Má to vôbec zmysel ešte?

Príspevok v téme: Má to vôbec zmysel ešte?
Bezradna zena

Ahojte všetci.Ja ani sama neviem,čo.tu robím a prečo práve tu hľadám pomoc.Možno je to tou mojou bezradnostou a neistotou. Na krku mi pomaly visí 29rokov.V skorom veku som bola už aj vydatá,čo po 4rokoch manželstva a vzájomnej dohode dopadlo rozvodom,lebo on si v práci našiel milenku a ja som chcela len,aby bol šťastní. Po rozvode po 6 mesiacoch,som sa vrátila späť do rodného mesta,kde som si našla priateľa.Najskôr to bol len kamarátsky vzťah,ktorý vyustil do nádherného priateľstva a vzťahu plného lásky a porozumenia.Po 2mesiacoch som otehotnela.No láska bola.silná a my sme sa rozhodli, že i napriek krátkej známosti ostaneme spolu a bábätko bude rásť pod našimi krídlami.
Vzťah bol bezproblemovy.. Samozrejme.menšie zvady, veď žiadny vzťah nie ružový.Najskôr sme bývali u jeho maminy a keď mal chlapček skoro 3mesiace,sme sa.rozhodli pre.svoj život mladej rodiny.Dni a mesiace utekali,striedali sa deň a noc.Chlapček rástol a my sme sa po niečo vyše roku rozhodli,že budeme pracovať na surodencovi.Všetko išlo ako hodinky. Podarilo sa :-) Obaja sme;sa tešili na prírastok v rodine.Boli sme šťastní a milovali sme sa.Bol ku mne pozorný...Až kým som neprešla 6mesiacom tehotenstva...Akoby prestal o mňa javiť záujem.Nezdvihal mi telefon,neodpovedal na sms. Bola som tehotná a so starším synom doma.Trápila som sa,mala som úzkosti a depresie. Nie raz.som.plakala..Po čase sa to kus ukludnilo. Všetko vyzeralo byť v poriadku.Prišiel čas a ja som musela do pôrodnice.Po návrate som.sa.cítila vyčerpaná,unavena,nezvladala som moc,ale.moja mamina mi pomáhala veľmi.Priateľ.sa.však začal meniť....Ako.mesiace.utekajú a mladší synček rastie,priateľ akoby unikal realite a stále.mi.tvrdí,že.som sa.zmenila veľmi a neuvedomuje si,že mám doma.obe deti kým on je v robote.Začal hľadať nové.objekty na sociálnych.sieťach a kdejakych zoznamka...jeho nová rodina sú hry na mobile a miesto mňa komunikuje vraj s jeho bývalou spoluziackou, ktorá zhodou náhod robí tam kde on...Vypisuju si,prezvanaju.Robí to nie.len.v práci ale aj doma...Ale ja som ta, ktorá je zlá a nedovolí mu si po práci oddýchnuť.Väčšinu voľného.času sedí nalepený na telefóne,S ktorým by hádam aj celú noc.prespal.Zmenil heslo aj na našom spoločnom účte V banke...A vždy je presnejší virtuálny svet ako my traja doma.

Už boli dni, keď som.chcela odísť..Nedávno už bol aj agresívny na mňa a fyzicky.mi chcel.ukázať,že kto je on...

Neviem.čo mám robiť a ako sa chovať?dajú sa vôbec.niektoré.vecí vrátiť aspoň trošku späť do normálu?
Nebola by som.písala sem a nevytvarala novú tému,ale rada by som vedela aj názory iných..
Dakujem za pozornosť a.radu...

kafe

Tak na komunikáciu s ním sa vykašli.
Všade okolo teba panuje zmätok, lebo máš chaos i v sebe. Uprac si, chlapa nerieš vôbec, zameraj sa viac na seba a deti. Čo môžeš urobiť, aby si bola aspoň čiastočne v pohode ty? Aby si bola nezávislá od neho finančne? Čo sa dá urobiť, aby si bola spokojná, vyrovnaná, usmiata?
Rob svoju prácu poriadne a ked si v práci, nerieš deti. Aký to má váznam? To im tým nejako pomôžeš? Nie, ani trochu. Proste sa venuj práci a na deti mysli, keď ideš domov, čo dobrého im navaríš, či si spravíte výlet k potoku, ku koňom, ku starkým.. Zbytočne drobíš svoju energiu a tá potom vychádza úplne navnivoč. Keď venuješ pozornosť tomu, čo robíš aj výsledok a pocit z dobre urobenej práce/z času čo si strávila s deťmi je iný. Naplní ťa to spokojnosťou. Keď sa dokážeš trochu pozbierať ty, vzchopiť, zariadiť si život po svojom, pekne, šťastne aj bez chlapa - on to veľmi rýchlo "pocíti". Ani rozprávať sa s ním nemusíš. Nezávislá, sebavedomá a ŠŤASTNÁ žena je veľmi príťažlivá. Možno sa chytí a ten fajn pocit, ktorý budeš mať v sebe a s deťmi bude chcieť zdieľať s vami, zrazu bude vyhľadávať vašu spoločnosť, bude chcieť ísť s vami na výlety, lebo mu bude s vami lepšie, ako s kolegyňou. Rozumieš trochu čo sa ti snažím načrtnúť?
A áno, dá sa od neho aj odísť. Aj to je riešenie.

lolinka

No tak to vyzera blbo, tazko je nieco riesit ked jeden odmieta komunikovat, komunikacia je uplny zaklad. Takto sa ti asi nepodari poriesit nic. Ked sa snazi len jeden, je to prilis malo.

Bezradna zena

Posunúť deti???

Odpovede na.to,keď ho starší volá.sa s nim hrať na.koberec a doslova ho.prosí a tlačia sa mu slzicky do oči-nepockas kým kávu vypijem?teraz som prišiel Z roboty,som unavený,môžem si ešte trochu oddýchnuť?nemôžeš sa hrať sám?A podobne.....
Človeku príde ľúto,chce sa s nim hrať,keď nejde otec,ide mama,ale on.chce otca a keďže je rozumný,nahnevaný ma odsunie od hračiek,že on chce otca alebo na truc a smutný sa radšej hra s niečím iným sám...

Bezradna zena

Rozprávať sa veru nepomáha.určite poznáte takých ľudí,že.aj keď.chcete viesť s.osobou rozhovor na vážnu tému,tak.sa hneď.zasekne.ja mám doma muža,ktorý keď.ide o niečo vážne,bude radšej robiť niečo iné alebo.sa dívať niekam inam akoby mal viesť dialóg.takže naše rozhovory vyzerajú asi takto-ja sa pýtam alebo niečo poviem,škaredo alebo nechápavo sa na mňa pozrie a mlčí.nemám rada a myslim,že žiadna žena,keď.nedostanem na konkrétnu otázku odpoveď.A keď sa opýtam znovu,zas len ticho.vie to.dostatočne naštartovať nervy.A on len mlčí a mlčí...A ja si sama kladiem otázky a dávam odpovede a hoci je so mnou V miestnosti, tak ja si vediem monológ.

Proste odmieta so mnou aj komunikovať a už prestáva chápať čo je humor a čo nie.ani nepamätám,kedy naposledy sme sa spolu zasmiali :-(

Kvôli nemu a deťom som popri rodičovskom začala pracovať pre jednu spoločnosť.čas si viem vybrať sama,to je na.tom.fajn,že nie som závislá stále pozerať na hodinky.bol pár krát s deťmi sám doma.začala.som.preto,lebo on má asi pocit,že chodiť niekam na fusky a nevenovat čas deťom je v poriadku.zistil,že byť S nimi doma nie je med lízať.toto.rozhodnutie som.spravila hlavne kvôli deťom,pretože tak ako potrebujú matku,aj otec je dôležitý a on si to neuvedomuje.žiaľ neviem čo bude ďalej...doma myslím na prácu a V práci na.rodinu,teda deti.stále.mám hlavu inde a všade okolo mňa panuje zmätok....

Bezradna zena

Rozprávať sa veru nepomáha.určite poznáte takých ľudí,že.aj keď.chcete viesť s.osobou rozhovor na vážnu tému,tak.sa hneď.zasekne.ja mám doma muža,ktorý keď.ide o niečo vážne,bude radšej robiť niečo iné alebo.sa dívať niekam inam akoby mal viesť dialóg.takže naše rozhovory vyzerajú asi takto-ja sa pýtam alebo niečo poviem,škaredo alebo nechápavo sa na mňa pozrie a mlčí.nemám rada a myslim,že žiadna žena,keď.nedostanem na konkrétnu otázku odpoveď.A keď sa opýtam znovu,zas len ticho.vie to.dostatočne naštartovať nervy.A on len mlčí a mlčí...A ja si sama kladiem otázky a dávam odpovede a hoci je so mnou V miestnosti, tak ja si vediem monológ.

Proste odmieta so mnou aj komunikovať a už prestáva chápať čo je humor a čo nie.ani nepamätám,kedy naposledy sme sa spolu zasmiali :-(

Kvôli nemu a deťom som popri rodičovskom začala pracovať pre jednu spoločnosť.čas si viem vybrať sama,to je na.tom.fajn,že nie som závislá stále pozerať na hodinky.bol pár krát s deťmi sám doma.začala.som.preto,lebo on má asi pocit,že chodiť niekam na fusky a nevenovat čas deťom je v poriadku.zistil,že byť S nimi doma nie je med lízať.toto.rozhodnutie som.spravila hlavne kvôli deťom,pretože tak ako potrebujú matku,aj otec je dôležitý a on si to neuvedomuje.žiaľ neviem čo bude ďalej...doma myslím na prácu a V práci na.rodinu,teda deti.stále.mám hlavu inde a všade okolo mňa panuje zmätok....

lolinka

Skus sa s nim porozpravat, co mu na vasom vztahu vadi, co mu chyba. Skus mu podsunut niekedy deti, nech sa stara aj on. Niektori muzi maju pocit, ze po narodeni deti su odsunuti na vedlajsiu kolaj, manzelka sa k nim sprava ako k neschopnemu, nic mu nedovoli urobit, lebo vsetko urobi vzdy zle podla nej.Taki muzi maju pocit, ze do tej rodiny uz ani nepatria. Ale neviem ci je to vas pripad, preto sa s nim skus porozpravat.

tasty

niektorí muži vôbec netušia čo rodičovstvo obnáša, nie sú schopní si to v hlave poskladať, potom sa cítia, že ženy na nich nemajú čas, už nie sú stredobodom pozornosti, a potom sa takto správajú egocentricky.....

a preto potom nechápem prečo tieto idividuá sa chcú stať rodičmi, otcami, ak nie sú schopní sa potom o ňu postarať a byť pre ňu oporou...

farfalla

Ahoj,
veľmi dobre viem ako sa cítiš, sama zažívam podobnú situáciu.
Najskôr som si to nechcela pripustiť, ale mama a blízki priatelia mi začali dohovárať, že to nie je v poriadku. Zo začiatku keď sme spolu chodili bol úžasný, pozorný a bola som s ním veľmi šťastná. Bol môj najlepší kamarát. Keď sme sa rozhodli zobrať a založiť rodinu, tak sa veci začali meniť. Hlavne po pôrode druhej dcérky. Nezáujem o mňa, či niečo potrebujem, skôr chcel stále tráviť čas s kamarátmi, na nete (rôzne zoznamky), kávičky s kamarátkami...Ja som sa mu snažila kludne dohovoriť, že mi to ubližuje, že potrebujeme, aby sa aj nám venoval, ale na to len odpovedal, že on toho má veľa a že je to moja chyba, lebo nemám na neho čas.
Je to smutné ale súhlasím s vyššie uvedením príspevkom, že jediné riešenie je odísť, pretože od sebastredného človeka nebudeš môcť očakávať podporu, akurát ti môže ublížiť, budeš v depresii a deti budú súčasťou toho všetkého.