Streptokok pyogens v tehotenstve

Príspevok v téme: Streptokok pyogens v tehotenstve
Josephine27

Dobry vecer, rada by som sa spytala ci moze streptokok pyogens v posve ohrozit babo? Doktor povedal, ze streptokoky su v tehotenstve bezne, ale podla toho co som citala na internete sa tento streptokok objavuje v hrdle sposobuje choroby ako sarlach, angina a v posve nema co robit. Nemate niekto podobnu skusenost? Vopred dakujem za rady

RNG

Streptokok pyogenes je bezna bakteria, co sa nachadza okolo nas aj na nas vsade. Zalezi len od imunity, ci sa ti dostane aj do tela zvonka, alebo od davky nakazy.
Nemusi nevyhnutne sposobovat skody, zle moze.
textbookofbacteriology.net
Tu tvrdia ze az medzi 5-15% obyvatelsva ho ma v tele bez priznakov..
Ale kedze vylucuje toxiny, treba ho podla moznosti radsej vybit z tela.Lebo moze sposobit vazne problemy
en.wikipedia.org

Kýčera

-Počúvaj Štetka tetka...nepleť sa do vecí, kt. nerozumieš!!! Keď si taká múdra, prečo si nereagovala včera? A odkiaľ máš takéto informácie, vari si ho nakazila Ty? Dávaj si radšej pozor na toho svojho, ak dákeho máš! Uvedomuješ si, cica, čo robíš? Že Tvoja stupidíta môže ublížiť tejto tehuľke, jej plodu a že sa zahrávaš so svojou osobnou slobodou???
-Josephine 27, nevšímaj si jej poznámku!!! Ostaň v kľude. To, čo Ti písala, je púha závisť a zášť!!! Tvoj nebol so žiadnou, Ty so žiadnym, nedovoľ, aby Ti to zničilo vzťah, rodinu!!! Veď som Ti písala, kde všade sa tento kok nachádza a tieto ochorenia - angíny,...majú aj deti! Prenášať sa môže kvapôčkami - kýchaním, kašľaním,...Vzhľadom nato, že to máš Ty, môže? to mať aj Tvoj partner, aby u Teba nedošlo k reinfekcii a nemusela si znova užívať ATB! Drž sa !
-RNG, nemáš tam dačo silné na ľudskú ZLOMYSEĽNOSŤ, čo by zabralo hneď na prvýkrát, tá pod Tebou to súrne potrebuje!!! Vďaka!

RNG

Roztok citricidalu alebo podpora probiotik(tj branie dobrych probiotik a podporovanie ich branim zmesi mikrovlaknin) ti tu moze problem vyriesit.
Mozno aj berberine tu moze pomoct, 2 x 1 gram.
Ak sa tato infekcia "naucila" maskovat, tak odporucam brat aj odmaskovac ako NAC a serrapeptazu.

TetaŠtetkaEmanuela

Tvoj dostal pravdepodobne chut ty si mu to nechcela dat tak sa vybral za štetkou ktora mu to dala a napokon si sa od neho nakazila. V tehotenstve treba davat vacsi pozor

Kýčera

Áno, až pri pôrode a vtedy ak by si tam toho koka mala a rodila tak, ako som Ti napísala. Aj za predpokladu, že by si koka,... pred pôrodom opäť nachytala, tak sa rodí cisárskym rezom. Nebolo by od veci ak by sa dal vyšetriť aj Tvoj partner. Tak si dávaj na seba veľký pozor, aby si už žiadne ATB počas tehotenstva a kojenia nemusela užívať. Nech sa Ti narodí zdravé bábo, kt. Ti bude robiť veľa radosti!

Josephine27

Dakujem za ozrejmenie situacie..doktor mi dal penicilin, len sa bojim, ci to nemohlo uz ohrozit dieta a nieco na neho preniest...ci je to mozne az pri porode, ked prechadza porodnymi cestami? inak sa to nedostane z posvy az ku dietatku?

Kýčera

Zle si čítala. Tento streptokok sa nachádza aj na koži, slizniciach dýchacieho, zažívacieho a pohlavného traktu,...Takže lekár Ti povedal pravdu. Čo sa týka tých ochorení, kt. vyvoláva, je ich trošku viac, o.i. sú to aj systémové infekcie. Lenže Ty si tehotná a mohlo by sa stáť, že pri pôrode by si mohla eventuálne nakaziť svoje dieťa, ak by si rodila prirodzene. Tak sa spýtaj svojho lekára na túto vec, príp. svoj stav konzultuj aj s iným gynekológom.