Dobry den.
Maju o mna zaujem dvaja muzi /vlastne viaceri, ale ja som to zuzila len na tychto dvoch/. A som teraz vo faze rozhodovania, ktoreho si mam z nich vybrat, preto asi vsetko ohladne tych dvoch zvazujem pre a proti, rozmyslam, porovnavam ich navzajom, rozhodujem sa.
Jeden je extrovert a druhy introvert.
Ten extrovert, viete, pri nom aspon zhruba viem, na com som. Teraz myslim ohladne vztahu. Vyznal sa mi z citov, chodime spolu von, stretavame sa, vidim ze to so mnou mysli vazne, spomina so mnou buducnost /zasnuby, kedy svadba/. Proste viem unho co planuje so svojou karierou, byvanim, zivotom, a hlavne so mnou. Ze so mnou pocita do buducnosti.
No a je tu teraz ten introvert. K nemu ma pritahuje nieco zivocisne, velmi sa pritahujeme, hned sme si spolu sadli, rozumieme si. Lenze. U neho sice viem, co planuje so svojim zivotom, ked som sa ho spytala: co sa vzdelania tyka, kariery, kam sa chysta vycestovat, co chce dosiahnut, ze chce dokoncit barak a takto vsetko o nom viem. Len neviem, kde som v tom celom ja? Lebo mna nespomina v nicom z toho zasadnom, akurat len to, ako sa mu velmi pacim, ako ho pritahujem, vzrusujem, ze sa tuzi so mnou milovat. Ale vztah neriesi, nerozobera. Nic. Akoby som citila, ze on na nejake trvale vztahy, zavazky asi nie je. Takze aj ked sa mi paci ovela viac, viac ma pritahuje nez ten extrovert, je tam vacsia chemia, tak rozum mi hovori nechat ho tak a ist do istoty s extrovertom, kde aspon so mnou pocita a zhruba viem, na com som. Lebo tento introvert nic. Proste on mi sam od seba nepovie co a ako vztah, ci sa chce vobec viazat usadit, ci je na vztahy, ci tuzi po rodine? Teraz neviem, ci je to preto, ze je introvert alebo to proste s tym nic nema spolocne a on proste takyto je. Proste citim medzi nimi dvoma velke rozdiely.
Ako je to pri vas ostatnych introvertoch? Hovorite vobec o citoch? Tuzite mat vztah, rodinu, usadit sa? Dakujem vam
Muzi - introverti. Poradite mi prosim?
Dobry den, Filip. Vecer som ti chcela odpovedat, ale nedal sa pridat prispevok. Tak to robim teraz.
Ten extrovert je veriaci. Ale ja chodim pravidelne do kostola, on az tak pravidelne ako ja nechodi. Ale zas nema problem tam ist spolu so mnou ked ho zavolam, alebo ked mu poviem, nech tam ideme spolu. V tomto je skvely. V tej charite vypomahal s pravnymi vecami, lebo je pravnik.
A ten introvert? Je velmi mudry, scitany, inteligentny (to je samozrejme aj ten prvy), ale on popritom aky je uzavrety zije na 120%. Podnika, stavia dom, studuje, vzdelava sa, stale nejake aktivity vykonava. Unho mam obcas pocit, ze bud je genius alebo uplny blazon :) On ma tak odvazne sny, ciele, neuspokojuje sa s malom. Je velmi ctiziadostivy. Vlastne obaja su. Su si velmi podobni..
Je to mlady muz a on nesleduje uz roky tv, ale pritom vela cita knih, vedomosti priam hlta. Obaja su aj manualne zrucni. Z tohto introverta ide ako keby vacsia dravost, sila, dominancia, je tam vacsia chemia.
Ako pisem. Obaja su velmi uspesni, mudri, zaujimavi, dobri, no aj velmi sympaticki. Jediny rozdiel vidim asi len v tom, ze tento introvert je viac dominantnejsi. No zas ten extrovert ma vo vsetkom plne podporuje. Poznam ho dlhsie.
Naozaj je tazke sa medzi nimi rozhodnut. Lebo obaja su skveli. Popritom ani nefajcia, neholduju alkoholu, drogam, obaja vyborne varia, vsetko si vedia porobit. Su ako ja.
Ahoj Kafe. Dakujem ti. A ano, mas pravdu. Naozaj je tazke sa medzi nimi rozhodnut :)
dievča :) ja mám z teba taký fajn pocit a myslím si že sa dokážeš úplne v pohode dobre rozhodnúť. Ak si vyberáš medzi dobrým a lepším, tak to ani neni možné si zle vybrať :) ale ak to tak neni, tak to dáš. Verím ti, že sa trafíš do toho správneho týpka.
Ten extrovert ma velku vyhodu, ze si si s nim vyskusala fungovat v jednom pracovnom time. Prechadzky, kavickovanie, rozhovory, tulenie sa su fajn, ale spolocny zivot su hlavne prakticke situacie. Napriek tomu, ze ta miluje, dava ti cas a trpezlivo caka - vie byt verny, vazit si ta a neobmedzovat ta. Mne sa paci.
Ked hovoris, ze mate spolocne nabozenstvo, mozes s nim o vasom vztahu viest otvorene debatu a skumat to z tejto pozicie. Ci je vasa znamost od Boha.
A co ten introvert? Ake plusy ma on?
Tasty. Sama som preto, ze som to tak chcela. Nie preto, ze ma nikto nechce. A zit sama mi nerobi problem.
Nomad. Ja sa nevyjadrujem vulgarne, tak sa prosim ani ty. Dakujem
Filip. Asi ano. Je tam vacsia zivocisnost, chemia z mojej strany, aj ked ten extrovert je popritom ovela krajsi atraktivnejsi muz. A mam ho rada, vazim si ho preto, aky je.
Lolinka dakujem ti. Je to tak ako pises. Ja nemam vela vztahov za sebou a ked som sa nechala riadit srdcom, tuzbami, tak to pre mna nedopadlo dobre. Skoncilo to zlomenym srdcom, a dlho som sa z toho dostavala. Som sama uz roky. Ale uz mam v sebe upratane, minulost vysporiadanu a teraz som sa rozhodla, ze sa musim pohnut a ist dalej zivotom. Muzi o mna maju zaujem. Nikoho za nos nevodim. Len som z urciteho mnozstva co maju o mna zaujem dala do popredia dvoch, s ktorymi si najviac rozumiem, je mi s nimi dobre, pacia sa mi vzhladom aj povahou. To aki su. Urcite si nevyberam muza podla toho kto co ma. Keby som to takto robila tak ostanem sama, lebo aj vdaka sebe a hlavne rodine nie som odkazana na muza, v tomto som sebestacna, zaistena. Zas nie som ani hlupa, spatna, alebo zly clovek, som aj dost sikovna co mi aj ini hovoria (varim, peciem, zavaram, domacnost, pracu a rozne ine cinnosti zvladam vyborne). Zas ani v intimnej oblasti to nikdy nebolo zle. Proste ma neodsudzujte, ak sa rozhodujem, zvazujem, vyberam si. To robi asi kazdy ak ma take moznosti. A ja neskacem zo vztahu do vztahu. Ked uz idem do vztahu je to s tym, ze je to trvale, ze s tym muzom to myslim vazne a chcela by som, aby to bolo na cely zivot..
Kafe. Robim to ako pises. Ze ked je vhodna chvila a tema tak sa pytam a sledujem ich reakcie, mimiku, rec tela.
S tym extrovertom sme priatelia 2r. Teraz myslim ako priatelstvo medzi muzom a zenou. Spaja nas toho vela. Ze si ludsky rozumieme, mame rovnake nazory postoje, obaja sme z usporiadanych uplnych rodin, mame podobne vysoke skoly, nabozenstvo, mame podobne socialne zazemie. Zoznamili sme sa cez charitu, obaja sme tam vypomahali. On vedel, ze som po rozchode a preto na mna nikdy nicim netlacil. Az teraz sa mi vyznal z citov, z lasky, ako to so mnou mysli a planuje, ze sa mu pacim aka som vzhladom aj povahou.
počkaj počkaj dievča. Ty si trochu pletieš hrušky s jabkami. Od chlapa s ktorým vôbec nechodíš, neľúbite sa, nie ste partneri, iba sa poznáte (je jedno či desať rokov) a sú nejaké sympatie medzi vami, tak ty chceš aby ti vypľul jasný plán spoločnej päťročnice? Veď ešte spolu ani nechodíde!! Keby ste boli už vo vzťahu nejaký čas, tak je to normálne čo chceš, ale vy vo vzťahu NIE STE, preto si myslím, že neni normálne čo od toho druhého týpka chceš. Vešať buliky na nos, ako veľmi chcem rodinu a pod., to dokáže hocijaký blb. Ale ako to v skutočnosti je, to vidíš potom, keď si vo vzťahu. Môžeš sa kľudne na to opýtať, aspoň orientačne a skôr ako odpoveď si všímaj jeho mimiku, či sa zaksichtil, usmial, zamračil... kľudne je možné, že aj deti chce napríklad, ale zistí, že nie s tebou, nesadneš mu ako partnerka. Takže načo ti to bude? Alebo niekto bude tvrdiť aký je rodinný typ, ale zistíš že doma nepohne ani prstom a deti chce tak maximálne splodiť, nie sa im venovať, vychovávať.
.
Takéto rečičky, kaleráby, ktoré ti tlačí do hlavy extrover, sú pre mňa osobne drísty. Že ty im dávaš, nejakú váhu, nuž dobre. Prosím. Veď ono to ten chlap môže naozaj myslieť úprimne. Ale fakt je taký, že ťa nepozná. A ani ty jeho - keď je unavený, podráždený, chorý, nervný, ked sa nezhodnete v niečom.. proste najprv musíte byť vo vzťahu aby ste zistili, či dokážete spolu fungovať, pasujete k sebe a potom plánujete spoločnú budúcnosť. Spýtať sa ho, či sa chce ženiť a mať raz deti môžeš aj teraz, to sú úplne normálne otázky, nemusíš kvôli tomu liezť do vzťahu, aby si to zistila. A ak niečo nehovorí sám od seba, tak sa ho na to spýtaj, od toho máš jazyk.
.
Môžeš mať pekný život aj s jedným aj s druhým; môžeš s jedným skončiť po dvoch rokoch vzťahu alebo druhý skončí s tebou po 10tich rokoch manželstva; jeden bude s tebou len 15 rokov, lebo zomrie a s druhým prežiješ aj krásnu starobu;
Sú ľudia, ktorí si z deviatich fajn možností vyberú desiatu, ktorá je úplne na hovno. Prečo? Proste sú tak nastavení, majú v sebe chaos, zožierajú sa škaredou minulosťou, nevidia vo svojom živote pekné a cenné veci, sú smutní, podceňujú sa...
Keby si mala dar jasnozrivosti, tak sa jednoducho kukneš a VIEŠ. A vyberieš si čo chceš. Ale pretože ten dar nemáš, nezostáva ti nič iné len to risknúť a nejako sa rozhodnúť. Aj za cenu toho, že to bude zlé rozhodnutie a zase to bude bolieť. Alebo môžeš pokojne a kľudne umrieť na starobu - to máš bez riskovania. Žiadne siahodlhé dumanie ti nepomôže, aj keby si o oboch chlapoch vedela všetko do detailu. To ako sa budú chovať k tebe, závisí aj od teba, takže dopredu to nezistíš, ktorý je pre šťastný vzťah vhodnejší.
Na to, aby si sa DOBRE rozhodla, potrebuješ veriť SEBE. Že si vybereš dobre, že vieš čo chceš, máš nejakú hrubú predstavu akého chlapa chceš po svojom boku a ako chceš aby vyzeral tvoj vzťah, rany z minulosti máš zahojené a bývalý ťa netrápi a bla bla bla je toho veľa. Ide o to, aby si to mala v sebe, nie iba vo svojej hlave.
Uvoľni sa trochu a neber to tak strašne vážne. Lebo čím viac budeš kŕčovitá, tým sprostejšie rozhodnutie spravíš. Pusti to všetko z hlavy na 10 dní a potom sa rozhodneš. Počúvneš rozum, alebo si hodíš mincou :) Veľa zdaru.
blueberry - milucka chce toho introverta, len ten introvert jej nehovori, ze ju miluje. Problem nie je v miluckej, problem je v tom nejednoznacnom introvertovi. Keby bol jednoznacny, mohol mat milucku.
Preco by nemala chapat o com je vztah? A preco by si nemohla vyberat ked moze? Nahodou na to ide rozumne, nielen riadit sa srdcom a telesnou pritazlivostou, dolezitejsie su ine veci. A kedze ma po 30-tke, tak jasne, ze chce uz vztah navzdy a nie stratit par rokov s niekym, kto ani nevie co chce. Ludia po 30-tke byvaju vseobecne uz rozumnejsi a nemaju vacsinou problem vyklopit, co od vztahu cakaju, ako si predstavuju buducnost. Chapem, ze ten introvert nechce hovorit trebars konkretne o tebe a planoch s tebou, lebo zatial nie ste spolu, ale ked sa bavite o buducnosti a co kto chce, mal by tam mat priestor aj na nejaky vztah a prip. rodinu. To nie je o tom, ci je extrovert alebo introvert, aj introverti si zakladaju rodiny a tuzia po laske. Z tohto mi vychadza pre teba lepsi ten extrovert, z teba mam pocit, ze si tiez extrovertka takze sa aj v tomto budete dobre doplnat.