dieťa samo doma

Príspevok v téme: dieťa samo doma
lilinka58

Ahojte. Bývam sama so svojou 17 ročnou (o polroka 18) dcérou a teraz som začala pracovať v zahraničí. Tak sa chcem opýtať, či ju môžem nechať samú doma 2 týždne, alebo nie. Nefajčí, nepije, nemá ani veľa kamarátov, takže žiadne bujaré párty u nás nehrozia. Je zodpovedná, učí sa a snaží sa. Tak chcem vedieť, či k tomu môže zakročiť sociálka a ako by sa to prípadne riešilo. Ďakujem :)

mam56

Ak ešte nemá 18 rokov, tak by si mala počkať, lebo teoreticky kvôli tomu môžeš mať problémy. Na strane druhej musíš sama vedieť, či je tvoja dcéra samostatná na to, aby žila bez teba na nejaký čas.
Už keď nič iné, tak ešte existujú aj telefóny:-)

lilinka58

A manžel je s tým uzrozumený, že bude dcéra sama a vie, že s ním byť nechce a že sa dokáže o seba postarať. Čiže by nemal byť problém.

lilinka58

Ďakujem za odpovede :) Ja som toho istého názoru, len rodina ma prestrašila. My sme doteraz bývali s manželom a keď som nebola doma, bola s ním a tam sa prakticky starala o všetko. Nakupovala, varila, prala, upratovala, takže v tom problém nie je. A dokonca sa teraz sťahujeme do nového, čiže snáď niekoho nebudú trápiť cudzí noví ľudia a kto má koľko rokov :) A myslím, že ten polrok nejak vydržíme :)

lolinka

Ak si ju dobre vychovala, vie sa o seba postarať, tak by to problém byť nemal. Už nie je dieťa, je skoro plnoletá a ako píšeš bezproblémová, tak si myslím nemáš sa čoho báť. Však má určite nejaké babky, tety a pod., tie môžu občas dojsť na kontrolu alebo keby dcéra sama potrebovala s niečím pomôcť, môže sa na nich obrátiť. Či ti ju môže zobrať sociálka neviem, ale snáď nebudú brať skoro plnoletú babu, hlavne keď vidia, že sa o seba bez problémov stará.

:D .D

že dieťa samo doma...čakala som že to bude tema o malom dieťati tak vekom 6-10 rokov-školáka :D
to snad nemyslís važne...aj ked 2tyzdne je predsa len dost ale ak je rozumná myslím že už by mojhla zostať sama

naomila

Do 18 tvoja je povinnost sa o nu starat,si za nu zodpovedna,ak by sa vyskytol problem,ty budes vinna. Ale fakt je, ze vela rodicov kasle na svoje deti ovela skor a ani nevedia,kde su.

kafe

vie si kočka navariť, nakúpiť, umyť riady, vyniesť smeti, utrieť si zadok po veľkej potrebe? Ak nie, tak ju preboha chúďatko malé nenechávaj doma samu.
Na sociálku sa vyprdni. Si myslíš, že majú na úrade senzori a vycítia, kde rodič neni s dieťaťom? Pokiaľ im to nebudeš na nos vešať ty, alebo ťa neudá niekto, v živote sa to nedozvedia. Vek tvojej dcéry susedia nesledujú. Drzo povedz, že šak už má osemnásť, je šikovná, postará sa o seba a pár dní v pohode zvládne. Neuškodí jej to, len prospeje.