HAK a problémy

Príspevok v téme: HAK a problémy
Someonelikeme

Ahojte žienky.
Popíšem Vám podrobne môj problém.
Budem rada, ak si to prečítate a odpíšete mi aspoň jedna z Vás.
Začala som brať hormonálnu antikoncepciu Dienorette minulý mesiac. Čiže december. Poslednú tabletku z blistra som užila s 10hodinovým omeškaním. MS som dostala na tretí deň pauzy.Celý mesiac som nemala styk,len na 6 deň pauzy a to tiež len prerušovaný.
Teraz v januári som začala s druhým plátkom.
Hneď v prvom týždni sa mi stalo, že 6 tabletku som si zobrala s 8 hodinovým omeškaním. Avšak nechránený-prerušovaný styk som mala aj na 6.aj 7.deň od začatia, ale partner sa domňa neurobil.
Myslíte,že to môže ovplyvniť účinok HAK a môžem ostať tehotná? Ostatne tabletky uživam max.s 1-1,5 hodinovým odstupom. Aj to je zlé?
Odkedy som začala uživať nový, januárový, plátok, začalo ma nadrapovať na vracanie, občas aj nejaká tá hnačka aj keđ to bola iba jednorázová počas dňa. Uživam espumisan a brala som aj čierne uhlie. Myslíte, že to taktiež znižuje učinok HAK a môže práve HAK spôsobovať tieto problémy? Robila som si aj pred dvoma dňami test a bol negatívny. A môžem zostať tehotná?Styk som mala iba 3krat ako som písala vyššie.
Ďakujem Vám veľmi pekne.

Someonelikeme

A ešte k tomu ma bolia vaječníky..a pritom by som nemala ovulovať....:( neviem čo sa deje...
Ale ďakujem za odpoveď.

Someonelikeme

A ešte k tomu ma bolia vaječníky..a pritom by som nemala ovulovať....:( neviem čo sa deje...
Ale ďakujem za odpoveď.

Someonelikeme

Čauko. Ďakujem veľmi pekne.
Budem si už dávať na to pozor.
Vieš čo mala som ju tak že večer tabletka a okolo 11 ráno to prišlo. Ale včera do 2 hodín ale to bolo iba také slabé a trošku. A radšej už budem chrániť inak.:)
Mne šlo iba o to, že dúfam, že neostanem v tom z tých 3 stykov...

mirka.s

A prepáč prehliadla som tú hnačku, v letáku je písané ak máš hnačku po užití tabletku može to narušiť účinnosť. Tak skorej by som sa bála tohoto ako toho omeškania. Koľko hodin po užiti si ju mala?

mirka.s

12-hodinove omeškanie ešte nezníži účinnosť tabletky, tak je to písané v letáku a tak mi to povedal aj gynekolog. Najlepšie je ale brať tabletky v približne rovnakom čase, pretože telo by malo mať režim a zvyknuť si kedy tabletku dostane. Jasneže to nemusí byť presne na hodinu, ale ked zabudaš daj si radšej pripomienku. Neviem či je moj pripad rovnaky, tiez som raz zabudla užit a mala som 10- hodinove omeškanie a rovnako ma napínalo na vracanie, čiže možno to nejako narúša organizmus, kamaratka zažila podobne.
Podla mna sa ale určite nemusiš bať tehotenstva.

eli113

viem sa vyjadriť len k tomu omeškaniu s tabletkou...beriem HAK už 5 rokov, a nedávam si pozor kedy...vôbec nedodržujem presnú hodinu-teda, snažím sa ju brať večer, ale raz o 18, raz o 21 - a nie som ani som nebola tehotná...pár hodín hore-dolu nič nespraví ;)