate s tym skusenosti??
Vedlajsie ucinky??
Neni to navykove??
Melatonin
Aj tie menej bežné sú bežná reakcia organizmu, všakže. ;)
A toto je práve dôvod, prečo ľudia se*rú na ľudí, ktorí si sem prídu od teba po radu. Neustále čítať tie tvoje výhovorky, fabulácie, popieranie, zahmlievanie...
Stačí spomenúť nežiadúce účinky nejakého doplnku. A flamewar je na svete. :D A potom sa sťažuješ, že na debatu nemáš čas. Ale kto ti káže všetky tie nežiadúce účinky negovať? :D Stačí si spomenúť na chandra piedra a tebou nepochopené "individualistické" slovko MÔŽE. (Údajne poškodzuje doplnky. Ale čo v prípade, pri použití v súvislosti s liekmi? Žeby podľa alternatívcou zľahčovanie?)
Nesľúbil si už niekoľkokrát, že nebudeš na mňa reagovať? A zase si svoje slovo nedodržal. :D
Aj vďaka ľuďom ako si ty, mám "Cela pocitacova elektronika ( hardware aj software)aj internetove spojenia su zahadne Dnes nikto nevie ako to cele bezi...." radšej ako čítanie niektorých príspevkov. Občas je to naozaj veľmi smutné čítanie.
if (true == false || true) {zodpovednost = false}
A dúfam, že raz pochopíš, že aj napríklad obyčajný vitamín D nie je len obyčajnú vitamín D. Že sú chorobné stavy, kedy môže užívanie suplementov (predovšetkým nadmerné) viac uškodiť ako pomôcť. A samozrejme sa to netýka len vitamínu D. A nezabúdaj, že každý doplnok je vo svojej podstate chemická látka. A chemické látky, či chceš alebo nie, medzi sebou reagujú. V dobrom či zlom. A sú lekári, ktorí žiadúce interakcie cielene využívajú pri terapii.
(ALEBO V PREKLADE... MÔŽEM SNÍVAŤ)
Ach jaj, idem radšej pracovať na Gentoo vo virtuále. Rozčuľovať sa prečo niečo nefunguje je podstatne príjemnejšie ako čítanie niektorých príspevkov. Aj keď pri nich temer opľujem monitor.
Ked preberies melatonin a nevyspis sa poriadne, tak ma melatonin sa nasledok bolest hlavy,
ked sa bije z s vylucovanym adrenalinom. a cortizolom.
To iste sa stane , ked ti telo vyluci melatonim a snazis sa nezaspat.
Takze je to normalna reakcia.
Podľa Mayo či WebMD ich má (aj RNG na ne odkazuje):
www.mayoclinic.org
www.webmd.com
Bežné: denná ospalosť, bolesti hlavy, závrate
Menej bežné: bolesti brucha, mierne úzkosti, podráždenosť, zmätenosť a krátkodobá depresia
Cau, ja beriem melatonin natur od Tachyon Technology uz 2 roky, iba podla potreby. Nema vedlajsie ucinky, hlavne je prirodny. A spim :D
Melatonin nema ziadne postranne ucinky a je dost malo navykovy. Takze ked ma clovek zly spanok,coasto sa budi alebo nevie zas[at, moze ho brat niekolko dni tesne pred spanim, aby si napravil spankovy cyklus.