Občas si vypijem, niekedy aj 3 x za týždeň, niekedy za mesiac iba raz. Všimla som si, že, na to, aby som bola "opitá" už musím vypiť nie 2 dcl vína ale 7 dcl vína, čiže je jasné, že moje telo má určitú toleranciu na alkohol. Pred tým, ked som pila sporadicky, mi stačilo dva dcl, teraz potrebujem celú flľašu.
Ak prestanem piť, ako rýchlo sa vráti moje telo do normálu? Koľko to trvá, aby mi stačil jeden pohárik, ako pred tým? Koľko musím abstinovať? Celkom ma to zaujíma, nikde som nič o tom nenašla...
A prosím, nepíšte mi o škodlivých účinkoch alkoholu.
Ďakujem :-)
Alkohol - tolerancia
Trojklanný, zdravím Ťa! Ale z Tvojho príspevku je jasné, že si myslel na tú istú vec, len si to podal jemnejšie.
Kýčera, nechcel som to napísať až tak reálne po lopate, čakal som, že sa pripojíš. Po tvojom príspevku možno prejdú na čistú vodu...
Poviem Ti to zrozumiteľne - si závislá! Závislá na alkohole a tu Ti pomôže len psychiater! Do normálu sa už Ty nedostaneš, Ty budeš musieť už len ABSTINOVAŤ!
Poďakujte svojej pečeni, ktorú si alkoholom pomaly likvidujete a ktorá sústavne detoxikuje metylalkohol. Čím viac pijete, tím viac sa pečeň snaží odburávať alkohol. Inak povedané, telo nemá žiadnu toleranciu na alkohol, je to naša chemicka továreň /pečeň/, ktorá určuje tú vašu zvedavosť na toleranciu.
To sa stalo aj u mna a zhorsuje sa to. Liter vina stiahnem za hodinu a pol a ani mi nic nieje. Pred rokom by som sa pozvracal
Tak dva mesiace treba počkat.