Ahojte, viem, že je tu niekoľko tém na rosaceu, ale aj tak sa chcem opýtať. Mám 20 rokov a už mám rosaceu (-líca a nos), som červená stále (a nikto v rodine ju nemá).
Prosím, poraďte mi bola som u kožnej (už dlho chodím aj na laser, a používam aj krém). Ale nič nepomáha, ak mi viete nejako poradiť alebo pomôcť tak Vám budem veľmi vďačná.
Mám ružovku(Rosacea), čo mám robiť?
Ahojte. Myslim ze 90% ludi, co pisu fora o rosacei, nemaju “tu pravu” rosaceu. A taktiez si mysim ze kozny doktori su v tejto problematike totalne mimo. Ked študovali svoj obor, snad tuto chorobu ani neriesili, kedze maju svoje nazory, t.j. Pouzivajte takyto a takyto krem... Rosaceu, skutocnu rosaceu mam od 13.roku. Celkovo 26 rokov. Takze viem iste veci o nej. Krem vam nepomoze.
Máš problémy s cievami, spôsobené konzumáciou hustých tukov, nasýtených a stužených.
Vyhni sa im a používaj len trochu panenského oleja. na začiatku by bolo vhodné na nejaký čas tučné jedlá vynechať úplne, aby si sa prečistila.
Sčervenanie je spôsobené sladkosťami, alebo ovocím, alebo povzbudzujúcimi a aromatickými látkami. vyhýbaj sa chémii, alkoholu, káve, parfémom a ostrým koreniam.
Zaraď zeleninové jedlá, aspoň 40-50 % v tvojom jedle by mala tvoriť zelenina, i tepelne upravená /polievky, prívarky, naparená, dusená a pod./ zbytok kvalitné obilniny ktoré obsahujú vlákninu a B vitamíny.
Prečistíš sa a budeš sa cítiť ľahko, sviežo, kľudne a tvoja pokožka sa ti odmení.