Kusy zdrapov niečoho počas menzesu, čo je to?

Príspevok v téme: Kusy zdrapov niečoho počas menzesu, čo je to?
vyľakaná

Mala som menzes pred pár dňami. Na tretí deň zo mňa vypadávali kusy akoby zrazenín. Mali veľkosť na dlžku cca od 1 co 4cm. Nikdy som to také silné nemala. Celý tretí deň zo mňa vypadávali. Nie v kuse ale po celý deň sa objavovali. Doslova som myslela že zo mňa vypadávajú kusy maternice. Bolesti bežné takmer žiadne, ani krče. Ale tie kusyská ma vyľakali. Mám 29 rokov, lieky žiadne neužívam ani antiku, bola som predtým trošku nachladená ale to teraz je veľa ľudí. Vážne problémy nemám akurát mám zistene dve cysty na vaječníkov ktoré sa len sledujú.
Z čoho to deta mohlo byť? Je to normálne takto počas menzesu? Aj vy to tak máte dievčatá?

vyľakaná

Nechcem ísť za lekárom, nerada chodím po lekároch vôbec. Len som chcela vedieť ako to majú iné ženy, či je to takto bežné alebo je niečo so mnou. Čo mám robiť anketu na ulici, tak sa pýtam tu...

N-ika

Tak ak sa ti nieco nezda, nepytaj sa na fore ale chod zajtra na gyndu. Nikto z nas tu nema kristalovu gulu aby sme videli do tvojej maternice.

vyľakaná

N-ika ale keď som to doteraz tak nemala a teraz hej aj vtedy je to v poriadku? Akože počas minulých menzesov zo mňa vychádzali tiež zrazeninky ale nikdy také veľké ako teraz. Normálne kusy ako pečeň z kuraťa podobné no, keď to mám opísať. Takže aj tak je to O.K. ?
Pritom v ten deň to takto šlo a na druhý deň už skoro vôbec nič zo mňa nešlo, len trošička ráno ale poobede už nič. Také divné je to no..

N-ika

Cysta ti urcite nepraskla. Priznaky by boli uplne ine.
primar.sme.sk

Tie "zrazeniny" je vystelka maternice. Pocas cyklu sa maternica prekrvuje a pripravuje na zahniezdenie vajicka. Ak toto neprebehne, nastane krvacanie spolu s vylucovanim vystelky maternice. Je to uplne normalne a prirodzene a je to bezna sucast menzesu.