Dedicstvo

Príspevok v téme: Dedicstvo
Dedicsky zakon

Dobry deň,Prosím Vás vie mi niekto poradiť ako postupovať? Zomrel mi nevlastný otec a nemal vysporiadany dom kde býval so svojou manželkou ,mojou mamou.Dom je momentálne v katastri písaný polovica na môjho zosnulého otcima a 2.polovica na dalsich 3surodencov.Odkupil si od nich tie casti ale nemá mama doklad ani nič.Bojím sa o mamu či nebude bezdomovec.Vďaka za rady.Ešte podstatná info otcim kupil ten dom ešte predtým ako boli vôbec manželia.Ďakujem pekne za rady.

Kýčera

Za predpokladu, že Tvoj otčim nemal vlastné deti a Teba si osvojil, tak tú polovicu baráku, kt. je na otčima napísaná si delíš s mamou na polovicu. Ak Ťa neosvojil, tak celá polovica patrí Tvojej mame. A s tou druhou Ti dokáže pomôcť advokát, buď nájdete papiere o kúpe aj tej druhej polovice, alebo bude problém...Otčim mohol zanechať aj záveť. Radím Ti vyhľadať dobrého advokáta, dokazovanie je náročné, zaberie veľa času, ale dá sa zvládnuť!

mate59

Pokial boli zosobášení, mama zdedí z jeho polovice domu jednu polovicu,druhú polovicu budú dedit jeho vlastné deti.Čiže mama bude vlastníkom 1/4 domu.Trvalý pobyt nemá vplyv na dedičstvo.