Ahojte chcem sa spytat, co si myslite o sexe pred a po manzelstve, ake to ma vyhody a nevyhody... S priatelom by som chcela vydrzat do svadby ,ale ze ci to je to najlepsie, co mozme spravit dik:)
Sex pred alebo po manželstve
Si ešte panna ? Prečítaj si toto a podľa toho sa zariaď.
www.biosferaklub.info
Ak ste obaja natoľko vyspelí, že zvažujete počkať až do svatby, je to chválitebné a určite by ste mali v tomto presvedčení vydržať. Kiež by bolo viac takých párov ako vy.
Pokiaľ vychádzame z predpokladu, že po svadbe ostanete obaja verný. Máš 50% šancu že tvoj sexuálny život bude po svadbe fantastický alebo úplná katastrofa. Pokiaľ je to presvedčenie, že sex až po svadbe z kresťanských dôvodov, tak to chápem.
Ale podstupovať riziko, že strávim s niekým život a do konca života budem mať mizerný sexuálny život je podľa mňa neuvážené.
Ja by som sa určite neženil pokiaľ si nevyskúšam spoločné bývanie, riešenie krízových situácií a samozrejme sex.
Väčšina žien to nepovie priamo ale často sa rozvádza práve kvôli neuspokojivému sexuálnemu životu.
Ešte k tomu keď muži začnú sexuálny život, určité obdobie trvá kým sa naučia ovládať svoje vzrušenie, alebo umenie uspokojiť ženu. 1/3 mužov trpí predčasnou ejakuláciou a nikdy s tým nič neurobia. Viac sa o tom dá prečítať aj tu: -odkaz odstránený-
Za mňa čakať so sexom do svadby určite nie.
Vies, ake to je ked vo vztahu funguje "chemia."
Ak mas rada muza pre jeho napr.povahu, nazory, charakter ci ine vlastnosti /auto, dom , peniaze, svaly/..., to este neznamená, ze je to ten pravý. Priroda to zariadila tak, aby si partneri pre "spravny vyber genov" vonali a chutili, co zvysuje pravdepodobnost pocatia zdraveho potomstva. Zeny ktore mali viacero partnerov, to mozu potvrdit. Niekto ma stastie a najde - zalubi sa hned na prvykrat do chemicky i povahovo vhodneho partnera, vtedy si navzajom aj "chutia". Je naopak smutne, ak chemicky spravni partneri si nesadnu kvoli povahe ci roznym prioritam. To iste plati i naopak. Aj muzom niektore zeny vonaju a chutia, no ine nie. Vsetko to ale plati pri zakladnej hygiene. A teda kedy chces "ochutnat" svojho partnera, nebude po svadbe uz neskoro? Alebo pre teba nie je telesna blizkost partnera rozhodujuca a sex bude iba ako nutne zlo pre splodenie deti?
Na tuto otazku tu najdes neskutocne mnozstvo odpovedi, niekto je za, niekto proti...ja by som aj tak povedala, ze je to individualna vec, ak suhlasia obaja ludia vo vztahu napr. z krestanskych dovodov je to ich vec, ak su s tym stotozneni, nech kludne cakaju dokedy uznaju za vhodne... ja by som s tym vsak stotoznena nebola, pretoze pre mna je nezmyselne s tym cakat do svadby. Ja potrebujem mat plnohodnotny vztah so sexom uz pred tym... a ja by som nevydrzala odopierat si nieco tak skvele ako je sex tolko rokov, az do svadby :-) Hlavne preto, ze som skor toho nazoru, ze ludia by sa so svadbou nemali ponahlat a mali by spolu chodit min. 4-5 rokov, najlepsie spolu skusit aj byvat, aby vedeli objektivne zhodnotit ci su pripraveni na take zodpovedne rozhodnutie ako je svadba. Aby si uvedomovali vyhody a nevyhody spolocneho spolunazivania, ale aj hodnotu vernosti, lasky a toho, ze jeden druheho neopustia... kedze si to pri oltari slubuju. Mna by asi mrzelo, ze nieco take slubujem a pritom s druhym clovekom som sa nikdy nemilovala a nepoznam jeho sexualnu stranku, jeho slabosti a potreby v tejto oblasti. Teda, ze nepoznam jeho velmi dolezitu stranku. Ja si nemyslim, ze LASKA je jedina vec, ktora staci nato aby sa muz a zena mohli stat manzelmi. Ale ako vravim, je to individualne,su ludia, ktori panenstvu do svadby pripisuju prilis velky vyznam, takze ak je to pre teba fakt velmi velmi dolezite, tvoj priatel ta v tom tiez podporuje, potom cakajte...ale len kym ste o tom presvedceni, ze je to spravne...ak ste na pochybach, tak by som to asi dalej nekomplikovala a zbytocne neriskovala A mozno staci len viac dospiet aby sa clovek mohol na urcite veci pozerat racionalnejsie ;)