mam obcas uzkostne stavy. hlavne v situacii ked mam sam zo seba vysoke ocakavania napriklad obcas neflirtujem s krasnou zenou len preto ze sa bojim ze to pokazim. obcas sa u mna hanblivost prejavuje ako uzkost, ked mam rande casto som nervozny niekedy nie som vobec ale casto som. velakrat je to ale uplne iracionalna uzkost z uskosti. som celkom spolocensky komunikativny, dokonca aj extrovert a napriek tomu trpim uzkostou. najlahsie ju odstranim tym ze sa zacnem s niekym rozpravat, su ludia pri ktorych sa zbavim uzkosti lahko, velmi dobre sa jej viem zbavit sexom alebo alkoholom. staci jedno pivo a uzkost je prec. niekedy tu uzkost nemam vobec aj ked je to narocna situacia, ale casto pride uplne necakane. ked som kedysi pracoval v praci kde sa premlelo vela ludi, nemal som ziadne uzkostne stavy, teraz pracujem za pc a ked videm do spolocnosti musim s tym obcas bojovat napriklad dnes v posilovni nebolo to na mne vidiet ale citil som sa hrozne. ale ked mam napriklad stretnuutie so zakaznikmi som uplne uvolneny lebo viem ze mi to prinesie peniaze. co s tym? pomoze mi psycholog? psychiater? alebo mam skusit samoliecbu? nerad by som bral dajake chemicke svinstva a bol na ne odkazany ale ak by mi to pomohlo neviem... vizivove doplnky proti uzkosti som uz skusil vsetky a nepomaha. xanaxu a podobnych liekov sa bojim ako cert kriza lebo viem ze si na ne naviknem.
uzkost / socialna fobia
Ja toto riešim tiež. Strach má aj ochrannú funkciu, napr. ak človek mal veľa negatívnych podnetov.
Podľa mňa liečenie nemá spočívať v užívaní liekov, ktoré nič aj tak nevyliečia, ale v tom, že bude človek meditovať a uvažovať.
Treba byť na seba občas aj pyšný. Pýcha je pre tento svet modlou...
Tak ako píšeš možno je to len tým že si bol predtým obklopeny ľuďmi a teras si si odvykol od toho,
Ja napriklad tiež kym som pracovala prec som bola v pohode a teraz uz dlhšie nikde nechodím tiež mám problém vyjsť medzi ľudí.
Pochybujem že to je kôli nikotinu, ja fajčím už 4 roky a nepotrebujem to tak aby som deň nevydržala.
Si na tom ešte dobre, je veľa ludí ktorí majú viac takych problemov s uzkosťou.
a este doplnim ze som obcasny fajciar nefajcim pravidelne ale hlavne v kombinacii s alkoholom. mozno aj to je dovod uzkosti ze fajcim a potom mi chyba nikotin.