Som zla, chora alebo fakt strateny pripad

Príspevok v téme: Som zla, chora alebo fakt strateny pripad
Jaga29

Moj problem sa zacal davno. Mala som tazky zivot, jedinacik, sama s mamou, ktora ma tyrala, ked som bola dieta. Neskor som si nasla som si dobru pracu a popri tom som vystudovala vs. A potom som stretla priatela..Ten je cudzinec... a aj ked som ja zarabala 800 eur.. vzdy sa mi smial... co si vsetko necham... za take smiesne peniaze. Pozname sa uz 6 rokov. Zijeme spolu. Viem, ze to bolo moje rozhodnutie, v konecnom dosledku, odist zo zamestnania. Lebo on to tak chcel. A teraz ma stale ponizuje, je na koni, lebo vie ze som od neho zavisla. Plati moje veci, uver.... ale neustale mi to vycita, ked pride konflikt. Ja som uz 2 roky doma. A vyslovene mu robim sluzku. Robim vsetko co si zmysli, kazdy prd zorganizujem, kupim, uvarim. Ani si neviem predstavit mat s nim deti. On sam je decko. Nevie nic urobit. Vsetko coho sa chyti pokazi :(. Mne takyto zivot v zlatej klietke vadi. Uz nevladzem. Hoci sa.neda.povedat, zeby som toho mala o mnoho viac ako ked som bola sama. Problem je, ze keby odidem, nemam kam. Nemam ani cent. Sice mam jeho kartu, s ktorou vsetko platim, ale keby odidem vezme mi ju. Ja uz doma v 1 izb.byte nezaspim. Teraz byvame v dome... mam tam svoju izbu. Uz ani nespavame spolu. Aj sex je vtedy ked on chce. Uz sa mi tak hnusi. Ako sa sprava... uz aj jeho mama a sestra sa s nim nebavia
..lebo ma neznesitelnu povahu.... je agresivny. Ked poviem nieco co mu nepasuje... tak zacne kricat a fyzicky ma napada. :( potom radsej ujdem a idem sa.niede ozrat. Lebo to nezvladam. A nevidm ziadne vychodisko. Raz som sa chcela zabit tabletkami, ale bohuzial, som ich mala malo. Kupil auto a dal ho na moje meno. Aby menej platil. A ked mu povie. Ze je moje...tak povedal ze ma da na sud. Bojim sa ze ked odidem, bude chciet peniaze co mi plati kazdy mesiac. To by ma zrujnovalo :(. Stale vykrikuje, ze som nevdacna, ked poviem nieco co sa mi nepaci, alebo nieco negativne na jeho osobu :(. Ja uz nevladzem. Pritom ked bol nezamestanany tak som mu pomohla, a zobrala som si uver, ktory stale splacam... viem ze keby odidem...mam sa psychicky lepsie. Aj ja mam svoje muchy...ale uz nevladzem tento teror agresiu... uz nechcem modriny.

Jax

V tom čo si napísala vidím veľa rozporov.
Si doma, on si ťa vydržiava a ty splácaš úver? Z čoho? Prečo ste ho už dávno nesplatili? Prečo mu to nenavrhneš?
Za druhé, ak je auto na teba tak je tvoje.
Za tretie, neviem aké peniaze by si mu chcela vracať. Ak si nepodpísala papier, že ti to čo ti dáva v skutočnosti len požičiava, tak od teba nikdy nič späť nedostane.
Začni sa pomaly stavať na vlastné nohy. Prestaň z chlastom, to bude tvoj najväčší problém. Začni obiehať pohovory a v momente, keď získaš prácu odíď od neho. Píšeš doma v jednoizbáku, to akože máš aj byt? A je ti to akože málo?

bella21

Jaga, sama cítiš, že to takto ďalej nemôže ísť. Je potrebné urobiť rázny koniec - nie však Tvojmu životu ale tomu chorému vzťahu s priateľom.

Tvoj priateľ je v skutočnosti Tvoj nepriateľ. Nejedná s Tebou fér, manipuluje Ťa a zneužíva. Si šikovná, keď si sa napriek utrápenému detstvu dokázala dobre zamestnať a popri nej si urobiť výšku. Určite to nebolo ľahké, ale Ty si to zvládla! A bohužiaľ pri priateľovi si na tieto svoje úspechy aj zabudla. Uverila si jeho slovám a výsmechu, že máš len na to, aby si bola od neho závislá, že bez neho to nepôjde, že jeho peniaze sú Tvojou záchranou.

Chodiť s niekým znamená, že niekoho ľúbiš a aj on Teba. Ľúbiť však nie je ani tak o slovách, ako o skutkoch. Tvoj priateľ svojimi skutkami hovorí opak toho, čo znamená láska. Ak by Ťa ľúbil, nevysmieval by sa Tvojmu platu (neviem, odkiaľ si, ale 800e je celkom pekný plat, ak to bolo v čistom). Myslel by na Tvoje skutočné dobro, neodrezal by Ťa od kolegov a práce, v ktorej si sa mohla uplatniť, a neurobil by Ťa plne závislou na ňom, nenechal by Ťa robiť mu slúžku. Prejavom lásky už vôbec nie je agresia, fyzický útok, výsmech, ponižovanie, využívanie ako napr. s tým autom, vyhrážky a zastrašovanie. On si Ťa vlastne kupuje a počíta s tým, že sa necháš zastrašiť jeho vyhrážkami, udržiava Ťa vo svojom područí, tak mu to vyhovuje. Ktovie, či by mal vôbec toľko odvahy a naozaj by Ťa dal na súd. Veď keď je to auto na Tvoje meno, nedá sa to považovať za dar a teda za Tvoj majetok? Určite Ťa nemôže obviniť, že si mu to auto ukradla, alebo mu nejako poškodila, k tomu by viac vedeli povedať právnici. Ak si mu ešte Ty finančne pomohla a doteraz to splácaš, aj on by Ti tú finančnú pomoc mal vrátiť - či na to zabudol? Je veľmi bohatý? Koľko mesačne míňaš, keď sa bojíš, že by si to musela vrátiť?

Po skúsenosti s týraním od mamy si urobila tú chybu (a možno aj práve preto), že si sama dobrovoľne vbehla do náručia muža, ktorý Ťa tiež týra, psychicky aj fyzicky. Draho si sa poučila, že peniaze nie sú všetko.

Nepochopila som, ako si to myslela s tým koncom a poistkou. Ak by si zomrela, tá poistka by Ti bola na nič, peniaze z nej by si už nepotrebovala a ani nemohla použiť. Vzchop sa. Tu alkohol nepomôže, len veci ešte viac komplikuje. Jediným riešením je rozchod a začatie odznova, bez neho. Na rodinu s ním a deti ani nepomysli, keď teraz Ťa nepovažuje za rovnocennú partnerku, myslíš, že potom by sa to zlepšilo? Radšej bývať sama v garzónke a uskromniť sa a byť sama sebe paňou, ako žiť v prepychu ale ako väzeň.

Na Tvojom mieste by som si začala hľadať prácu, napr. v tom obore, v ktorom si už pracovala. Nepodceňuj sa, za skúšku nič nedáš. Ak je to potrebné, opráš si nejaké vedomosti a choď na pohovory, neboj sa. Potrebuješ sa na začiatok odraziť od dna, získať prácu, aby si sa mohla osamostatniť. Ak máš dlhy, budeš ich pomaly splácať z výplaty, ale je to vždy lepšie, než by si ostávala v tomto stave s "priateľom", v akom si teraz. Tak, ako si teraz, len odsúvaš riešenie problému na neskôr a ten problém sa nabaľuje, prinajmenšom na Tvojej psychike.

Vrátiš mu kreditky a získaš naspäť svoj život, vlastnú sebaúctu aj vedomie vlastnej dôstojnosti. Pre Teba to bude veľmi výhodná výmena. On nestojí za to, aby si sa pre neho zabíjala...

Jaga29

Uz nemam ani silu a sebavedomie ist na pohovor... aj keby si aj najdem pracu... 80% ide na dlhy. a este to ked bude chciet peniaze za tie dva roky....

Jaga29

Rozmyslam ze to skoncim... mam celkom dobru poistku.... aj tak mam doebany zivot... furt mi nadava... som len tucna.a.skareda..... ja mu mam urobit program... ked je 4 dni doma.. neurobi okrem toho ze sa.5 x pretoci na posteli nic. Vsetko co urobim je zle. Je mi z neho zle. A ja len chlastam... ked mam co...aby som usla z tejto hnusnej reality, lebo neverim ze je moja.