Od januára 2015, teda rok mám obrovské zdravotné problémy. Pichanie v hlave, hučanie v ušiach, tŕpnutie polovice tváre, búšenie srdca, pálenie prsníka, zväčšenie bradavky a jej svrbenie, zažívacie ťažkosti, znehybnenie a bolesti bedrového kĺbu s titanovým implantátom (TEP), chvenie svalov a kostí.
Všetky tieto prejavy sa začali po tom, ako sme 10 mesiacov mali na streche činžiaku v blízkosti bytu nainštalovanú internetovú anténu súkromného providera. V blízkom okolí činžiaku je 5 veľkých telekomunikačných internetových antén. Do bytu dolieha 21 WiFi rôznej intenzity od susedov. Počas 10 mesiacov v byte pod strechou začal mať 30 ročný muž silné, neutíchajúce bolesti hlavy, predovšetkým v noci. 30 ročná žena počula v noci dunenie akoby subwoofera. Byt pod nimi (druhý pod strechou) - môj manžel pociťoval pálenie očí, na bedrovom kĺbe na strane antény sa vydul stehenný sval vo veľkosti husacieho vajca a lekári to operatívne nedokážu odstrániť. Pociťoval veľmi silnú únavu a malátnosť. Ja mám titanový implantát. Ten zareagoval prvý. Bol ťažký ako olovo a nepohiblivý. Po 5 mesiacoch začalo dunenie v hlave tak, ako u susedy. Po ďalších 2 mesiacoch nastúpilo utrpenie, ktoré opisujem v úvode a pretrváva už rok. Nemôžem byť v blízkosti veľkých antén ani WiFi. Vraj je to precitlivelosť na elektrosmog. Za ten rok som si podobných príbehov na internete prečítala kvantum. Nakoniec aj vaša stránka uverejnila článok "Elektrosmog je všade okolo nás", kde mladé 15 ročné dievča spáchalo kvôli WiFi samovraždu. Francúzi a Španieli zakázali WiFi a interaktívne tabule v škôlkách. Riešia základné školy, Švédi zahrnuli do diagnóz citlivosť na elektromagnetické žiarenie. Chorobu nazvali EHS. Svetová zdravotnícka organizácia WHO žiada znížiť žiarenie. A čo urobilo v tejto veci Slovensko? Znížilo nastavené normy žiarenia tak, aby tlk spoločnosti mohli umiestniť antény aj ku Vám do bytu. Tvrdia, že to neškodí. Tým, ktorí tvrdia, že to škodí odkazujú, že je potrebný na to 30 ročný výskum. Majú tlk. spoločnosti, predajcovia WiFi a tento štát, ktorý mlčí a povoľuje rozmiestňovanie antén 30 ročný výskum, ktorý by preukázal, že elektrosmog nesškodí !!!!!
Prosím, pomôžte a poraďte, čo urobiť, ako dať najavo zodpovedným inštitúciám, že nielen zisky tlk. spoločností a providerov sú dôležité, ale aj ľudia sú dôležitý. A vhodné bude, ak sa nájde kompromis. Nech technika ide dopredu, ale nepoškodzuje zdravie. Nech je Wifi, ale iba v dosahu jedného bytu. Veľké antény, nech postavia jednu a ostatní si signál prenajmu. Momentálne na 4 výškových činžiakoch vedľa seba sú všade antény. Jedna patrí Telekomu, druhá O2, tretia Orange a štvrtá Swan. A regulačný úrad odmerá žiarenie každej samostatne. Ale nikdy nie všetky spolu napr. 100 - 200 m od nich. Nemôžem bývať vo svojom byte. Teda nemôžem riadne užívať svoje vlastníctvo. Žijem v prenajatom byte, kde je žiarenia výrazne menej. Pomôžte mi vyvinúť tlak na kompetentné orgány. Nemlčme, nech Slovensko môže mať moderné technológie a zároveň neublíži svojim obyvateľom.
WiFi a internetové antény
elektrosmog nemusi ale je to pohodlnejsie ked vsetko funguje...
inak tiez mi to pride ako ze to bolo sposobene niecim inym popripade bol ten vykon fakt ovela vyssi ako by mal... Ak by to az takto skodilo tak by mali problem ludia v celom zapadnom svete a to by sa nedalo ututlat...
a ano na to aby sa definitivne zistilo ze to skodi je potreba dlhsi vyskum... ak by napr taketo ziarenie zyvsilo riziko rakoviny o 5% po 20tich rokoch tak ako to maju zistit za pol roka???
tie problem ktore mala zakladatelka by sa odhalili okamzite, ale podla tych priznakov to vyzera skor na nejaku otravu
Nie, nechcem rušiť WiFi. Chcem, aby každý dostal to, po čom túži. Chcem, aby sa so žiarením narábalo rozumne. Teda nech tlk. spoločnosti postavia jednu anténu pre okruh niekoľko km a ostatný 3 tlk. operátori si tento signál prenajali. Samozrejme prenájom signálu by musel byť lacnejší, než vybudovanie novej antény 10 m vedľa tej prvej. Čiže regulovanie nájomného regulačným úradom sieťových odvetví. O 3 BTS by bolo menej, pokrytie signálom by bolo 100% a každý by bol spokojný. Zároveň rozlišovať dĺžku dosahu WiFi. Iný dosah pre byty a iný pre rodinné domy. Aký je dôvod mať v byte Wifi s dosahom do 20 a viac m? Potom sa WiFi prekrývajú a v jednom byte máte aj 20 - 30 WiFi. Síce s rôznou intenzitou, ale sa spolu miešajú, čo zvyšuje žiarenie. Aj tu existuje pomoc. Sú štáty, ktoré tienia WiFi tak, aby ju iný sused nezachytil a nemohol zneužiť na pripojenie k dátam. Tie štáty ani netušia, ako prispievajú k zdravému životu svojich ľudí. Každý má doma len svoju WiFi a ak ju chce mať pustenú, rieši si ju sám. U nás nič nie je regulované a nie je osveta. Ak nechcem v byte susedovu WiFi, nemôžem urobiť nič!!!!! Musím len prosiť a žobrať a čakať na láskavosť suseda, či ju aspoň v noci vypne, alebo nie. Teda navrhujem, aby bytová WiFi mala dosah v priemere 5 m a tým by ste v byte mali WiFi len blízkych okolitých susedov. Ideálne by bolo, keby WiFi mala dosah v priemere 3 m. Nakoľko paprsky zasahujú vždy aj ďalej, bola by vlastníkovi plne k dispozícii a susedia by mali utlmený signál. A pritom netreba tak veľa. Sú WiFi, ktoré sa dajú softvérovo znižovať. A staršie - stačí vyšróbovať antény a signál sa mierne zníži. Alebo dať WiFi na predlžovačku s vypínačom. Ak potrebujem WiFi, šťuknem vypínačom a WiFi za 1 minútu je funkčná. Ak ju nepotrebujem, odpojím ju od elektriky a WiFi je deaktivovaná. Ale to chce trochu nad tým porozmýšľať a nielen všetko kritizovať. Ak aj neveríte škodlivosti žiarenia, položte si otázku: A naozaj musí všetko byť stále pustené a žiariť?
Ďakujem elektrosmog, tento článok mi dosť pomohol. Ale teraz keď tam máte tých 5 Ghz, už nič nepociťuješ ? Žiadny problém od tohto žiarenia?
Ako chceš vyvinúť tlak na kompetentné orgány? Jediná možnosť ma napadla spísať petíciu, aby na Slovensku boli zakázané Wifi siete. Ale koľko ľudí by ju podpísalo? Mám taký pocit, že tí ľudia, čo to necítia, nikdy nepochopia, o čo ide. A tých je totiž prevažná väčšina. Ja som za to, aby sa radšej ťahali káble, a rušili Wifi. Kto je za?
nebolo zámerom presviedčať presvedčených. Nie. Stalo sa to, čo sa prevažnej väčšine ľudí nikdy nestane. 10 mesiacov sme žili v extrémnom prostredí a netušili sme, čo sa s nami deje. Behali sme po lekároch pre bolesti, pálenie, chvenie. Nikto nič nevedel. Ani my - susedia medzi sebou sme nevedeli, že tí druhí sa s niečím trápia. Všetko sa vysvetlilo, až keď veľké antény boli zložené z úplne iného dôvodu. Nespĺňali 4 stavebné normy montáže antén. 3 ľuďom sa chvála Bohu výrazne polepšilo. Len ja mám stále problémy. Preto si myslím, že príčina je titán v mojom tele.
Článok bol napísaný pre tých, ktorý nevedia, prečo ich bolí hlava, alebo zažívajú podobné a nevedia nájsť príčinu tak, ako sme to nevedeli my. Precitlivelosť zostala ako dôsledok dlhodobého žiarenia, nie ako výmysel v hlave. Najskôr začali bolesti a až potom sa zistilo, čo ich spôsobuje.
Hovno, všetko žiarenie s vlnovou dĺžkou väčšou ako dĺžka viditeľného svetla, je v normálnych dávkach neškodné. Hovorím v normálnych, lebo všetkého veľa škodí...
podla mna miesas hrusky s jablkami.
treba rozlisovat wifi anteny na 2,4/5GHz pasmo a anteny mobilnych operatorov, ktorymi siria mobilny signal.
nechcem ti kazit iluzie, ale su krajiny, kde normy na wifi vyziareny vykon su ovela vyssie. keby to malo negativny vplyv, tak tam by na to uz asi prisli.
ovela vacsi vykon maju anteny operatorov(je to ale na inej frekvencii). keby si sa stazoval na ne pochopim, ale ze sa stazujes na wifi s ovela nizsim vykonom vobec nechapem.
prispustam ale, ze niektori ludia mozu byt viac senzitivny....pre istotu ale predaj mikrovlnku, ta tiez produkuje ziarenie.
televizor hadam uz nepouzivas.
nedá sa neprehliadnuť, áno elektormagnetický smog naozaj existuje, ALE
veľa robí placebo...
vieš ako skončil výskum kde do jednej testovacej skupiny chlapov čapovali alkoholické pivo a do druhej testovacej skupinky nealkoholické, pričom presne naopak im povedali, že aké pivo pijú, tým ktorí pili alkoholické, povedali že dostanú nealko a naopak
výsledok výskumu bol, že tí čo pili nealko, po čase sa začali ohromne zabávať a prejavovať známky opitosti...
a tí čo pili alko, tým tak veselo až nebolo :D
všetko je v hlave, náš mozog má neuveriteľnú silu, takže fakt to tak neprežívaj, lebo sám si uškodíš
moc si to pripustas si myslim :)
Meranie robil Výskumný ústav spojov Banská Bystrica (ale po odstránení antén súkromného providera). Namerali nejakú zvýšenú aktivitu, ktorú nevedeli identifikovať vo frekvencii 5GHz. Pripustili, že normy na Slovensku sú min. 10 násobne zvýšené spred 20tich rokov. Inak by tento signál bol nešíriteľný. Niektoré štáty EU prehodnocujú normy. A robia to odborníci. My štyria vieme, čo sme prežili. Aj keď nastala úľava, keď sa žiarenie znížilo odstránením antén. Čo sa tam dialo už nikto nikdy nezistí: Antény sú demontované. Následky zostali len mne.
Pokiaľ neni wifi signál príliš silný (čo asi je), tak ti wifi žiarenie uškodí rovnako ako teplo sálajúce z radiátora... Tam treba zavolať technikov, nech to pomerajú