Dobrý den . Mám taký problém. Mám 20 rokov a už asi dva týždne neviem zaspať bez toho aby som si nedal lexaurín 1,5mg na spanie . Vždy sa pokušam zaspať bez lexaurínu , ale kedže mi zaspať nejde, tak si o 3 ráno dávam lexaurín. Ziadne iné lieky neuživam ani som neužíval , len teraz ten lexaurín už asi 14 dni beriem a bojím sa aby z toho nemohla vzniknut zavislost . Po akej dobe kebyže si davam lexaurin 1,5 mg vznika zavislost ? je možné že už u mna zavislost na lexaurine vznikla a preto bez neho už neviem zaspať ? Co mám robiť ?
Lexaurin
Ahoj, ja mám podobný problém, tiež som chvíľu brala Lexaurin, celkovo ma tabletky držia pri živote. Nedám ti odbornú radu, vôbec nie vhodnú, ale dám ti alternatívu. Ja som sa rozhodla Lexaurin vysadiť, pretože ako zrejme podľa letáku a doktorky vieš je vysoko návykový, na druhej strane aj mne veľmi pomáhal, bol mojou istotou. Vrámci uchovania si svojho fyzického zdravia (viac menej), som si povedala, že ho použijem len ak bude veľmi zle, ale nahradím ho inými pomocníkmi. Kombinovala som Persen Forte, cca 4 tabletky so Sedativ PC (ten je slabší) a keď bolo najhoršie k tomu som si dala Kinedril. Ale ako už niekto povedal, nevyrieši to problém, len potlačí dôsledky, choď ku psychologičke. Úprimne ti poviem, že bez piluliek už neviem fungovať, mám strach, že sa zosypem, ani nie sú návykové, len som si na ne psychicky naviazala. Už to riešim, rieš to aj ty, neber o na ľahkú váhu.
tiez by som do toho nesla... skus si kupit nieco na prirod.baze.. napriklad persen,sedativ pc alebo benosen..
nemas nejake stresy,alebo malo aktivity? nie si ,,vyoddychovany?´´ za cely den a potom sa ti neda zaspat?
skus viac aktivity,zataze kde sa unavis a pred spanim nemysli na to ze ti treba spat..
Čo robíš, zle robíš! Máš len 20 a už začínaš s benzodiazepínmi a vyšliapavaš si cestičku k závislosti! Čo takto použiť zdravý sedliacky rozum a svoju nespavosť riešiť inak? Lexaurín Tvoj problém nevyrieši!
este som zabudol , ze keby nespavost neprechadzala navstiv psychiatra ... moze sa totiz jednat aj o depresiu a tu treba preliecit , to uz je teraz normalne
neboj sa nie si zavisly ... to by si ho musel uzivat dlhy cas...
ta nespavost ta po case prejde , nesusreduj sa tak na to ze musis zaspat a nestresuj sa uz cely den nad tym ako zase vecer nezaspim ...snaz sa fyzicky cez den unavit...chod spat vzdy v rovnaku hodinu napr. o 11 a rano vstan o 5
to prejde mozno to bude dlhsie trvat ale spanok sa ti upravi , urcite prezivas nejaky stres preto nemozes spat , snaz sa vyriesit vsetky starosti a nauc sa relaxovat a dobre fyzicky unavit ...
snaz sa aj bez lexaurinu ... vela ludi aj lekarnikov uziva tieto tablety s rozumom aj cely zivot pri vypatych situaciach nie su az taky strasiak ...len sa musia uzivat s mierou je to podobne ako s alkoholom