Psychické bloky

Príspevok v téme: Psychické bloky
Willian

Ahojte , už dlhší čas ma zožiera jeden pre mňa veĺký problém. Zajakávam sa od 10 rokov a teraz som v období života kedy mi to nesmierne zťažuje život. Najhorší je ten každodený bezvýznamný stres napr. keď vstúpim do miestnosti a mám pozdraviť alebo sa ma učiteľ opýta na meno alebo zasa ak sa chcem niekoho napr. nejakú autoritu niečo spýtať. Ja keby sa nezajakávam takmer nepoznám stres, pretože vždy ak ide o nejaký problem (problémy neexistujú to len my ich voláme problémy a pripisujeme im negatívny význam) tak si ho viem logicky vysvetliť ukludniť sa. Lenže zajakávanie je kamarát s podvedomím a títo dvaja spolu proti mne bojujú. Najhoršie na tom je že ešte neviem ako to podvedomie naprogramovať tak aby som pri rozprávaní zažíval radosť že ja mám tú moc povedať čo chcem. Viete veľakrát mám chuť začať robiť niečo nové , čo ma baví , ale ak to má niečo spoločné s komunikáciou tak ten stres ktorý mám z toho že sa im tam budem musieť predstaviť a z každým sa zoznámiť + ich každý deň pozdraviť tak z toho radšej vycúvam a poviem si že toto neni pre mňa ... Viem o sebe že som veĺmi múdry a inteligentný človek ktorý má velké plány. Zajakávaniu by som pripísal jeden význam: je to brzda môjho života. No chcem s tým niečo robiť , chcem byť ako všetci ostatní . Ak mi poradíte nejakého psychológa alebo nejaké lieky tak radšej mi ani neodpovedajte na tento príspevok , pretože žiadnemu psychológovi sa nikdy zajakávanie nepodarilo vyliečiť lebo psychológ nevie ako na to . Na to aby som sa z toho dokázal dostať potrebujem rady od múdrych ľudí napr. ako preprogramovať podvedomie alebo iné účinné veci k vytúženému cieľu. Pretože ak ja dokážem rozprávať doma bez jediného bloku tak dokážem rozrávať s hocikým a hocikde. Nato potrebujem nájsť len ten správny kľúč.

mam56

Zajakávaš sa preto, lebo vnútorne stále prežívaš stres. Všetko je pre teba stres. Musíš ten stres eliminovať. Veľmi dobrý je aj Seroquel na také veci. Vyskúšaj, za to nič nedáš.
Začni cvičiť Taj Či Čuan, to zharmonizuje tvoje vnútro.
Ja keď mám psychický blok, tak si nasadím na hlavu takú el. čiapku a dám si trochu prúdu do hlavy - tzv. el. konvulzívna liečba.
Že vraj už začali vyrábať aj el. kresla pre domáce použitie, tzv. home edition:-) Professional edition je príliš drahá.
Áno, ženy milujú takých chlapov, lebo asi príliš neodvrávajú:-)

m8

moj priatel sa zajakava..a aj to na nom milujem :) :) :)

dokonca skoli, hovori pred ludmi, nikomu to nevadi, on to sem tam spomenie, ze ma recovu vadu, ale poviem ti, nikdy ma neodradilo sa s nim rozpravat a ani som to nevnimala, dokonca ma to na nom vzrusuje :)
ludia ho beru aj ked sa zajakava, neodradzuje ho to hovorit, povie vsetko co chce, neriesi to. skus aj ty:) a neboj sa, ziadna hrozna vada to nie je :) a kto by sa Ti niekedy smial je k**** to si zapamataj. Normalny a ani dobry clovek sa smiat z teba nikdy nebude.
nezajakavas sa len tak. nieco si musel zazit. mozno si to ani nepamatas. mozno to budes mat do konca zivota a co. vobec to neni ziaden velky problem. ziaden. ver mi :)

Jax

Studovany a skuseny odbornik ti nepomoze, lebo si sa tak rozhodol. Ale anonymne kecy z netu ti pomozu?
Chod za profikom a nestracaj cas.

zewa

U logopeda si niekedy bol?
Psycholog by nevyriesi zajakavanie, ale pomohol by ti zvladnut prijat sa s tym, ze sa zajakavas.
Ale v podstate ty vsetkemu rozumies, vsetko si tu popisal, tak uz len zacni praktizovat.