Pomôžte s dcérou

Príspevok v téme: Pomôžte s dcérou
Helinka254267

Dobrý deň chcem vás porposiť o pomoc. Moja dcéra je prváčka na strednej škole a strašne sa zmenila. Je namosúrená keď ide ráno do školy vôbec sa neusmieva, neučí sa a mam o ňu strach. keď sa jej opýtam či sa deje nieco medzi spolužiakmi odpovie mi že nie ale že ju škola všeobecne vyčerpáva. Myslite že by som to mala riešiť nejakým iným štúdiom (externym) dakujem za odpovede.

Mesačný princ

Prešla na novú školu, do nového prostredia a je veľmi ťažké pre niekoho sa adaptovať tak rýchlo. Je to obrovský stres, čo ak ju neprijal kolektív alebo má iný problém? Určite nie je lenivá - na strednej je super. Treba zistiť problém alebo to nechať tak. Ja som tiež nezvládal prvý ročník a v druhom som bol vyznamenaný a našiel som si aj super partiu.

Je to podľa mňa tým prechodom. Ono je fakt, že ja som bol internátista a to je úplne iný ,,super,, život.

Uvidíš...ešte by som počkal.

mam56

Porozprávaj sa najprv s jej triednou učiteľkou. Treba ju viac motivovať, aby sa do školy tešila. Mali by ju učitelia viac chváliť, resp. pochváliť z času na čas, aby si získala rešpekt spolužiakov.
Je prirodzené, že v prvom ročníku sa také prechodné problémy vyskytnú, nakoľko Vaša dcéra prišla do kontaktu s novými ľuďmi, ktorí jej pravdepodobne nesedia.
Ešte má isto v pamäti živé spomienky na časy minulé, kedy sa cítila dobre.
Ak by tento problém pretrvával dlhodobo, tak ju asi bude treba preradiť do inej triedy.

Filip TT

lolinka - ona je prvacka na strednej

Podla mna ma dcera problem s novym kolektivom. Mozno je len ingnorovana, mozno je vysmievana, mozno je priamo sikanovana. To su prave veci, s ktorymi sa teenageri aj najtazsie zdoveria.

lolinka

Skús s ňou ísť detskej psychologičke, porozprávaj sa s ňou ty a nech sa porozpráva aj s dcérkou. Môže zistiť, čo jej na škole vadí a podľa toho sa môžte zariadiť a pomôcť jej. Ak je vyčerpaná, nech chodí skorej spávať. Môže byť veľmi aktívna a ťažko sa koncentruje na učenie, alebo môže mať aj nejaký problém s učením, napr. dyslexiu, nejde jej to, nerozumie tomu a preto je namosúrená a vyčerpáva ju to. To by mala stanoviť psychologička a potom sa určí, ako to riešiť, napr. odklad dochádzky do školy o jeden rok, alebo špeciálna výuka pre deti s dyslexiou.