Ako ziskat viac muznosti?

Príspevok v téme: Ako ziskat viac muznosti?
Gregor

V poslednom case ma trapi to ze pri rozvijani vztahu zo zenami zlyhavam a ked sa nad tym zamyslim tak myslim ze ich neviem zaujat ako chlap svojim spravanim. Skusim opisat svoju situaciu pre lepsiu predstavu. Cele som si to zacal uvedomovat az posledne roky. Mam 28 a mozno tak posledne 2-3 roky mam s tymto problem. Najma ked ta zena mala za sebou uz viac vztahov a vie porovnat. Ale to je zatial len moje domnievanie. Od isteho casu som totiz vyrastal medzi babami, nasi sa rozviedli v case ked som mal nacerpavat vzor chlapa od otca a videl som doma len ten zensky vzor ktory na seba preberal este aj muzske role. No cele zle. V skole aj v partii som bol medzi chlapmi, ale uz tam som pocitoval ze niektori si skor presadili nazor v partii a ja som sa bud podriadil alebo urazil. Vo vztahoch ktore som mal som sa snazil byt k priatelkam citlivy, vnimavy, ale tiez sa to striedalo, nikdy to neslo na jednej vlne. Tiez som si vedel presadit svoje. Cele sa to zacalo menit az posledne roky kedy som sa snazil viac zamakat na pricinach kvoli ktorym sa mi rozpadli vztahy a skusam aj dobehnut to ze mi chybal v rodine ten chlapsky vzor od ktoreho by som tak prirodzene nasal tu chlapsku energiu a prenasal to aj do rozvijania novych vztahov.
Terajsi problem vidim v tom ze mi chyba taka dominancia. Su veci v ktorych som sa zlepsil, ze si viac vsimam zenu, jej potreby ked sme vonku, viem sa vcitit a odhadnut co potrebuje, ci nie je hladna, smadna. atd. Neurazit sa za malichernosti atd. Ale stale si myslim ze je co vylepsovat.
Napriklad ked sme vonku a zena sa mi az tak velmi nepaci ale som s nou lebo chcem ju poznat ako celok a potom si spravit nazor tak dokazem byt uvolneny, vtipkovat, doberat si ju (tak zdravo), rozvijat komunikaciu. No proste zbalim ju. Ale ako nahle sa mi paci tak ja vyzarujem uplne nieco ine, kontrolujem sa co poviem, neviem rozvijat tak komunikaciu, som taky makky, neviem byt vtipny.
A by som chcel vediet ze jak nabrat vlastne taku prirodzenu muznost, alebo ako to rozvijat aby to vyzarovalo aj z osobnosti. Viem ze dost zalezi aku ma clovek pracu, co v zivote robi, ako casto presahuje svoje zony komfortu, atd. atd. Ale mozno mi da niekto na to cele uplne iny pohlad - kludne zensky aj muzsky.

Jax

Ved si riesenie sam napisal. Prilis sa snazis. Ked sa ti nepaci si ok a aj dostatocne macho, no ked sa ti paci klepu sa ti kolena.
Kasli na ne! Nechci zaposobit. Uvidis ako ich budes pritahovat, ked sa k nim budes spravat ako ku dobrym kamoskam. Pohoda, srandicky ale stale si hovor ze je len kamoska a nic na nu neskusaj.

nova.doba

Ahoj, myslim ze rozumiem o com hovoris. Ja som v srdci romantik, co sa dnes uz az tak nenosi a ked si vsimam presne ako ty, co zena chce a aj sa snazim naplnit taketo potreby, tak to moze posobit ako "menej muzske".
Nic si z toho nerob, mna to tiez trapilo a v dnesnom svete, kde silneje zenska pozicia (TYMTO neurazam!) a de facto zeny sa stavaju slobodnejsie a samostatnejsie, vznika schizofrenia :)
Na jednej strane citame, ze zeny musia byt silne, ukazat ze zvladnu vsetko ako muzi, atd.atd... a ked muz prejavi dominanciu, tak je zatracovany, ze sa povysuje. Ked je zase prilis pozorny, tak sa z neho smeju ze je malo "machovsky". ANO, cele zle.
Ak mas pocit, ze sa musis zmenit, tak tak urob, ale pockaj chvilu a budes este vzacny tovar. Myslim, ze aj zeny si uvedomuju, ze sposob akym dochadza k vyrovnavaniu rozdielov vo vsetkych aspektoch zivota (mimochodom som za rovnost a rovnopravnost zien vsetkymi piatimi!!!), prinasa aj taketo situacie ... chcu aby sme ich nechali byt slododne, plniace su sny ale stale od nas ocakavaju gentlemanstvo :)
Ja osobne radsej budem gentleman do smrti, aj keby si zena o mne mala MYLNE mysliet, ze ju tym ponizujem a nestaviam na rovnaku uroven.
Mozno raz pride cas, ked sa konecne podari ,byt si rovnocenny a rovnopravny a naozaj to my muzi budeme aj akceptovat (co si myslim sa este nedeje a je to skoda, lebo to vedie prave k tej schizofrenii). Potom to uz bude lahsie a vklude jeden alebo druhy proste preberie "opraty" vo vztahu, lebo niekto sa bude citit dominantnejsi ale takym prirodzenym a nie povyseneckym sposobom.
A trochu poradit> sport nie je urcite zly, skor si ale myslim, ze ak to ako sa spravas je fajn a nemen to, ale ukaz napr. pri rozhovore ze si za svojim stojis, kludne jasne nesuhlas s danou slecnou. Chcem tym povedat, ze aj ked ste si mozno obaja sympaticki a skoro vo vsetkom kompatibilni, urcite su nazory, ktore mate rozdielne a tie nemen. Myslim si, ze hlavne v tejto oblasti budes vediet ukazat, ze mas vlastnu hlavu a osobnost.

adr1a.

Pozri. V detstve dospievani vacsinou muzi preberaju vzor muza - od otca tym, ze su s nim, pozoruju ho, ked s nim vyrastaju vplyv vychovy, vnimaju ako sa sprava, ake ma postavenie a rolu v rodine, co a ako robi, ako sa chova k zene detom inym clenom rodiny, ohladne prace, zabezpecenia rodiny, ai ai. Ak nie je zastupena rola otca, vacsinou tuto jeho rolu prebera na seba stary otec, ujo stryko ai. S tym uz nic nenarobis. Potom su skoly partie priatelstva zamestnania kolektiv co ta dalej ovplyvnuje.
No ak chces na sebe makat, zmenit sa tymto smerom, ja by som ti odporucila dat sa na nejaky sport kde testosteron doslova stoji vo vzduchu :D Box, rugby. Posilka ti vyformuje postavu, "napumpuje" svaly. No ty potrebujes nieco take ako som ti pisala. Kontaktny sport, muzny. S tym boxom je to odskusane :D Musi z teba vyzarovat zdrave sebavedomie istota dominancia muznost.
A mas kamaratov priatelov? Schadzas sa s nimi, stretavas, chodis von? Sleduj ich spravanie chovanie reakcie, nasaj ich, tu atmosferu. Jasne ze nie sa stat hulvatom buranom grobianom. Zvys prijem zinku v strave co ma tiez vplyv na tvorbu testosteronu: maso ryby morske plody pecen zltka strukoviny orechy kvalitna horka cokolada ai ai. Kludne pozeraj filmy kde sa to hrdinami, zenskymi idolami priam hemzi a inspiruj sa nimi, nasavaj))
Je jasne ze z dakej zakomplexovanej ukriknutej ai putky nemusi byt zrovna Femme Fatale, ale tak vsetko sa da ked sa chce) Pozri. Aj vkus zien je rozny. Praveze niektorej mozes ucarovat oslovit ju prave to, aky teraz si a co z teba vyzaruje. Tak nezufaj. Skor nech z teba vyzaruje zdrave sebavedomie, spokojnost so samym sebou ai a to moze byt viac niez daky iny dominantny samec