Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

operacia oci

Príspevok v téme: operacia oci
gusto1

Dobry den, mam 35 rokov a problemy s kratkozrakostou som zacal mat asi ked som mal 26 rokov (do vtedy som videl perfektne aj malicke pismenka s casopisu na 3 metre).
Znicenie zraku pripisujem starym CRT monitorom do ktorych som cumel niekolko hodin denne.
Ked som mal tych 26 tak som navstivil oftalmologa a od vtedy by som mal nosit okuliare (dostal som diopt. 0.5). Okuliare som nosil vylucne ked som ich potreboval (jednoducho mi nerobili dobre).
V praci som bol na preventivke a dostal som sa zase po 10 rokoch k oftalmologovy, ktory mi uz dal diopt. 1 (cize zrak sa mi zhorsil o 0.5 diopt.).
Kedze na okuliare som si nezvykol, zacal som rozmyslat o kontakt. sosovkach.
Pri googleni som sa dostal az ak laserovej metode operacii oci.
Chcel by som sa teda opytat, ci je mozne operovat aj take male dioptrie ako mam ja.
Uz davnejsie boli nejaky znami na operaciu oci, ale viem, ze oni mali diopt. 4-5 a viac a hovorili, ze ta presnost je mozno na 0.5-1 diptriu, takze v takomto pripadde by sa mi to mozno ani neoplatilo (to bolo ale pred 5-6 rokmi).
Teraz vsak medicinske technologie dost rychlo napreduju, takze operacie mozu byt presnejsie.
Teraz nosim okuliare (velmi nerad) len na TV a soferovanie. Bez okuliarov napr. nerozpoznam SPZ na 10m, nevidim znacky (az kym nepridem k nim na 10-20m), proste je to dost zle (mozno budem mat teraz diopt. aj 1.5).
Prehliadol som si niekolko web stranok, ktore sa venuju operaciam oci a ak by som vedel ze budem moct znova normalne pozerat, tak nevaham ani minutu.
Nechcem tu robit nikomu reklamu, ale mate nejake dobre odporucania, ktora ocna klinika je v pohode ? kludne mi napiste aj do mailu
thx

A111

Co sa tyka alergii aj ja som alergicka.Na to brutal obdobie nenosim sosovky ale okuliare, aj tie vyslovene len ked potrebuje to je na soferovanie.Ja som sa z okuliarmi nevedela stotoznit vadia mi aj to periferne videnie je ine.Pre mna sosovky super a hlavne jednodenne rano nasadim vecer vyhodim.

gusto1

Cize na 5 rokov za 1000-1300€ sa to asi neoplati, radsej investovat do kont. sosviek. Ak by operacia bola lacnejsia, tak po 10 rokoch by som siel znova na operaciu.
Cize operaciu neodporucaju uz dvaja :)
Prehliadal som trocha ak kont. sosvky. Najviac by sa mi pacili take, ktore nie je potreba vyberat ani na noc, to su tie 14 denne. Len ide o to ako si na to oko zvykne.
S tym je spojeny dalsi problem. V lete mam alergiu na viac druhov pelu, prachu atd .... a dost ma svrbia oci, ktore si casto drazdim rukou a mam obavu ze tie sosovky to asi velmi radi nebudu mat. Ako to riesite alergici ?

A111

Som po operacii 9,10 rokov.Mala som dioptrie -1,22 po cca 6 rokoch od operacie som zacala pocitovat vtme a vsere zhorsene videnie ale az tak ze sadnut za volant bolo pre mna nemozne.Zhodou nahod sestra tiez nosila okuliare tak som si pozicala a co vidim ze ja s okuliarmi vidim,no a prislo sklamanie obrovske tiez som zila v tom ze dioptrie mi nikdy nenarstu ved som po operacii laserom.No ale bolo mi vysvetlene lekarom ze oko je stale kratkozrake aj po operacii takze ma tendenciu sa nazad zmenit.Ze to by mi museli vymenit oko coz nieje mozne nkolko medicina az tak nepokrocila.Momentalne mam -1 a riesim to kontaktnymi sosovkami hlavne ked soferujem.Takze tolko moja skusenost.A sestra sla tiez na operaciu ta je asi 5 rokov po a ze ma problem v tme myslim ze tiez jej nabehnu dioptrie casom.

gusto1

Co znamena kratkodoby ucinok ? Na internetovych strankach sa pise, ze na niektore ukony davaju dozivotnu zaruku (nie tam vsak uvedene na ktore ukony).

N-ika

Uprednostnila by som okuliare alebo sosovky, lebo operacie laserom maju len kratkodoby ucinok. Kedze sa oko vekom stale meni, je viac nez iste, ze casom budes mat dioptrie opat. Nepoznam cloveka, ktory by mal po operacii (ci uz laserovej alebo vymene sosovky) natrvalo staly zrak.