Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Musim ist do prace, ked som chora!!

Príspevok v téme: Musim ist do prace, ked som chora!!
Andi0011

Ahojte.Pracujem na dohodu v malych potravinach. Od stvrtka som vypisana so zapalom priedusiek a dnes mi volal sef, ze ci som uz schopna pracovat, lebo aj ostatne kolegine zacali byt chore a ze maju deti a neviem co este. Nemame sviatky, vikendy nic, lebo musime pracovat aspon 6-7 dni aby sme mali 400 eur. A ked som chora nemozem ostat doma, lebo uz mi vycita, ze aj ostatny su chori. Doteraz som si vzdy vsetko odskakala ja za druhych. A ked ja potrebujem byt naozaj doma, lebo ledva zijem musim ist do prace. Priklad: nespala som dva dni lebo ma bolel zub musela som prist do prace , lebo kolegine boli chore. Isla som na operaciu tie iste kolegine nevedeli zaskocit za mna, LEBO. Na druhy den po operaci hlavy som bola v praci. A teraz zas musim , lebo sef mi vyhadzuje na oci, ze kolegine maju deti. Ano maju, ale ja som ich nenutila ich mat a zas ja mam len jedno zdravie.

veternica

To už je tvoj problém, že so sebou necháš zametať. Dohodára zamestnávateľ musí ospravedlniť, ak má skutočný dôvod, ale u teba ide o to, že ak neprídeš, vyhodí ťa. Tak buď budeš "pracovať" na dohodu, alebo si nájdeš normálnu prácu na pracovnú zmluvu. Asi je to ťažké, ale jednoducho nemáš na výber. Buď budeš držať hubu a rešpektovať tieto protizákonné praktiky, alebo budeš bez peňazí. Čo vlastne chceš poradiť? Inak zamestnávanie na dohodu má byť len vo výnimočných prípadoch, čiže ak si tam takto dlhodobo, tak aj to je protizákonné. Robí sa to, samozrejme, ale nemalo by sa.