ahojte. už asi tušíte, mám problém s vlasmi, lebo mi rýchlo mastnejú. Musím ich umývať každý deň, no ak nemám čas alebo chuť, tak každý druhý, a medzitým použijem suchý šampón, no aj tak sa už s níím necítim tak v pohode..
1.vyskúšala som veľa vecí, šampóny od radu Dixi, rôzne obyčajné najlacnejšie, až po Syoss, GlisKur, cez Biodermu, ktorá bola asi najdrahšia a šialene drahá, cez kadernícke šampóny...aj tie husté, ktoré viem, že nie sú dobré, lebo zaťažujú vlasy chémiou a umelinami,... aj tie číre, tekuté, žihľavové a kadejaké.. určené na normálne vlasy, mastné Dr Muller, hocičo..
2.prírodné "babské" recepty ako sóda, citrón, pivo, ocot - nula bodov
3. nie je to z toho, že si ich často chytám a češem, niekedy doma ich umyjem v sobotu, suché dám do gumičky, idem spať, ráno iba upravím, nanovo dám do gumičky a večer, ked ich rozpustím, už sú od korienkov mastné..na druhý deň sú mastné ako vždy..tkaže to nie je z chytania, ale proste moja pokožka vylučuje veľa mazu..
4.nie je to ani častým šampónovaním, vždy som ten interval naťahovala najviac ako som mohla, ale potom keď sa už nedalo, tak som to o deň musela posunút-skrátiť a potom zase už nestačilo, až som sa dopracovala k jednému dnu. Ale nikdy som vlasy neumývala len tak z nudy, alebo podla počítania dní, velmi som sa bránila skracovaniu intervali medzi 2 umývaniami, ale nedalo sa.. a teraz cez sviatky som skúsila raz umyť, potom síce boli o dva dni mastné, ale počkala som 3dni, tak som umyla, potom som počkala 5 dní, umyla, teraz je to zase 5 dní a dnes umyjem..no zakaždým zmastneli ako vždy, teda o 2 dni sa s nimi nedalo vyjsť vonku.. začína škola, takže už aj tento experiment končí..
6. kožná mi povedala, že mám používať kvalitné šampóny, inac to riešiť neviee a odporučila mi Biodermu..ale už som spomínala, 250ml číreho šaamponu za 13€ a efekt nulový.
7.mám aj trošku problém s akné, ale nie veľmi,.. a mám strašné uhry (upchaté póry) a kožná mi povedala, že mam extrémne mastnú pleť. avšak tabletky mi na to dávať nechce, a rieši to masťami a tak.. no ale kedže sa mmi mastí tvár tak veľmi, tak logicky, že aj vlasy.. no ako to mám ja riešiť? som unavená z každodenného umývania..obmedzuje ma to, ak chcem ísť niekam, kde viem, že nemôžem tam umyť vlasy.. iné ženy aj 3 dni vydržia a proste ich to neobmedzuje.. ja ak niekam idem, tak 2 hodiny pred tým umyjem vlasy, aby mi vydržali čo najdlhšie a každá hodina sa ráta..je to fakt obmedzujúce..
8.asi tuším, kde by bolo riešenie, a to v HAK, kedže mám zvýšenú hladinu testosterónu a kopec ďalších problémov s tým súvisiacich, problémy s cyklom a kadečo čo nebudem rozpisovať..
no zatiaľ som sa neodvážila začať brať HAK, jednak z finančných dôvodov, a jednak, že to všetko sa môže potom po vysadení vrátiť, či zhoršiť..proste je to krok do neznáma.. a nehovoriac o otm, že hormonálny zásah do tela je už sám o sebe neprirodzený a beh na dlhú trať..
9. čo mám robiť? je mi smutno z toho :(
Mastné vlasy
Poradíte mi prosím nejaký prírodný šampón, ktorý by mohol pomôcť s mastnými vlasmi? Nedávno som zistila, že za to naozaj mohli šampóny, ktoré som používala. Teraz som vyskúšala nejaký prírodný so žíhlavou a celkom sa to zlepšilo, ale vlasy sú stále trochu mastné. Myslím si, že nejaký lepší šampón by mohol pomôcť ešte viac. Po čom by som sa mala pozerať?
Ahoj presne ako keby citam o sebe tiet si musim kazde rano umyvat hlavu a vstavat skor so prace ale taktiez ked chcem niekam ist pretoze ked sa zobudim moje vlasy vypadaju ako zmoknute kurciatko :))) moja kupelna bola jeden cas ako drogeria skusala som rozne znacky na vlasy ako loreal,garnier,baleu,nivea,shauma,dove,gliss kur a pod.investovala som veela penazi a vysledok ziadny :( suchy sampon sem tam tiez pouzijem ale nieje to ono :(
ja mám s týmto už roky problém aj s mastnou pokožkou na tvári - na tu tvár mi trocha pomohla bioderma, ale na vlasy - noo čo pozorujem ten jeden svoj dred, tak ten sa veľmi nemastí, ja by som si vedela predstaviť u seba mať dredy na celej hlave, akurát že ja pravidelne cvičím, takže umývanie vlasov každý deň mi vyhovuje, aj keď ako píšeš tiež ma to niekedy obmedzuje...ale taktiež som si u seba všimla takú vec, že keď chodím napr do práce a je to tam nejako stresujúce tak mastnejú skôr, alebo keď musím ráno niekam veľmi skoro vstávať, tak tiež hoci si ich umyjem v rovnakú hodinu večer ako po iné dni, tak skôr zmastnejú.. :D .. tiež som v minulosti kadečo skúšala, aj sódu bikarbónu a ocot - na 7 deň sa to už nedalo, musela som ich umyť normálne, čo sa týka hak - tam opať len pleť lepšia, vlasy nie :D ... už má parkrát napadlo, že si kúpim parochnu a to aj z toho dôvodu, že aspoň si nebudem musieť ničiť vlasy odfarbovaním na moju vytúženú blond/sivú :) - tiež farbenie mi sem tam pomohlo, ale to len prvé 2-3 dni po farbení..
Ahoj :-) Môžem ti odporučiť bylinný šampón Hairina, my ho doma používame vyše roka a sme spokojní -odkaz odstránený- :-) Pozerám, že existuje aj vlasový olej od toho výrobcu a ten má v popise, že je určený hlavne na rast a posilňovanie korienkov, takže hlavne ten by ti mohol pomôcť. Ale s ním nemám skúsenosť, takže neviem povedať... :-)
to už nikto viac nemá skúsenosti? :( ..nečudujem sa, fakt je to momentálne asi neriešiteľný problém...v 21.storočí? je toto možné? :(
Mne vydržalo cca 1.5 mesiaca. A vlasy mám takmer po pás. No keď píšeš, že máš suché končeky, mydlo ti ich ešte viac vysuší. Práve kvôli nemu sa po dlhšej dobe musím dať ostrihať. Inak s tým nemám problém, že by sa mi končeky vysušovali, lámali či štiepili. Ani olej to nejak nezachránil. Používam kombináciu kokosového a arganového alebo len kokosový. Teraz to mydlo používam iba na zmývanie oleja z vlasov.
No ak sa predsa len rozhodneš pre to mydlo, tak vlasy treba preplachovať octovou (alebo citrónovou) vodou. Octová v pomere 1:3 úplne stačí. Taktiež dlhšie preplachovať pod tečúcou vodou. A vlasy sú po ňom trochu uhľadenejšie. Ja ich mám strašne jemné a rozlietané. Ale keď si ich umyjem mydlo, viac držia svoj tvar. Ťažšie sa mi nezdajú. No ľudia s ťažšími vlasmi môžu iné skúsenosti.
lombardo - a vies mi povedat kolko stoji to mydlo a ako dlho vydrzi? teda nasla som na nete za 6€ ale ako dlho cca vydrzi?
ja akurat pouzivam sampon Dixi, a mam z neho suche vlasy, ale mastia sa rovnako..ale este chcem trochu vydrzat, ci s anestane zazrak, inak hned po prvom pouziti vidno ze vlasy su trochu ako "slama".. no skusam to pretrpiet...a pouzivam na konce nejaky olejcek no..
ale ako pisem, stale vlasy rovnako mastne, aj ked konce este suchsie..
Veľmi dobre viem ako sa cítiš. Tento istý problém mám aj ja. Furt mastné vlasy. Musím si ich každý deň umývať. A tiež mi to riadne lezie na nervy.
Aj moje poznatky sú také isté ako tie tvoje. Neumývaj si ich toľko nepomáha. Ani tebou spomenuté babské rady.
V podstate najlepšie výsledky som mala, keď som si vlasy umývala mydlom na vlasy. Vtedy som si vlasy nemusela umývať dva dni. No to ich zároveň aj vysušuje. Takže ak máš dlhé vlasy a nerada sa dávaš strihať, tak sa strašne vysušujú končeky. Ani oleje to moc nezachránia.
Ak máš kratšie vlasy alebo sa dávaš pravidelne strihať, tak by so to mydlo mohla skúsiť. Ja som používala mydlo špeciálne vytvorené na vlasy so žihľavovým extraktom od Manny.
Teraz používam šampúch od slovenskej firmy Ponio. Je to o malý kúsok lepšie ako pri tých šampónoch z drogérie. Pri nich som vlasy mala mastné už večer, teraz vydržia do rána. Toto som pocítila aj pri žihľavovom šampóne od YR.