Čaute, trápi ma ekzém na konečníku už asi 1 mesiac. Niekedy ma to svrbí a málo kedy aj bolí. Používam na to mastičku Imazol a sprej Panthenol. Celkom to zaberá ale potom sa zase vytvoria pupáky či čo to je a tak dokola. Prosím poradte mi chcem to mať rýchlo za sebou. Ďakujem.
Ekzém na konečníku
No zatiaľ som nebola u lekára, ale používam teraz na to Peroxid vodíka a masť od kožnej.
A bola si u lekara? Tieto problemy nemusi sposobovat len ekzem, dobre by bolo zistit presnu diagnozu, inak sa liecba minie ucinku. Ak je to naozaj ekzem, tak pomahaju pripravky z Mrtveho mora. Natieraj si to nejakym kremom Mrtveho mora, do kupela si pridavaj soli z Mrtveho mora. Lekarka ti moze tiez predpisat kortikoidnu masticku, alebo celkove lieky proti alergii, ak by to bolo velmi zle. Snaz sa ale nebrat tie lieky pravidelne, lebo casom stracaju ucinnost, ber ich, ked bude najhorsie a potom sa skus liecit inak.
podla mna to moze byt aj candida v crevach, alebo parazity...
Používam iba normálny čistý toaleťák. Pôjdem ku kožnej nech mi aspoň povie čo to je a predpíše mi lieky.
Aha, ďakujem za rady. Už sa to ustálilo, pupáky tam už niesu. Ale stále je tam tá kožička alebo čo to je take popraskane a mokvá to.
Choď ku kožnej spraví ty vyšetrenie a budeš mať dušu na mieste.