Bolestivé pluzgiere na rukách

Príspevok v téme: Bolestivé pluzgiere na rukách
marina147

Dobrý deň,
Náhle v priebehu niekoľkých dni sa mi ma prstoch na ruke objavili pluzgiere naplnené tekutinou a po prasknutí mi tam ostali take bolestivé cervene fľaky ....tie sa postupne hojili tak som si myslela ze to uz bude ok ale dnes mi vznikli ďalšie pluzgiere ... Cez vikend uz asi žiadnu kožnú nezoženiem,nemate s tym niekto skusenosti co to moze byt ?

Kýčera

"Marína moja, teda tak sme my ako tie Božie plamene,...", máš prekrásne meno, aj Andrejovi sa páčilo. Musím Ťa však sklamať, z informácií, kt. si poskytla, Ti Adka/// určila presnú diagnózu! Ak by som mala opačný, či iný názor, uviedla by som ho. Každý organizmus reaguje inak, nemusíš mať všetky a rovnaké symptómy. Ešte si neprišla na to, z čoho to máš? Nie si alergička?

marina147

Dakujem vam za rady ....no myslim ze ten ekzem to nebude pretože mam tie pluzgiere velmi veľké a bolestivé ...nie take maličké ako zvyknu byt pri ekzeme a ani ma to nesvrbi :/ skor som rozmýšľala ci to nemôže byt infekcia ked sa mi to tak rozsiruje a boli ma tp ale neviem ci nieco take vobec existuje

Kýčera

Skús toto, natieraj ruky panenským olivovým olejom, natiahni jemné bavlnené rukavičky a nos ich aj vnútri. Rukám dopraj kľud, vyhýbaj sa studenej vode, chladu, kozmetickým a čistiacim prostriedkom, na umývanie rúk si kúp antialergické mydlo. Začni detoxikovať, posiľňovať pečeň - vyhýbaj sa alkoholu a potravinám, kt. jej škodia a voľ také, kt. ju posilnia, pi čaj z koreňa púpavy,... Daj si šlofíka, príp. relaxáciu v čase po 15,00 hod., ak máš možnosť, tak využi zapping. Skús si spomenúť na to, čo si jedla, pila, čoho si sa dotýkala, či Tvoje ruky neboli vystavené chladu, ak berieš lieky, tak si prečítaj príbalový leták a ak toto zistíš a spúšťaču sa vyhneš, tak máš vyhraté. Ušetríš si cestu k dermatologičke, zdravie, čas a aj peniaze!

adka///

Marina mne sa takto prejavoval ekzem,tiez sa mi na ruke tvorili pluzgieriky a ked praskli ,tak ma tie ranky strasne svrbeli ,ruky som si musela natierat ,lebo ked sa vysusili ,tak mi praskala koza a dost to bolelo.