Prve dni s HAK a sex

cholerko

mily/a escap quirra sa tu nepytala ci jej sulozenie s partnerom a uzivanie antikoncepcie su v sulade s nejakymi krestanskymi pseudovymyslami, takze predpokladam, ze o tvoje ,, duchovne ,, povznesenie nestala... uz aj vypocet plodnych / neplodnych dni a prerusovana suloz - su cielenym branenim otehotneniu - a to chce Boh? keby ste chceli zit podla Boha tak by ste trtkali hlava nehlava ako zvierata bez nejakeho pocitania... sex nie je hriech. Hriech je farizejske spravanie vacsiny krestanov ktorych, co vysedavaju v kostole od rana do vecera a spravaju sa ako posledne hyeny, ublizuju druhym, skodia... taki ludia zhniju v pekle a nie dievca ktore sexuje s priatelom bez nejakeho smiesneho papiera

escap

Prakticky všetka HAK na našom trhu má aj potratový účinok (Belaru nevynímajúc), keď jej slovo "antikoncepcia" navodzuje dojem, že pôsobí výlučne na zabránenie počatia. Účinky HAK sú ale dvojaké:

1. pred počatím:
- zabránenie ovulácie, čiže uvoľneniu vajíčka,
- zmena cervikálneho hlienu s cieľom obmedziť prienik spermií k vajíčku, ktoré bolo uvoľnené;
ak tieto dva účinky zlyhajú, nastupuje

2. potratový účinok po počatí
- zmena sliznice (výstelky) maternice tak, aby sa oplodnené vajíčko (embryo) v nej nemohlo uhniezdiť. Počaté dieťa v tomto prípade umiera v 7. - 8. dni života po spotrebovaní vlastných zásob živín. Je to smrť hladom v miestnosti plnej jedla...

O potratovom účinku bohužiaľ gynekológovia, ktoré ženám HAK predpisujú, málokedy povedia - čo by inak mala byť ich povinnosť, a výrobcovia antikoncepcie sa tým chváliť nebudú, lebo na HAK dobre zarábajú. Žena užívajúca HAK tak nikdy nevie, či zaúčinkoval antikoncepčný alebo abortívny účinok a či a koľko detí v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa. Ak došlo k ranému potratu, preberá za to zodpovednosť pred Bohom, ktorý je darcom života jej dieťaťa/detí.

Quirra, premysli si, či ti HAK za tú cenu stojí. Nehovoriac o ďalších nežiadúcich účinkoch, ktoré HAK má na ženský organizmus. Najlepšou antikoncepciou pre slobodných je sexuálna zdržanlivosť, manželia môžu využívať prirodzené metódy plánovania rodičovstva.

Mať sex nie je o zábave ale o pripravenosti prevziať zodpovednosť za milovanú osobu a za naše počaté dieťa, ktoré je plodom našej vzájomnej lásky. Dieťa nesmie byť považované za nechcený "vedľajší" produkt sexuálnej aktivity, lebo deti sa rodia práve vďaka sexu. Ak sa dieťa počne, neznamená to, že sa niečo pokazilo, ale naopak, niečo úžasné sa podarilo.

Inak, žiť sexuálne s mužom na spôsob manželstva bez manželstva je pred Bohom vážny hriech. V tejto oblasti viac ako inde platí, že jeden hriech (voľné spolužitie) plodí ďalší, ešte väčší hriech (potrat nechceného dieťaťa prostredníctvom HAK, tabletky po, vnútromaternicového telieska či chirurgického potratu).

Quirra

Tak ma ochranila :) dietatko mat chcem, ale urcite nie teraz. Ja zijem zivot, nie prezivam. Preto robim spontanne veci ako je sex Boh by nam nedoprial pozitok, ak by sex sluzil len na plodenie deti. Zijeme v modernej dobe. Ani v dobe kamennej to nerobili len kvoli detom ;-)

prečo sa bojíš?

prečo máš strach? Z čoho že budeš matkou? Veď pohlavné spojenie slúži nato aby sa splodil nový človek. Z toho nieje potrebné mať strach. Treba sa tešiť. Súlož je na plodenie detí. To nemá vyvolávať strach.
ak deti nechceš mať tak nestýkaj sa pohlavne s opačným pohlavím.
lebo potom je ten strach a tvoje konanie nelogické. Súložiť a mať strašný strach že budem tehotná. Je to ako fajčiť 10 cigariet denne a zároveň mať strašný strach že o niekoško rokov dostanem rakovinu pľúc. Tak nefajč.
pochopila? Ak mám z niečoho strach z dôsledkov svojho konania tak sa vyhýbam konaniu ktoré tie dôsledky spôsobuje.

purplepink

to ze spinis, je bezny jav antikoncepcie kedze si ju zacala uzivat na zaciatku menstruacie, spinit mozes aj niekolko mesiacov, co sa casom upravi