Ahojte. Chcela soms a sptytat, ci niekto sa niekedy stretol s niecim podobnym, je student lekar/psycholog alebo profesional. V poslednom obsobi mam viac stresu O skusok na skole a prejavuje sa to trochu prehnane, atypicky
Popisem co prezivam:
- stracam trochu orientaciu - na sekundu zabudnem kde som preco tu som... Opakuje sa to a trva par sekund kym sa rozpomeniem. Vtedy si to casto vsimnu ostatni a pytaju sa ma, nad cim tolko premyslam, ze som duchom nepritomna, alebo sa hnevaju, ze ich nepocuvam... No ja sa snazim ale niekedy sa sustredim nejako viac na to co je v mojej hlave
- ludia ma vseobecne povazuju za taku odvaznu a spontannu ale teraz je to uz niekedy az arogantne voci druhym spontanne hovorim co si myslim, nerespektujem pravidla a necitim z toho nejake zle pocity viny
- vnimanie je nejake ine: vsetky zname veci okolo mna a ludia sa mi zdaju ini, cele prostredie nejake reorganizovane,ze sa v tom musim orientovat... Tiez zvuky su niekedy az nijake. Zapnem si naprikald film, zebusnem na to, akoby som ho nepocula, rozmyslam nad nejakymi blbostami (preco ja zaclona taka dlha) a potom zrazu locujem ze hra film a zistim ze uz dobrych 30 min
- farby su nejake vyrazne v prostredi, sytejsie
- kedze sa cele dni ucim som sama v byte aj bez internetu, niekedy mam pocit, ze sa rozpravam sama so sebou. Mama si o mna robi starosti, ze predsa musia mi ludia chybat aspon raz za cas, no nie, vystacim si sama akosi. V tom zmysle, ze aa nenudim, sama sa nejako viem akoby zabavat svojimi uvahami
- ludia sa mi zdaju ini a coraz vzdialenejsi, nejako ich spochybnujem, preco sa s nimi vobec stretavam, su o nicom a asinim ani neverim
- tym za na veci nemam problem vykaslat sa bez vycitiek prezivam konecne menej stresu, co je pozitivne, no ma to nevyhody... Som sice nejaka stastna vesela (bezdovodne, aj ked hladim do steny), ale vzdy sa strasne zlaknem, ked zabidnem kde som alebo ked zacnem zabudat, kde som co dala a ci som nieco urobila. Napriklad som nechala soma zapalenu sviecku a vratila sa az o 24 hod a prisahala by som aj, ze som zhasla. Pripustam, ze je to bezne u ludi, ale mne sa take chybycky nestavaju takmer nimdy inak
Je to extremnym stresom alebo nieco ine?
Lieky neberiem ziadne, nepijem, kavu sem tam, pijem akurat doat zeleneho caju.