Dobrý deň. Prosím Vás stretli ste sa niekto s Hypoechogénnym ložiškom v pečeni ??? Ak áno môžte mi k tomu niečo bližšie povedať , napr. či to má častý výskyt ? či je to nebezpečné ? .... Vďaka :-)
Hypoechogénne ložiško
Ahoj lukass co v skutočnosti znamenal tvoj nalez nakoniec? Mám to isté.
diky nika , ja len tak pre info
Co este viac chces poradit? Ved som ti napisala ktore typy lozisk maju hyperechogennu odozvu. nie je to nic konkretne, je to urcita cast v hepare ktora je "ina" ako okolite tkanivo. Ci tvoja lekarka aj videla co presne tam je, nevieme, lebo si to nenapisal. Za slovnym spojenim "hyperechogenne lozisko" sa totiz skryva viacero nalezov a treba jasne urcit co to je.
Ale kedze to lekarka zhodnotila ze to ma kazdy druhy clovek, mohol by to byt hemangiom, co je nezhubny cievny nador a ma ho dost velky pocet ludi. Obvykle sa odhali nahodne pri vysetreni.
hyperechogenne lozisko to je - zle napisal, doktorka povedala ze to ma kazdy druhy clovek ??? a ze to nic nie je ? mhh vie niekto povedat a poradit
Tak hypoechogénne alebo hyperechogénne??Je v tom totiž dosť rozdiel...
hypoechogénne – môžu byť hypovaskulárne metastázy, primárne tumory benígne/malígne,
hyperechogénne – hemangióm, hypervaskularizované metastázy, primárne tumory benígne/malígne a cholangiokarcinóm...
Treba presnejšie vyšetrenie toho "ložiska"...
hepar nezvacseny, mierne zvýšenej homogennej echogenity,v pravom laloku V S5 pritomne hyperechogenne lozisko 25x13mm, inak bez patolog. lozisk ???? vie niekto co to je ???
Z toho co si napisal je zrejme iba to, z ide o lozisko ktore ma nizsiu "echo" odozvu ako ine-okolite tkanivo...takze nic viac ti k tomu nikto nepovie, jedine lekar :-)