Ahoj. Som sama, samucka. Manzel ma opustil po 20-tich rokoch kvoli inej. Uz predtym to naznacovali rozne nevery, mna to trapilo, no nedokazala so to nijako zvratit. Ale nedokazem to ani nijako stravit. Chyba mi, strasne mi chyba. Lubim ho, no nechcem sa mu vnucovat. Ako mam na neho zabudnut, ako mam bez neho zit? Neviem bez neho zit, neviem bez neho existovat.
Nemozem bez neho zit
Dnes je aspon teda pre mna,s prepacenim ten hlupy den. Valentin. Nemozem si pomoct, napriek tomu, ze moj ex uz ma inu ja stale k nemu citim lasku. Viem, ze ak by ma lubil tak mi asi napise, pride za mnou, je tu so mnou. Stale mam potrebu napriek tomu mu napisat sms, ze ho stale lubim a bol laskou mojho zivota. Aky je vas nazor mam, ci mam tomu dat pokoj a len sa postupne odputavat? Moj pocit je taky, ze ak mu to nenapisem klamem sama seba. Co je lepsie? Byt pred nim bezsabaucty alebo klamat samu seba?
Filip pekne si to napisal.
Hnev a nenavist v sebe nehladaj, to by ta psychicky znicilo. To, ze nepocitujes nenavist, to mas o problem menej. To, ze mu nepises to je dobre. Mozes mu vsak poslat napriklad blahozelanie na narodeniny. Tym by si podla mna vyjadrila vsetko. Aj to, ze stale ho povazujes za svojho aj to, ze mu davas tu slobodu odist a vies zit aj bez neho. Bez hysterie, prosieb, vycitiek, hnevu ci nenavisti. Bolo by to podla mna laskave a dostojne. A pre neho mozno zahanbujuce. Ako spieva Elan, najtazsie vycitky su tie neme.
Dakujem vam vsetkym. Ano, pravda je, ze ho stale lubim, nedokazem na neho zabudnut, nedokazem v sebe najst hnev, nenavist, nic. Najhorsie je, ze mu chcem stale napisat ako mi velmi chyba, ale na druhej strane mam v sebe nejaky pud sebazachovy, ktory mi hovori aby som to neurobila. On to velmi dobre vie, ze ho lubim a nechcem sa mu vnucovat., tym ze mu to bude stale opakovat. Mame jedneho dospeleho syna. On to nejak tragicky neberie, hovori, ze mi bude bez neho lepsie. Teraz to strasne boli a bojim sa, ze to nikdy neskonci. Keby som tak dokazala mysliet a reagovat ako mi pise adr1a. Kamaratky velmi nemam, aspon nie take s ktorymi by som mohla niekde na par dni vypadnut.
Nepises ci mate deti a kolko mas rokov. Neviem ci dokazes byt taka ako ti tu napisala adr1a, urcite nie hned, ale raz verim, ze aspon v niecom. Podla toho ako si to sformulovala mam pocit, ze nejak za to beries este vinu na seba. Ze nejak teraz trpis a je ti to luto,ale asi nejaku zlost a hnev na neho asi ani nemas.
A podla toho ako si to napisala, mam pocit, ze este tajne dufas, ze sa ti raz vrati, ze? Mas ho rada ... No...taka je laska. Asi treba byt aj trochu sebecka, vies. Myslim,ze si citliva a ticha osoba a nikdy nebudes ta drava, sebavedoma zena, pravdepodobne si nebola ani ked si bola s nim...este stastna.
Mozno to je to, co mu chybalo. Neviem, ale kedze odisiel, naozaj to musis prijat. Zivot je cesta, Asi ste spolu uz zazili vsetko co ste mali a ty sa musis naucit teraz zas nieco ine. Vsetko ma svoj dovod, vsetko, co sa nam stane v zivote nas nieco nauci.
Bude to boliet, rok, dva...podla toho ako to opisujes ako to prezivas. Ale ak ti mozem odporucit, dokop sa naozaj nekam na cvicenie, alebo niekam medzi ludi, aj ked to je mozno to posledne co ta teraz zaujma. Hlavne nebud sama a nerozoberaj dookola kde si mohla co urobit inak...musis to prijat. Pozri, laska je aj o tom, ze ked niekoho milujeme, nechame ho ist tam, kde chce byt stastny...aj ked my nie sme sucastou toho stastia. Ked sa na nho nedokazes hnevat, pozri sa na to ako na prejav lasky, ze si mu dala volnost, nech ide tam, kam ho srdce taha...
Nemozes bez neho zit?) Nie. Omyl. Praveze naopak. Este len teraz zacni konecne zit!
Prejdi si vsetkymi fazami smutku od bolesti uzkosti zlosti strachu, plac zur kopni si buchni si do niecoho az po pocity viny odputavania sa, az po akceptaciu ai.
A potom povstan ako bajny vtak Fenix.
V kazdom muzovi sa skryva lovec. Ak si sa mu 20r hadzala dobrovolne ako korist obet k noham, bola mu vsetkym a zaroven prenho nicim, akceptovala mu vsetky jeho ulety prehresky nevery ai tak jasne ze si ta prestal vazit, ze nemal o teba viac zaujem, chut bojovat ovladat ta dobijat rozmaznavat hyckat ai.
Vzchop sa zenska. Ukaz mu aky bol debil a co vsetko v tebe stratil. Staraj sa o seba (venuj sa konecne sama sebe, cvic tancuj plavaj fittkuj zabavaj sa vzdelavaj uc sa, chodievaj von stretavaj sa s inymi ludmi, staraj sa o seba ako zena od vzhladu az po satnik doplnky kozmeticku pedikurku masaze wellness ai ai), zober sa s dakou kamoskou k moru na dovolenku oddychnut si zregenerovat uzit, rozvijaj sa a hlavne neupadaj na duchu a na tele. Kedy ak nie teraz? Konecne mas na toto vsetko cas. Na seba samu.
A ked casom nadobudnes sebavedomie guraz vyzor ai ako Femme Fatale (nie sa na nu hrat ale nou aj naozaj skutocne byt. Byt skutocnou Zenou. Zenou sebavedomovou mudrou hrdou neskrotnou nezlomnou nesputanou pritazlivou zvodnou nedostupnou, schopnou svojim sarmom fluidom charizmou podmanit ocarit okuzlit muza ktoreho budes ty chciet tuzit a budes si preberat zo vsetkych novych napadnikoch a uzivat si zasluzenu pozornost rozkos ai), tak si to aj naplno uzivaj a vychutnavaj.
A ak este niekedy toho svojho ex - trula stretnes, tak sa mu hrdo ako vitaz pozri do oci no zaroven maj v nich patricnu lahostajnost odstup nadhlad, usmej sa mu do tvare (pomysli si pritom aka si bola slepa hlucha hlupa ze si kvoli hentakemu NIC sa tolke roky trapila suzovala) a hrdo odkracaj prec. Odpad si viac nevsimaj. Ja by mu podla momentalnej nalady mooozno este aj prostrednik vztyceny ukazala akoby kracala hrdo prec a to som za damu :D
Ver, ta jeho nova a kazde dalsie ochechule po jeho boku budu mat svoj kriz. A ty bud rada ze si sa tejto tarchy a pritaze zbavila.
Byt Zenou je uzasne. Len sa tou Zenou aj musis najskor stat a nou skutocne byt
Blueberry) vsak som pozerala aka si hrava))
Prepacte, zamrzol mi mobil :-o nechcela som to poslat 19-krat! :-o
zlatko, nie si sama samucka, to len ten pocit, velka diera niekde v najhlbsom vnutri tvojej duse a boli viac ako cokolvek v zivote predtym. Strasny pocit a neda sa v tejto chvili zmiernit nicim. Niekedy to proste boli a neexistuje liek. Zivot sa vsak nikdy nezastavi, ani na chvilu, co je teraz, zajtra uz bude inak. Hoci ti to teraz bolest nezmierni, pomoze ti to. Prva pomoc -akceptuj. Prijmi novu realitu. Pozri sa nanho ako na niekoho, koho cesta aa od tvojej uz zacala vzdalovat. A bude sa esre viac. A ty pojdes svojou cestou. Musis to urobit. A oatatne pride postupne automaticky. Aj bolest zacne ustupovat. A hoci teraz ti to pripada, ze tvoj zivit skoncil, o par rokov si uvedomis, ze pokracoval dalej tak, ako zivot vzdy pokracuje. V tejto chvili mozes urobit iba jedine. Prijmi realitu. A vydrz bolest. Nebude trvat az tak dlho, ako si teraz myslis.
zlatko, nie si sama samucka, to len ten pocit, velka diera niekde v najhlbsom vnutri tvojej duse a boli viac ako cokolvek v zivote predtym. Strasny pocit a neda sa v tejto chvili zmiernit nicim. Niekedy to proste boli a neexistuje liek. Zivot sa vsak nikdy nezastavi, ani na chvilu, co je teraz, zajtra uz bude inak. Hoci ti to teraz bolest nezmierni, pomoze ti to. Prva pomoc -akceptuj. Prijmi novu realitu. Pozri sa nanho ako na niekoho, koho cesta aa od tvojej uz zacala vzdalovat. A bude sa esre viac. A ty pojdes svojou cestou. Musis to urobit. A oatatne pride postupne automaticky. Aj bolest zacne ustupovat. A hoci teraz ti to pripada, ze tvoj zivit skoncil, o par rokov si uvedomis, ze pokracoval dalej tak, ako zivot vzdy pokracuje. V tejto chvili mozes urobit iba jedine. Prijmi realitu. A vydrz bolest. Nebude trvat az tak dlho, ako si teraz myslis.